Šťáva z černého rybízu
3 dl černý rybíz 200 ks černý rybíz - listy 3 kg cukr 50 g kyselina citronová Postup přípravy receptu 1 Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a od
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu
1 petol ke konzervování 1,5 l převařené vody 2-3 kg cukru krupice 1,5 kg rybízu Pracovní postup: rybízy opláchneme, odstopkujeme a z části rozmixujeme. Směs dáme do větší nádoby a přelijeme horkou vodou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a necháme stát do druhého dne. Potom přecedíme a přidáme
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu
Domácí šťáva z černého rybízu dělaná za studena
10 9 17 Domácí šťáva z černého rybízu dělaná za studena? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Domácí šťáva z černého rybízu dělaná za studena
Šťáva z černého rybízu II.
1 Do 3 litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáváme rybíz a prosypáváme jej cukrem, až rybíz spotřebujeme. Zbylý cukr nasypeme ve vrstvě opět nahoru. Sklenici povážeme celofánem a uložíme v chladu a temnu. Nejdříve po 3 týdnech šťávu slijeme do skleniček, opatříme víčky a uložíme do chladničky.
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu II.
Šťáva z černého rybízu bez cukru
Opláchnutý rybíz otrháme od střapin a prolisujeme na strojku na ovoce nebo na masovém strojku s nástavcem. Na 500g šťávy přidáme 20 tablet sladidla, předem rozpuštěného v troše teplé vody. Přidáme půl lžičky kyseliny citronové, dobře promícháme, naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme, steriluje
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu bez cukru
Šťáva a koláč z černého rybízu
Pracovní postup: ŠŤÁVA Do 3 litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáme rybíz a prosypáváme ho cukrem až rybíz spotřebujeme. Zbytek cukru nasypeme ve vrstvě opět nahoru. Sklenici podvážeme celofánem a uložíme v chladu a temnu. Nejdříve po 3 týdnech šťávu slijeme do skleniček, opatříme víčky a ul
Podobné recepty jako Šťáva a koláč z černého rybízu
Rybízová šťáva recept
10 názorů 9. 7. 2011 16:02 Hannah007 Přidat fotku Suroviny - rybíz - voda - cukr - led Postup přípravy Uvaříme v hrnci rybíz a necháme vystydnout (můžeme dát místo toho do odšťavňovače na rybíz). Přecedíme přes síto, přidáme vodu, cukr a led. Podáváme vychlazené z lednice. Poznámka autorky receptu L
Podobné recepty jako Rybízová šťáva
Šťávička za studena dělaná recept
Postup přípravy. Do větší mísy (klidně i kbelíku) nebo jiné vhodné nádoby dáme ovoce, zalijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou, ovoce rukou pomačkáme a necháme 24 hodin vyluhovat. Přes mul nebo jinou , k tomuto účelu vhodnou textilii, přecedíme a zlehka vymačkáme, do šťávy přidáme cukr a kyselinu
Podobné recepty jako Šťávička za studena dělaná
Šťáva z plodů černého bezu, pařená recept
Postup přípravy. Bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci. - spodní díl- voda. - prostřední díl slouží k zachycení šťávy. - vrchní díl je na ovoce. Do vrchní části nasypu 10-ti litrový kbelík čerstvých neotrhaných bezinek. Prosypu 1,5 kg cukru a jedním balením kyseliny citronové ( já použív
Podobné recepty jako Šťáva z plodů černého bezu, pařená
Džem z černého rybízu recept
Džem z černého rybízu. Pokud máte přebytek černého rybízu, určitě z něj připravte tento skvělý džem. Má sladce pikantní chuť a nádhernou tmavou barvu. Využijete ho do moučníků nebo i jen tak na pečivo s máslem. 4,5 (4×) ajka007. 4 názory.
