Jablečné želé recept
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, zakápneme šťávou, aby nám nezhnědla. V rendlíku si rozpustíme oba cukry a přidáme jablka. Necháme chvilku dusit, aby jablíčka změkla. Poté přidáme rozinky a nahrubo nasekané ořechy. V džusu si rozmícháme agar a přilijeme do rendlíku.
Podobné recepty jako Jablečné želé
Rybízové želé s rozmarýnem
Rybízové želé s rozmarýnem Zdroj: archiv Labeta. 6x. Kuličky právě dozrálého rybízu se hodí nejen do koláče! Pokud ho máte opravdu hodně, zavařte si do zásoby rybízové želé! Je to ideální příloha k sýrům, rybám nebo i jako falešné brusinky na svíčkovou. 1 porce. 60 minut.
Podobné recepty jako Rybízové želé s rozmarýnem
Jemné jablkovo-květové želé
KNOW-HOW: Jablka mají díky obsahu pektinu velkou želírovací schopnost, proto obvykle na zahuštění želé postačí, ale samozřejmě si můžete „pro jistotu“ pomoci a například část cukru nahradit želírovacím. Kromě jablek se želé s bezinkovými květy připravuje i z hroznového vína.
Podobné recepty jako Jemné jablkovo-květové želé
Domácí želé hadi recept
Postup přípravy. 1/4 šálku ovocné šťávy smíchané se šťávou z limetek zalijte želatinu a nechte chvilku odstát. V malém hrnci smíchejte zbývající 3/4 šálku ovocné šťávy s cukrem a za stálého míchání vařte na mírném ohni, aby se cukr rozpustil. Jakmile směs dosáhne bodu varu, odstraňte ji z tepla, nal
Podobné recepty jako Domácí želé hadi
Jablkové želé (amarouny) recept
Postup přípravy. Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu.
Podobné recepty jako Jablkové želé (amarouny)
Džem z jeřabin recept
Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení džem lehce poprášíme skořicí. Horký džem plníme do sklenic a na chvíli obrátíme dnem vzhůru. Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Džem z jeřabin
Pečený domácí pudink s jablečným želé recept
Želé přelijeme do odměrky, abychom věděli, kolik použít želatiny. Želatinu pak namočíme ve studené vodě a když změkne, vymačkáme ji. Pak ji necháme rozpustit v teplé jablečné směsi (v případě nutnosti směs prohřejeme). Promícháme a nalijeme na upečený pudink zchladlý.
Podobné recepty jako Pečený domácí pudink s jablečným želé
Želatinová mňamka
Šleháme na nejnižší otáčky. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme na 180-200 °C asi 20 minut. 2. Po vychladnutí dáme vrstvu jogurtu s želatinou: želatinové plátky namočíme na 10 minut do chladné vody - asi 0,5 l.
Podobné recepty jako Želatinová mňamka
Želé z jablek a ananasu
1 Ananas oloupeme, odstraníme středový stvol, nakrájíme na malé kousky a odvážíme. 2 Do hrnce vložíme ananas a nalijeme jablečný mošt. Obsah sáčku Gelfix smícháme se dvěma polévkovými lžícemi cukru a přidáme k ovoci. 3 Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. 4 Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu
Podobné recepty jako Želé z jablek a ananasu
Křenové želé recept
1. 2011 16:53 výsledek mimosa +1 další fotka Přidat fotku Suroviny Porce: dle chuti 1 hrnek strouhaného křenu 2 hrnky želírovacího cukru 1/2 hrnku jablečného octa 1 hrnek jablečného džusu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Postup přípravy Křen nastrouháme, smícháme v kastrůlku s ostatními suro
Podobné recepty jako Křenové želé
Jahody v želé se šlehačkou recept
1 sáček želatiny 200 ml jahodového džusu 1 šlehačka 1 ztužovač Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Jahody nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem. V džusu rozmícháme želatinu, uvaříme dle návodu. Do p
Podobné recepty jako Jahody v želé se šlehačkou
Pohár s jahodovým želé recept
Z kompotové šťávy, vanilkového cukru a želatiny připravíme dortové želé. Zamícháme do něj nakrájené jahody a necháme ho pomalu chladnout. Do poháru naléváme střídavě želé a zakysanou smetanu. Navrch můžeme ozdobit cukrářskými piškoty. TIP Růžičky z jahod - rady a tipy na jedlé ozdoby
Podobné recepty jako Pohár s jahodovým želé
Ovocné želé
Postup přípravy. Vyložte dno pečicího plechu o rozměrech 34 × 24 × 3,5 cm papírem na pečení. Dejte 50 g cukru krupice do mísy. Přimíchejte pektin a kyselinu citronovou. V rendlíku přiveďte k varu ovocné pyré, džem, citronovou šťávu a vanilková semínka.
