Španělské ptáčky po moravsku
1. Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, mírně potřemě hořčicí a poklademe nudličkami klobásky, okurky, slaniny, špeku, cibule a kůrky z chleba. Svineme a spíchneme jehlami na závitky nebo omotáme a svážeme hrubší nití. Poprášíme hladkou moukou.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky po moravsku
Španělský ptáček
hořčice 4 lžíce. cibule 1 ks. špek 20-40 g. salám (gothajský nebo špekáčky) 80 g. sůl. pepř. Omáčka. sádlo 50 g. cibule (střední) 3 ks. špek 40 g. hladká mouka 1 vrchovatá lžíce. hovězí vývar 800 ml. lák z okurek 100 ml. plnotučná hořčice 1 lžíce.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky recept
Španělské ptáčky. Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky. 4,8 (16×) toprecepty.cz. 28 názorů.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Falešný španělský ptáček recept
1 plátek špeku. 2-3 silnější kolečka měkkého salámu. 1 velká cibule. 2 lžíce plnotučné hořčice. olej. sůl. mletý pepř. Na zahuštění: 3 lžíce hladké mouky (nebo tmavá jíška) voda. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Postup přípravy. Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky (plátky naklepeme).
Podobné recepty jako Falešný španělský ptáček
Španělské ptáčky
Cizrnovo - pórková…. Cizrnový salát s tuňákem. Krůtí guláš s těstovinami. Španělské ptáčky - recept: Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Španělské ptáčky z vepřového recept
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně dochuceno hořčicí. Servírovat můžete s rýží nebo knedlíkem. 4,9 (20×) anubis. 14 názorů. 90 min. 17. 9. 2012 18:22. JanaDorazinova. +1. da
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Španělský ptáček s rýží
1. ks červená cibule. 2. ks vařená vejce. 4. ks nakládané okurky malé. 2. lžíce olej. 1. ks cibule. 60. g špek. 1. lžička hořčice. 1. l hovězí vývar. 3.
Podobné recepty jako Španělský ptáček s rýží
Španělské ptáčky trochu jinak
1. Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití. Ptáčky prudce opečeme ze všech stran, aby trochu zhnědly, poté je vyjmeme z oleje. Do oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vrátíme "ptá
Podobné recepty jako Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z východu recept
A můj recept. Naklepu hovězí maso (falešnou svíčkovou) přes fólii na jemno a potřu obyčejnou hořčicí. Okořením mírně gyrosem, trochou Podravky, mletým pepřem a položím plátky šunky od kosti.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z východu
Španělský ptáček trochu jinak
1 velká cibule. 3 lžičky plnotučné hořčice. 50 g uzeného špeku. 1 debrecínský párek. 2 nakládané okurky. 2-3 lžíce láku. 2 vejce vařená natvrdo. 1-2 lžíce tmavé jíšky. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy.
Podobné recepty jako Španělský ptáček trochu jinak
Španělský ptáček – Honzova improvizace recept
Španělský ptáček – Honzova improvizace. 4,8 (13×) Jarmilprdel. 24 názorů. 9. 3. 2013 16:45. Jarmilprdel. +1. další fotka. Přidat fotku. Suroviny. Hovězí zadní. worcestrová omáčka. plnotučná hořčice. sůl. pepř. vejce. párek nebo klobáska. kyselá okurka.
Podobné recepty jako Španělský ptáček – Honzova improvizace
Španělský ptáček recept
1. 2012 21:16. +13. dalších fotek. Přidat fotku. Suroviny. 4 porce. 500 g zadního hovězího masa. 4 špalíčky slaniny (asi 1x1x10 cm) 40 g pražského salámu rozkrojeného na stejné podlouhlé díly. 4 malé kyselé okurky (nebo rozkrájené větší) 1 vejce vařené natvrdo. 1 lžíce hořčice. 1 velká cibule. 60 g
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky z pomalého hrnce recept
Jednodušší varianta je nechat si maso připravit přímo u řezníka, tuto variantu jsem ráda využila. Každý plátek osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (1 lžíci necháme do omáčky). Na kraj plátku skládáme kousek vejce, okurky a uzeného boku.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Falešné španělské ptáčky II.
1. lžíce sojová omáčka. 2. l hovězí vývar 1 - 1.5 l nebo masox. 2. lžíce hladká mouka. 1. špetka pepř mletý. 1. špetka sůl. olej. Postup přípravy receptu. 1. Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky).
Podobné recepty jako Falešné španělské ptáčky II.
Španělské ptáčky podle mojí babičky recept
4 plátky roštěné nebo kýty. sůl. pepř mletý. dijonská hořčice. 1 natvrdo uvařené vejce. 2 kyselé okurky. 2 malé klobásky. 1 malá cibule. 1 menší mrkev. 3 velké cibule. kousek špeku.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky podle mojí babičky
Španělský ptáček z trouby
1 lžíce sádla. 50 g špeku (slaniny) 3 plátky šunky. 3 menší nakládané okurky. 3 lžíce láku z okurek. 1 vejce vařené natvrdo. 300 ml hovězího vývaru. tmavá jíška (podle potřeby) Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách
Podobné recepty jako Španělský ptáček z trouby
Španělské ptáčky pečené v troubě
Omáčku z ptáčků zaprášíme moukou, chvilku smažíme, přidáme 0,5 l vody, 2 nakrájené okurky, zbytek uvařeného vejce, nálev z okurek, osolíme, opepříme a vaříme asi 10-15 min. Nakonec přidáme do omáčky ptáčky a prohřejeme. Zkuste také. Krůtí roláda se žampiony. 45 0 0. Pštrosí vejce tety Jitky. 60 6 7.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky pečené v troubě
Falešné španělské ptáčky
1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a silně z obou stran potřeme hořčicí. Na oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli (hodně - cibule nám omáčku pěkně zahustí), přidáme maso a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyndáme a omáčku i s cibulí rozmix
Podobné recepty jako Falešné španělské ptáčky
Rozlítaný španělský ptáček
Cibulku je potřeba restovat dohněda, proto si na tom dejte opravdu záležet a nikam nespěchejte. Po 5 minutách přidejte k cibulce uzené. Až bude cibulka hnědá, přidejte 1,5 lžíce hořčice a restujte ještě asi 2–3 minuty. Mezitím, co se restuje cibulka, si připravte maso.
Podobné recepty jako Rozlítaný španělský ptáček
Španělské ptáčky v tlakovém hrnci
Přidáme lžíci plnotučné hořčice a trošku pepře. Až se začne omáčka vařit, dáme do ní masox. Zkontrolujeme hustotu, podle potřeby přidáme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě. Podle chuti osolíme. Vložíme ptáčky i s výpekem a zakryjeme poklicí. Vaříme asi půl hodiny. Zkuste také. Krůtí roláda se žampio
Podobné recepty jako Španělské ptáčky v tlakovém hrnci
Španělské ptáčky z vepřového
1. ks cibule velká. sůl. hořčice plnotučná. hladká mouka na zahuštění (případně jíška) pepř mletý. 4. ks vepřové maso - libové. 2. ks vařená vejce. špekáček nebo měkký salám. 4. ks nakládané okurky menší. 4. plátek uzený špek nebo slanina. vepřový vývar nebo bujon. olej. nit. Postup přípravy receptu
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového