Čirůvkové matesy
Nakrájené houby povařte 15 minut v osolené vodě. Po zcezení zchladlé kousky promíchejte s nakrájenou cibulí (mělo by jí být asi 40% objemu hub), celým kořením a pokrájenými feferonkami. Směs dejte do čistých sklenic a zalijte olejem, aby byly houby ponořené. Sklenice uzavřete víčky a můžete je dát n
Podobné recepty jako Čirůvkové matesy
Matjesy z cukety výtečné recept
yanull (moderátorka): Budu šťastná pokud zkusíš a myslím, že nebudeš litovat Tyhle matjesy byly slavné tam, kde jsem dříve bydlela (a rozdala jsem nepočítaně sklenic známým). Výhodu vidím i v tom, že se na to dá použít i přerostlá cuketa .Děkuji za milý komentář a moc zdravím!
Podobné recepty jako Matjesy z cukety výtečné
Matjesy ze sírovce recept
Postup přípravy. Sírovec nakrájíme na tenké plátky (2-3 mm), vložíme do hodně osolené vody a krátce (10 minut) povaříme. Vodu slijeme, houbu necháme okapat. Do sklenice 0,7 litru skládáme vrstvy cibule, sírovce, koření. Nálev: svaříme 0,7 litru vody, 1 dcl octa, 5 kuliček sacharinu. Horký nálev nali
Podobné recepty jako Matjesy ze sírovce
Matjesy z hříbků recept
Postup přípravy. Očištěné houby nakrájíme na plátky a na 10 minut vložíme do vroucí osolené vody. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a promneme s dvěmi špetkami soli. Povařené houby scedíme a ihned promícháme s cibulí. Přidáme koření, 1 lžíci soli a zalijeme olejem a octem. Necháme 2-3 dny uležet.
Podobné recepty jako Matjesy z hříbků