Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Recepty na domácí chléb, ze kterých se vám budou sbíhat sliny. Postup přípravy. První den uhněťte hodně tuhé těsto, kvásek biga. Nechte dobře přikryté, nejlépe kuchyňskou fólií, v pokojové teplotě přes noc, ideálně 16–18 hodin.
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení. Špalda se po letech v zapomnění právem vrátila na výsluní zájmu a stala se synonymem zdravé mouky. Stále je to však pšenice, byť původní kultura s vyšším obsahem zdraví prospěšných látek. Chléb z droždí zvládne i pekařský začátečník, stačí těstu dopřát čas a ..
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Špaldovo-žitný chléb recept
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosejeme všechny tři mouky (žitná jde hůř, ale jde to, nebojte se toho). Přidáme sůl, kmín a koření a promícháme.
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Pod formu s chlebem dejte pekáček, do kterého nalijte 200 ml vlažné vody. Po dvaceti minutách pekáček s vodou z trouby vyndejte, teplotu snižte na 190 °C a nechte troubu odvětrat. Poté opět zavřete a pečte ještě dalších 20 minut. Chléb nechte vychladnout na mřížce.
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Obyčejný špaldový chléb s kváskem recept
Suroviny: voda, cukr, olej, koření chlebové, sůl, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, droždí. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a….
Podobné recepty jako Obyčejný špaldový chléb s kváskem
Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
250-270 ml vody (lepší je vodu smíchat se dvěma lžícemi bílého jogurtu tak, aby to dohromady dalo 250-270 ml) 100 g žitné chlebové mouky jemně mleté 400 g hladké mouky pšeničné 100-120 g vařených brambor ve slupce 3 lžičky soli (používám odměrku z domácí pekárny) 1 velká lžíce drceného kmínu 1 velká
Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /
Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept
3 lžíce oleje 2,5 lžičky soli 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) 1 lžíce kmínu 1 lžíce otrub hrst ovesných vloček Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb
Špaldový kváskový chléb recept
chleba ze špaldové mouky v pekárně. Suroviny: kvas žitný, podmáslí, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, kvasnice, olej, kmín celý, otruby, sůl, vločky ovesné, semínka slunečnicová. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.
Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb
Vnoučkův chleba se špaldou recept
Suroviny: voda, olej, sůl, kmín drcený, cukr, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, droždí, otruby, kvas žitný. Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik). ….
Podobné recepty jako Vnoučkův chleba se špaldou
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy recept
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou. Necháme ještě n
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Špaldový jemný chléb
Špaldový jemný chléb - recept: Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z.
Podobné recepty jako Špaldový jemný chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Postup přípravy receptu. 1. Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do fo
Podobné recepty jako Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Bramborovo-špaldový koláč s broskvema recept
1/2 hrnku špaldové krupice. 2 lžíce hladké mouky. 1/2 sáčku prášku do pečiva. 3 vejce. 150 ml bílého jogurtu. trocha mléka. 3 lžíce třtinový cukru. broskve.
Podobné recepty jako Bramborovo-špaldový koláč s broskvema
Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas žitný. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu….
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP
Špaldový podmáslový chléb z trouby recept
Suroviny: voda, podmáslí, med, kmín drcený, olej, sůl, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hladká, mouka hladká, droždí čerstvé, Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin,….
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb z trouby
Chléb s bramborem recept
Po upečení znovu potřeme vodou. Poznámka autorky receptu Chlebík je velice chutný. Sama jsem byla překvapena, jak byl krásně měkoučký a díky bramborám nadýchaný. Vydrží i několik dní, pokud se nesní :) Uvařeno (1×) Přidat do oblíbených (20×)
Podobné recepty jako Chléb s bramborem
Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb (celozrnný) recept ...
Suroviny. 100 ml podmáslí. 250 ml vody. 3 lžíce oleje. 150 g vařených brambor. 140 g žitné mouky. 190 g pšeničné celozrnné mouky. 270 g hladké mouky. 1 lžička cukru.
Podobné recepty jako Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb (celozrnný) ...
Špaldový podmáslový chléb recept
1 lžíce pšeničných otrub 2 lžíce slunečnicových semínek (dýně, sezam) Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední. Po zvukovém signálu přidáme semínka. Poz
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb
Bramborový chleba III. recept
Když vzejde, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Necháme ho nakynout, pak vytvarujeme bochník a ten na plechu s papírem necháme znovu vykynout. Pomašlujeme vejcem s vodou a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/45-55 min). TIP Jaké koření dát do chleba
Podobné recepty jako Bramborový chleba III.
Špaldový chléb se semínky
Do 400 ml vlažné vody rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, špetku soli a lžíci mouky. Důkladně promíchejte, přiklopte talířkem a nechte vzejít kvásek. Do mísy přidejte mouku, dále slunečnicová semínka, lněná semínka, chia semínka, dýňová semínka a lískové oříšky. Celou směs přidejte k mouce spol
Podobné recepty jako Špaldový chléb se semínky
Staročeský domácí chléb
Staročeský chléb se peče z pšenično-žitné mouky a zadělává se žitným kváskem, V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ tam nepatří droždí, mléko ani cukr, nebo dokonce nesmysly, jako olivy či smažená cibule. Staročeský chléb se skládá z chlebové pšeničné a chlebové žitné mouky (chlebová mouka obsahuje více popelovin než ..
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Špaldový podmáslový chléb vynikající
1 lžička cukr 2 lžíce olivový olej 160 g celozrnná pšeničná mouka 200 g špaldová mouka 140 g žitná chlebová mouka 1 lžička kmín 1 lžička droždí 60 g slunečnicová semínka 1 hrst sezam pšeničné otruby, pšeničné klíčky,... Postup přípravy receptu 1
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb vynikající
Grahamový špaldový kváskový chléb recept
150 ml vody 150 ml mléka 220 g pšeničné grahamové mouky 220 g pšeničné špaldové mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžíce kmínu 2 lžíce otrub 1 lžíce Solamylu 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) popřípadě 50-100 g libovolných semínek Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobr
Podobné recepty jako Grahamový špaldový kváskový chléb