Podobné recepty jako Džem z černého rybízu
Šťáva z černého bezu recept
Postup přípravy. Omyté bezové květy dáme do lahve, přidáme jeden dobře omytý citron, který nakrájíme na kolečka a zalijeme převařenou zchladlou vodou. Toto vše necháme do druhého dne macerovat. Potom vše přecedíme, přidáme 1 kg třtinového cukru a necháme vařit na mírném ohni, jen lehce probublávat,
Podobné recepty jako Šťáva z černého bezu
Šťáva z květů černého bezu recept
Přidáme květy černého bezu a citron pokrájený na plátky (bez jader).Nejlépe dáme kvasit do demižonu s kvasnou zátkou popřípadě do sklenice a převážeme celofánem. Necháme kvasit dokud nepřestane víno bublat (asi 6 týdnů) a pak slijeme do láhví.Uchováváme v chladnu a temnu. Odpoledne jdeme trhat co se
Podobné recepty jako Šťáva z květů černého bezu
Syrová rybízová šťáva recept
ribizová šťáva červený rybíz za studena šťava černý rybíz recepty domácí šťávy domácí šťáva za studena rybízovástava. Suroviny: rybíz, voda, kyselina benzoová, cukr krystal, cukr. Červené ríbezle prelisujeme a odmeriame množstvo šťavy. Na 1,5 l šťavy pridáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovú a necháme
Podobné recepty jako Syrová rybízová šťáva
Nevařená rybízová šťáva
Postup přípravy receptu. 1. Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přiče
Podobné recepty jako Nevařená rybízová šťáva
Džem z černého rybízu bez zavařování
Džem z černého rybízu bez zavařování - recept: Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů.Černý
Podobné recepty jako Džem z černého rybízu bez zavařování
Nevařený sirup z černého rybízu
Postup přípravy receptu. 1. Čistý rybíz bez stopek zalijeme vodou,přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát,občas zamícháme. 2. Sirup přecedíme,přidáme cukr a sáček petolu,promícháme až se cukr rozpustí. 3. Nalejeme do lahví. 4. Ovoce můžeme použít ještě jednou,postup je stejný,použijeme v
Podobné recepty jako Nevařený sirup z černého rybízu
Rybízová marmeláda II.
50. Domácí kuřecí čína. Čočka na kyselo. Rybízová marmeláda II. - recept: Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat.
Podobné recepty jako Rybízová marmeláda II.
Marmeláda z celého černého rybízu nevařená recept TopRecepty ...
Skladujeme v chladu. Černý rybíz má hodně pektinu, s cukrem rosoluje i syrový. Tahle zdravá marmeláda je dobrá na pečivo, na lívance, do jogurtu, do kaší, jen tak do pusy. Nebo můžete rozmíchat ve sklenici studené vody a máte rybízovou limonádu. Marmeláda by měla vydržet v chladu minimálně půl roku.
Podobné recepty jako Marmeláda z celého černého rybízu nevařená TopRecepty ...
Rybízový sirup recept
U černého rybízu dáme na 1 litr šťávy kyseliny citronové ještě méně a až po přidání cukru. Zahřejeme na 85 °C, občas promícháme, průběžně sbíráme pěnu. Horký sirup ihned plníme do čistých a předehřátých lahví se šroubovým uzávěrem. Hrdlo lahví po naplnění otřeme, lahve zavíčkujeme, položíme a takto
Podobné recepty jako Rybízový sirup
Levný salát s rybou recept
Tématické fráze: seljodka salát z červené řepy s rybou salát z červené řepy s matjesy ryba v kožichu ryby salát matesy v kožichu recept vánoční losos levný postup ryba pod kožichem červená řepa s rybou ryby v kožichu rybý salaty salát z červené řepy k rybe salát s matesy a brambory saláty k rybě rec
Podobné recepty jako Levný salát s rybou
Sirup z květů černého bezu recept
Paja:Alena.Urbancikova@seznam.czMůj, náš rodinný recept.Na asi 40 velkých květů černého bezu, které opláchnu od pylu, předem uvařím a vychladím 6 litrů vody. Opláchnu a kolečka nakrájím 3 citrony a dva pomeranče.Toto vše ponořím do vody a nechám stát 24 hodin.
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu
Nevařená marmeláda z černého rybízu recept
Nevařená marmeláda z černého rybízu. Nevařená marmeláda je tradiční způsob přípravy. Slaďoučká, v puse se stane bonbónem, vylepší palačinky a bude i lékem při nachlazení. Zachovává si totiž díky studené přípravě vitamin C i další zdraví prospěšné enzymatické látky. 4. 7.
Podobné recepty jako Nevařená marmeláda z černého rybízu
Výborný džem z černého rybízu a malin
Postup přípravy. Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky můžete ponechat. Rozmixujte ho na pyré a přepasírujte přes cedník. K pyré přidejte maliny a zbylé suroviny. Opatrně promíchejte, aby se maliny úplně nerozmačkaly a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, až bude mít džem požadovanou konzistenci (zál
Podobné recepty jako Výborný džem z černého rybízu a malin