Španělský ptáček
hořčice 4 lžíce. cibule 1 ks. špek 20-40 g. salám (gothajský nebo špekáčky) 80 g. sůl. pepř. Omáčka. sádlo 50 g. cibule (střední) 3 ks. špek 40 g. hladká mouka 1 vrchovatá lžíce. hovězí vývar 800 ml. lák z okurek 100 ml. plnotučná hořčice 1 lžíce.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky recept
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky. 4,8 (16×) toprecepty.cz. 28 názorů.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Španělský ptáček recept
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček recept
Postup přípravy. Plátky masa naklepeme, osolíme. Na ně poklademe kousky vejce natvrdo, cibule, mrkve, párku, okurky atd. Omotáme nití nebo sepneme jehlou. V hrnci osmahneme cibuli na tuku, přidáme ptáčky, osmahneme je. Podlijeme vodou a dusíme dokud nejsou měkké.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky z mletého masa recept
Španělské ptáčky z mletého masa. Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti. 5,0 (163×) Patricie. 142 názorů.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z mletého masa
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou recept
4 plátky zadního hovězího masa. 1 špekáček. 2 kyselé okurky. 3 cibule. 100 g uzené slaniny. 1 bobkový list. 5 kuliček pepře. 3 kuličky nového koření. sůl.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Španělský ptáček s hlívovou omáčkou recept
1. 11. 2011 14:57. suslajda. Přidat fotku. Suroviny. 4 plátky hovězího zadního. 4 cibule nakrájené. 4 klínky do ptáčků. olivový olej. 250 g hlívy ústřičné -nakrájené. 150 g domácí uzené krkovice. 100 g krájeného šunkového salámu. 1 nožičku jemného párku. 1 vejce uvařené na tvrdo. 2 kyselé okurky. 4
Podobné recepty jako Španělský ptáček s hlívovou omáčkou
Španělské ptáčky z vepřového recept
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně dochuceno hořčicí. Servírovat můžete s rýží nebo knedlíkem. 4,9 (20×) anubis. 14 názorů.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Španělský ptáček – Honzova improvizace recept
ptáčci z trouby. , omáčka worcesterová, , sůl, pepř, vejce, párky, okurky sterilované, slanina anglická, cibule, , jíška, olej, voda. Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou….
Podobné recepty jako Španělský ptáček – Honzova improvizace
Španělský ptáček – Honzova improvizace recept
Španělský ptáček – Honzova improvizace. 4,8 (13×) Jarmilprdel. 24 názorů. 9. 3. 2013 17:45. Jarmilprdel. +1. další fotka. Přidat fotku. Suroviny. Hovězí zadní. worcestrová omáčka. plnotučná hořčice. sůl. pepř. vejce. párek nebo klobáska. kyselá okurka. anglická slanina. cibule. sladká paprika.
Podobné recepty jako Španělský ptáček – Honzova improvizace
Španělské ptáčky z pomalého hrnce recept
Jakmile je jíškový základ hladký, bez hrudek, vmícháme ho do hrnce s omáčkou. Provaříme na mírnějším ohni asi 10 minut. Nakonec už jen přecedíme, dochutíme případně solí a pepřem, já přidávám 50 ml láku z okurek. Ptáčky vložíme do omáčky a můžeme podávat, nejlépe s rýží.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa recept ...
Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa. Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu vytvoří hustou omáčku a podávat můžeme třeba s rýží. 3.
Podobné recepty jako Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa ...
Španělský ptáček s rýží recept
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě. 4,1 (3×) Martina246. 43 názorů. 120 min. 29. 12. 2019 13:48.
Podobné recepty jako Španělský ptáček s rýží
Falešné španělské ptáčky
Nakonec nahrubo nastrouháme vařené vejce a vmícháme do omáčky. Kdo má rád, může nastrouhat i kyselou okurku. Omáčka je výborná a není zdaleka tak pracná, jako klasické ptáčky. Podělte se s přáteli o recept. Podobné recepty. Falešné španělské ptáčky II. Španělské „španělské ptáčky“… Španělské ptáčky.
Podobné recepty jako Falešné španělské ptáčky
Španělský ptáček
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí, přidáme kousek špeku, salám, vejce, cibuli, okurku a celé zabalímet, aby se to nerozbalilo Na oleji zpěnit cibulku, maso na tom opečeme a zalijeme vodou, přidáme lžíci hořčice a dusíme do měkka Měkké maso vyndáme,omáčku zahust
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček trochu jinak
Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme stranou na plnění, ostatní všechnu nasekáme nahrubo. Párek, špek a okurky nakrájíme na proužky, vejce necháme stranou na závěr. TIP Rozdělení a použití hovězího zadního masa. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a přes fól
Podobné recepty jako Španělský ptáček trochu jinak
Španělský ptáček z trouby
1 lžíce sádla. 50 g špeku (slaniny) 3 plátky šunky. 3 menší nakládané okurky. 3 lžíce láku z okurek. 1 vejce vařené natvrdo. 300 ml hovězího vývaru. tmavá jíška (podle potřeby) Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách
Podobné recepty jako Španělský ptáček z trouby
Rozlítaný španělský ptáček
Postup přípravy. Na tento recept jsem použila vyzrálejší maso od řezníka – přesněji vysoký roštěnec. To, jaké maso použijete, se odrazí na délce přípravy a také na výsledné chuti. Hovězí maso by mělo po porážce minimálně 14 dní odpočívat, proto byste měli vždy sáhnout po tom vyzrálejším.
Podobné recepty jako Rozlítaný španělský ptáček
Španělský ptáček
Vše přendejte k masu do pekáčku, přidejte 2 lžíce hořčice, osolte a opepřete. Podlijte vývarem a pečte přiklopené v předehřáté troubě při 180 °C asi 2 hodiny. Podle potřeby občas podlijte vývarem. Po upečení ještě dochuťte solí a pepřem. Podávejte buď s rýží, nebo ještě lépe s houskovým knedlíkem.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky z vepřového
Z vepřového masa nemůžete tento recept nazývat jako španělský ptáček, ten se dělá jen z hovězíího. ... Domácí langoše. Sněhové dortíky z hrníčků . Doporučujeme. Smetanové fleky se zelím. 45 minut. Kaldoun s játrovými knedlíčky. 5 minut. Nejlepší svatomartinská husa. 90 minut. Tvarohovojablečná bábov
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky podle mojí babičky recept
1 natvrdo uvařené vejce. 2 kyselé okurky. 2 malé klobásky. 1 malá cibule. 1 menší mrkev. 3 velké cibule. kousek špeku.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky podle mojí babičky
Španělské ptáčky
1. lžíce hladká mouka. 1. lžíce rostlinný olej. 3. lžíce máslo. Postup přípravy receptu. 1. Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci, nudličkami okurky, svineme, spíchneme jehlami na záv
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Španělské ptáčky pečené v troubě
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme do sklovata. Přidáme ptáčky a osmahneme je ze všech stran. Zalijeme je vodu a pečeme v troubě na 220°C asi 1 hodinu, poté troubu vypneme a necháme dojít do druhého dne. Druhý den vyndáme ptáčky z pekáče a odstraníme z nich jehly nebo nitě.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky pečené v troubě