Kugel – tradiční židovský nákyp z brambor, cuket a mrkve
19x. Kugel je tradiční aškenázské zapečené jídlo z jednoho pekáče a podává se o svátcích. Nejčastěji se připravuje z brambor nebo z těstovin. Vyzkoušejte vegetariánskou verzi z brambor, cukety a mrkve, je to obdoba našeho „cukeťáku“ a určitě obstojí i na našem talíři. 6 porcí. 90 minut. židovská.
Podobné recepty jako Kugel – tradiční židovský nákyp z brambor, cuket a mrkve
Brambory po židovsku recept
8 syrových brambor sůl kmín MARINÁDA: majoránka olej lžička červené papriky tymián 3 stroužky utřeného česneku Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Brambory nakrájíme na plátky, na vymazaném plechu je osolíme, okmínujeme a upečeme. Jak krájet
Podobné recepty jako Brambory po židovsku
Židovský salát recept
Suroviny: salát ledový, těstoviny, smetanový křen, fazole červené v nálevu, majolka, rozinky. Ledový salát natrhat na kousky, fazolky z plechovky propláchnout, smíchat s ostatními přísadami.
Podobné recepty jako Židovský salát
Židovský zelný salát recept
Suroviny: zelí hlávkové, majolka, cukr, citron, rozinky, sůl. Zelí nakrouháme na tenké nudličky, promícháme s majolkou, dochutíme solí, citronem a cukrem a vmícháme rozinky. Salát necháme přibližně 1 hod.….
Podobné recepty jako Židovský zelný salát
Bramborový šoulet židovská kuchyně
Postup přípravy receptu. 1. Brambory nastrouháme a mírně vymačkáme, osolíme, opepříme. 2. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opaprikujeme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a na oleji spolu s nakrájenou cibulí opražíme. 3. Přidáme brambory, zarovnáme a v troubě pomalu upečeme.
Podobné recepty jako Bramborový šoulet židovská kuchyně
Žid (bramborák s jablky) recept
Žid (bramborák s jablky) Recept, z kterého na vás dýchne doba podzimních návštěv u babičky. Ta uměla vykouzlit z trochy ovoce a brambor plný pekáč výborného jídla. Bramborákové těsto a ovoce se spolu totiž skvěle doplňují. Vyzkoušejte, bude chutnat!
Podobné recepty jako Žid (bramborák s jablky)
Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem
Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem. Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem Zdroj: Marek Kučera. 7x. Ke kaprovi na Vánoce byste si ho asi nedali, ale na odlehčený letní oběd či ve vlahý podvečer je geniální. 4 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem
Vídeňský bramborový salát se smetanou recept
Přidat komentář. vídeňský salát se zakysanou smetanou. Suroviny: brambory, cibule, okurky sterilované, pažitka, majonéza, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnut. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na tenká půlkolečka (použila jsem….
Podobné recepty jako Vídeňský bramborový salát se smetanou
Bramborový salát s hovězím masem a rukolou recept
Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli zchladnout, oloupeme a pokrájíme na plátky. Maso nakrájíme na malé kousky. Rukolu omyjeme a osušíme. Připravíme si přeliv - sušená rajčata i s olejem, eventuleně i olivovým, rozmixujeme ručním mixerem nahrubo.
Podobné recepty jako Bramborový salát s hovězím masem a rukolou
Kyselé brambory recept
Polijeme olejem, opepříme. Okurky i cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Do hrnku si dáme vývar nebo rozvařený masox, přidáme ocet a cukr, případně sůl tak, aby byl nálev chutný sladkokyselý. Záleží na chuti. Teplé nalijeme na brambory a opatrně promícháme, aby se brambory úpln
Podobné recepty jako Kyselé brambory
Židovský kaviár paštika recept
Cibuľu na drobno pokrájame, speníme na časti masti. Pridáme kúsky pečienky, pridáme pretlačený cesnak, opekáme. Osolíme, okoreníme. Necháme vychladnúť, pomelieme, pridáme roztlačené žĺtky a zmiešame s roztopenou, tekutou masťou. Dáme napr. do kelímkov, dózičiek.
Podobné recepty jako Židovský kaviár paštika
Židovský šmolc a škvarky
Židovský šmolc a škvarky. Jeden z pilířů kuchyně aškenázských Židů skvěle zužitkovává jakékoliv zbylé „kůžičky“ od kuřete. Pokud občas kupujte tzv. skelety na polévku či křidýlka, stáhněte z nich napřed kůže s podkožním tukem (na polévku zbylé kosti atd. bohatě stačí), uchovávejte je v ledničce či .
Podobné recepty jako Židovský šmolc a škvarky
Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborovou kaší
Nezapomínejte základ míchat a seškrabávat napečenou zeleninu, bude se hodně přichytávat (to je ale přesně to, co vaší omáčce dodá nezaměnitelnou chuť). Až bude cibule také orestovaná do zlatohněda, přidejte maso, kmín, promíchejte a zalijte horkým vývarem tak, aby maso bylo ponořené jen do tří čtvrt
Podobné recepty jako Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborovou kaší
Bramborová pomazánka na chlebíčky recept
Bramborová pomazánka na chlebíčky. Vařené brambory jsou základem mnoha dalších pokrmů. Pomazánka vytvořená ze zbylých vařených brambor se může stát výborným základem na obložené chlebíčky. Dozdobit na chlebíčku ji můžete například šunkou sýrem, vajíčkem či zeleninou. 5,0 (77×) ivetkalone. 53 názorů.
Podobné recepty jako Bramborová pomazánka na chlebíčky
Pravý židovský šoulet
Postup přípravy receptu. 1. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalijime vařící vodou. Nakonec přisypeme kroupy a necháme asi dvě hodiny vařit za občasného promíchání. Osolíme (a trošku opepříme)
Podobné recepty jako Pravý židovský šoulet
Červený boršč na kyselo židovská kuchyně
1 Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, dáme do hliněné nebo kameninové nádoby, zalejeme převařenou vodou, přidáme sůl, cukr, bobkové listy a utřený česnek. Necháme stát 3 dny. 2 Potom přecedíme, dosolíme, dochutíme pokud je třeba cukrem a povaříme. Podáváme jako teplou nebo studenou polévku s farvela
Podobné recepty jako Červený boršč na kyselo židovská kuchyně
Pravý židovský šoulet
Postup přípravy receptu. 1. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalijime vařící vodou. Nakonec přisypeme kroupy a necháme asi dvě hodiny vařit za občasného promíchání.
Podobné recepty jako Pravý židovský šoulet
Irský colcannon – luxusní verze bramborové kaše
Irský colcannon – luxusní verze bramborové kaše. Národní pokrm, k němuž se vážou dětské vzpomínky každého Ira. I vzdálená připomínka toho, jak brambory držely tuhle zemi nad vodou a jak tzv. bramborový hladomor kdysi přinutil velkou část populace k emigraci.
Podobné recepty jako Irský colcannon – luxusní verze bramborové kaše
Vinná klobása s cibuládou
Vinná klobása s cibuládou Zdroj: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka. 3x. Fantastický a pro mnoho lidí velice oblíbený pokrm. Mluvíme o vinné klobáse, kterou pro vás tentokrát máme s receptem na cibuládu a jemný bramborový salát! 2 porce. 90 minut.
Podobné recepty jako Vinná klobása s cibuládou
Brambory
Ryby a mořské plody Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou Recepty Gobova juha – slovinská houbová polévka z hříbků Recepty Batata Harra – arabské kořeněné brambory Zobrazit další Návrhy pro vás Sladké Tažený jablečný závin podle Ivety Fabešové Maso
Podobné recepty jako Brambory
Židovský bůček
Bůček omyjeme, osušíme a zhusta prošpikujeme půlkami nebo čtvrtkami stroužků česneku. Vaříme v páře cca 1 hodinu (ale dá se uvařit i v papiňáku nebo hrnci). Zbylý česnek utřeme se solí a potřeme jím vychladlý bůček, který ještě obalíme v červené paprice.
Podobné recepty jako Židovský bůček
Konfitovaná husí stehna s bramborovým knedlíkem a zelím ...
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno na vál. Zasypte je moukou (případně i škrobem), řádně posolte a uprostřed vytvořte důlek. Do důlku vyklepněte vejce a začněte zadělávat těsto. Ideální je začít vidličkou postupným rozkvedláváním vajec, kdy postupně budete přibírat více a více brambor s mouko
Podobné recepty jako Konfitovaná husí stehna s bramborovým knedlíkem a zelím ...
Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Klasické lečo. Židovský šábesový chléb z domácí pekárny - recept: Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky.Pečeme na program základní, velikost Velký a barva.
Podobné recepty jako Židovský šábesový chléb z domácí pekárny