Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept)
Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept) - recept: Zázvor a žĺtky vymiešame s múkou sódou bikarbonou. Rozvaľkáme, povykrajujeme zázvorníky, dáme na plech (večer) a ráno pečieme. Cca 20 kúskov.
Podobné recepty jako Žĺtkové zázvorníky (100-ročný)
Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept)
Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept) - recept: Zázvor a žĺtky vymiešame s múkou sódou bikarbonou. Rozvaľkáme, povykrajujeme zázvorníky, dáme na plech (večer) a ráno pečieme. Cca 20 kúskov.
Podobné recepty jako Žĺtkové zázvorníky (100-ročný)
Zázvorníky
1 Vypracujeme těsto, rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Po upečení ještě teplé obalíme v práškovém cukru. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept) Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám k
Podobné recepty jako Zázvorníky
Nové recepty
Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept) Zázvor a žĺtky vymiešame s múkou sódou bikarbonou. Rozvaľkáme, povykrajujeme zázvorníky, dáme na plech (večer) a ráno pečieme.
Podobné recepty jako Novéy
Zázvorky starý recept
Zázvorky - starý recept. Zázvorky jsou tradičním druhem cukroví, které nesmělo chybět na vánočním stole už našich předků. Díky použitému amoniu mají uprostřed typickou dutinku. Letos je vyzkoušejte upéct i Vy, určitě z nich budete nadšení. 4,5 (5×) new dawn. 10 názorů.
Podobné recepty jako Zázvorky starý
Zázvorky staročeské vánoční cukroví
1 Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. zázvorky - tvar podobný mořskému koníkovi), které necháme do druhého dne odležet. 2 Druhý den pečeme na pečícím papíru ve středně vyhřáté troubě témě
Podobné recepty jako Zázvorky staročeské vánoční cukroví
Zázvorky recept
1 rovnou lžičku rychlosoli 5 dkg škrobové bramborové moučky (pokud dáváme o to méně dáme hl.mouky) zázvor - nejméně 1 kávovou lžičku i více Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Cukr, vejce a máslo třeme 1/4 hodiny. Pak přidáme mouku se solí a
Podobné recepty jako Zázvorky
Zázvorky
1 Vejce a žloutky, cukr utřeme, přidáme ostatní suroviny, vyválíme, vykrájíme a necháme přes noc zaschnout. Pečeme zvolna asi na 150 °C. Bylo napsáno,že jsou hned měkké. Já jsem zázvorky nikdy nepekla, vyzkoušejte. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Zázvorky - ty naše :o) Výborné zázvorky
Podobné recepty jako Zázvorky
Zázvorky podle mojí babičky
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr, žloutek, mléko, zázvor, prášek do pečiva. Toto tradiční cukroví s vůní zázvoru a lehce pikantní chutí je třeba nechat dlouho odležet, aby bylo dobré a měkké. Pokud si ale počkáte, určitě….
Podobné recepty jako Zázvorky podle mojí babičky
Maminčiny zázvorky recept
2 žloutky 280 g hladké mouky 1 lžíce mletého zázvoru Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Poznámka autorky receptu Pečeme alespoň 2 až 3 týdny předem. Uvařeno (3×) Přidat do oblíbených (115×) Přidat poznámku Nahlásit c
Podobné recepty jako Maminčiny zázvorky
Domácí škvarky a sádlo recept
Domácí škvarky a sádlo. Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání.
Podobné recepty jako Domácí škvarky a sádlo
Domácí větrníky recept
Těstem nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem tvary větrníků. Pečeme v troubě dozlatova asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, se nesmí otevírat trouba, jinak máme po cukroví. Upečené větrníky hned, jak je můžeme vzít do ruky, rozřízneme a necháme vychladnout. Připravíme po
Podobné recepty jako Domácí větrníky
Žloutkové řezy I. recept
Žloutkové řezy I. Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé. 4,9 (23×) Burda. 16 názorů. 100 min.
Podobné recepty jako Žloutkové řezy I.
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Ty nejlépe hodnocené recepty na jednom místě. Podle počtu hlasujících i počtu udělených bodů. Vyberte si ten nejlepší recept.
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Žloutkové věnečky recept
Ve vodě rozpustíme tuk - nesmí vařit a vsypeme mouku. Rychle mícháme, aby nevznikly pucky. Do ještě vlažného těsta vmícháme jedno vajíčko po druhém, přisypeme peč. prášek - nemusí být asni celá lžička. Tvoříme věnečky /když se dělají malé, t.j. cca 3 cm průměr, je jich okolo 45-50 ks/.
Podobné recepty jako Žloutkové věnečky
Pomazánka sloní žrádlo
Vláčný perník s jablky. Pomazánka sloní žrádlo - recept: Salám, cibuli a okurky nakrájíme najemno nebo umeleme na masovém strojku. Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet povaříme za stálého míchání asi jednu.
Podobné recepty jako Pomazánka sloní žrádlo
Bavorský závitek recept
Na zbylém tuku osmahneme zbytek drobně nakrájené cibule, přidáme závitky, opečeme je ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme na přírodní šťávu.
Podobné recepty jako Bavorský závitek
Retro dezerty: Žloutkové řezy
Retro dezerty: Žloutkové řezy Zdroj: Marek Kučera. 21x. V různých podobách se vyskytují i v rakouské, slovenské a maďarské kuchyni, takže se dá předpokládat jejich poměrně dlouhý a rozvětvený rodokmen. Dnes se s nimi ovšem setkáváme jen vzácně (ale v Bratislavě nebo Budapešti jsou „krémeše“ stále v
Podobné recepty jako Retro dezerty: Žloutkové řezy
Vanilkové rohlíčky recept
Jak se liší vanilkový a vanilinový cukr. Pravou vanilku obsahuje pouze jeden z nich. Vanilkové rohlíčky vznikly na počest jednoho vítězství. Upečte si je podle Sandtnerky! 7×. Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem.
Podobné recepty jako Vanilkové rohlíčky
Zelné závitky plněné mletým masem recept
Přidat komentář. Suroviny: zelí bílé, maso mleté, cibule, česnek, hořčice, sůl, pepř, kmín celý, slanina anglická. Zelné listy odělíme a spaříme v horké vodě, aby změkly, pak je potřeme hořčicí.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a….
Podobné recepty jako Zelné závitky plněné mletým masem
Patero slaných závinů recept
Postup přípravy. Troubu si předehřejeme na 230 °C. Obě balení listového těsta rozdělíme na 3 díly, abychom ve výsledku vytvořli 6 závinů. Závin (se slaninou, hruškami a nivou): Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky slaniny, kousky hrušek a plátky nivy.
Podobné recepty jako Patero slaných závinů
Vánoční zelňačka s houbami a sušenými švestkami podle ...
Recepty se lokálně odlišují, někdo dává klobásu, jiný jen houby, někdo zahušťuje smetanou, jinému stačí zelí a švestky. Záleží jen na vaší chuti. Třeba založíte novou rodinnou tradici. 6 porcí 60 minut česká Suroviny sušené houby 1 větší hrst cibule (střední ) 2 ks klobása (kvalitní ) 2 ks přepuštěn
Podobné recepty jako Vánoční zelňačka s houbami a sušenými švestkami podle ...