Podobné recepty jako Ovocné želé
Rybízové želé recept
Rybíz opláchneme a necháme okapat, vsypeme do většího silnostěnného kastrolu. Mírně pomačkáme, podlijeme vodou a vaříme 10-15 minut, až ovoce pustí šťávu. Síto vysteleme čistou bavlněnou utěrkou a ovoce přes ni propasírujeme, aby nám zbyly stopky, jadérka a slupky.
Podobné recepty jako Rybízové želé
Ovocné želé dortíky recept
Přidat komentář. Suroviny: jahody, kiwi, želé červené dortové, cukr, pomeranče. 1. Nakrájejte na kousky jahody a kiwi. Ovoce rozdělte do plastových (silikonových) formiček. 2. V hrnku nasucho rozmíchejte sáčky Dort - želé s….
Podobné recepty jako Ovocné želé dortíky
Kozí sýr s vinným želé
Kozí sýr s vinným želé Zdroj: Marek Bartoš. 7x. Pikantní šťavnaté vinné želé tvoří zajímavý chuťový kontrast k čerstvému kozímu sýru, ale rozumí si se všemi druhy sýrů. Připravte jej z vína, které máte rádi. Nejlépe se hodí odrůdy, které vyniknou barvou i chutí.
Podobné recepty jako Kozí sýr s vinným želé
6x. Hořká chuť likéru z jeřabiny a řebříčku ve vás vyvolá příjemný pocit tepla, který pomalu zaplaví celé tělo. Podél cest narazíte na dva druhy jeřabin – z jeřábu jedlého a jeřábu ptačího.
Hřejivý likér z j recept internet
Želé bábovičky s hroznovým vínem recept
15 názorů 17. 8. 2011 18:31 Merylas Přidat fotku Suroviny Porce: 4 - 5 jednoporcových formiček o objemu 200 ml 500 ml ovocného džusu 15-17 g práškové želatiny zhruba 400-500 g hroznového vína 60 g vlašských ořechů 1/3 lžičky oleje na vymazání formiček Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty js
Podobné recepty jako Želé bábovičky s hroznovým vínem
recept internet
Želatina na dorty
hrnek šťáva z kompotu 0,50 hrnek voda 3 lžíce moučkový cukr 1 balení puding Postup přípravy receptu. 1. Šťávu z jakéhokoliv kompotu dáme vařit spolu s cukrem. Pudink rozmícháme ve vodě a postupně ho vléváme do vařící se šťávy. Vaříme až do zhoustnutí. Sundáme ho z plotýnky a mícháme až do vlažna. Po
Podobné recepty jako Želatina na dorty
recept internet
Sirup z jeřabiny recept
Omyté jeřabiny rozemeleme, nebo rozmixujeme a dáme do kastrolu. 10 minut povaříme,přecedíme přes plátýnko. Přidáme cukr a znovu 10 minut povaříme. Při vaření sbíráme pěnu. Na 1 litr šťávy dáme 900 gr cukru. Poznámka autora receptu Já pro jistotu dávám sirup horký do zavařovacích sklenic a otočím dne
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
recept internet
Želatinové jednohubky recept
Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na sáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových formiček. Nejlépe se osvědčily formičky na pralinky, ale jednohubk
Podobné recepty jako Želatinové jednohubky
recept internet
Likér z černých jeřabin recept
Postup přípravy. 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme. Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť.
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
Poslední recepty
Mohlo by vás zajímat
Želé bábovičky s hroznovým vínem recept
15 názorů 17. 8. 2011 18:31 Merylas Přidat fotku Suroviny Porce: 4 - 5 jednoporcových formiček o objemu 200 ml 500 ml ovocného džusu 15-17 g práškové želatiny zhruba 400-500 g hroznového vína 60 g vlašských ořechů 1/3 lžičky oleje na vymazání formiček Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty js
Podobné recepty jako Želé bábovičky s hroznovým vínem
Želatina na dorty
hrnek šťáva z kompotu 0,50 hrnek voda 3 lžíce moučkový cukr 1 balení puding Postup přípravy receptu. 1. Šťávu z jakéhokoliv kompotu dáme vařit spolu s cukrem. Pudink rozmícháme ve vodě a postupně ho vléváme do vařící se šťávy. Vaříme až do zhoustnutí. Sundáme ho z plotýnky a mícháme až do vlažna. Po
Podobné recepty jako Želatina na dorty
Sirup z jeřabiny recept
Omyté jeřabiny rozemeleme, nebo rozmixujeme a dáme do kastrolu. 10 minut povaříme,přecedíme přes plátýnko. Přidáme cukr a znovu 10 minut povaříme. Při vaření sbíráme pěnu. Na 1 litr šťávy dáme 900 gr cukru. Poznámka autora receptu Já pro jistotu dávám sirup horký do zavařovacích sklenic a otočím dne
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Želatinové jednohubky recept
Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na sáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových formiček. Nejlépe se osvědčily formičky na pralinky, ale jednohubk
Podobné recepty jako Želatinové jednohubky
Likér z černých jeřabin recept
Postup přípravy. 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme. Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť.
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin