Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy recept
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou. Necháme ještě n
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Pšenično-žitný chléb s vlašskými ořechy recept
Suroviny: podmáslí, mouka polohrubá, mouka žitná, ořechy vlašské, droždí sušené, med, sůl, kmín drcený. Vlažné podmáslí promícháme s medem a kvasnicemi, zakryjeme a necháme na teplém místě zhruba 15 minut vzejít.Mouku prosijeme, přidáme sůl, kmín a….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s vlašskými ořechy
Řepný chléb s vlašskými ořechy
Řepný chléb s vlašskými ořechy. Pokud doma pečete chleba, možná vás zaujme recept na trochu netradiční, ale výborný chléb s červenou řepou a ořechy. Řepa mu dodá jemnou kořeněnou chuť a výjimečnou barvu, ořechy zase křupavost. Perfektní podklad třeba pod tvarohové pomazánky.
Podobné recepty jako Řepný chléb s vlašskými ořechy
Chléb s ořechy a levandulí
Voňavý žitno-pšeničný chléb s vlašskými ořechy a levandulovými květy si vaše rodina zamiluje. Připravte se na to, že u jednoho pečení určitě nezůstane. 1 porce 120 minut Suroviny sušené droždí 2 lžičky voda 350 ml hladká mouka (pšeničná) 250 g žitná mouka 125 g pšeničná celozrnná mouka 125 g sůl 2 l
Podobné recepty jako Chléb s ořechy a levandulí
Vláčný žitný chléb
Vláčný žitný chléb - recept: Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí.
Podobné recepty jako Vláčný žitný chléb
Pšenično-žitný chléb s ořechy
Do misy dáme oba druhy múky na cesto, soľ, nasekané orechy, olej a smotanu a v strede urobíme jamku. Do nej dáme celý kvások a cesto ručne alebo hnetačom vymiesime. Necháme 35-40 min zakryté kysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na dosku a ešte rukami premiesime. Rozdelíme ho na 2 diely, prikryjeme a ne
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s ořechy
Žitný chléb podle Paula Hollywooda recept
Postup přípravy. Mouku vsypeme do mísy, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Přidáme melasu a 2/3 vody a prsty začneme vypracovávat těsto. Je-li potřeba, přilijeme zbytek vody, ale není nezbytné spotřebovat všechnu vodu (záleží na savosti mouky). Směs má být měkká, ale ne vlhká.
Podobné recepty jako Žitný chléb podle Paula Hollywooda
Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas žitný. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu….
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP
Žitný chléb recept
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout. Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v
Podobné recepty jako Žitný chléb
Pšenično-žitný chleba s černým pivem recept
Suroviny: kvásek krmený, mouka žitná chlebová, voda, pivo černé, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín celý, sůl. K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. (Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.) Zakryté těsto necháme v….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba s černým pivem
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy fotografie 3
Fotografie k receptu Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy. Dom ů - Recepty - Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy. Zpět na recept. Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy Angel 666 Angel 666 Předchozí Následující 1 z 2. Předchozí ...
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy fotografie 3
Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky recept ...
Suroviny: kefír, voda, sůl, kmín drcený, mouka žitná chlebová, mouka hladká, semínka slunečnicová, semínka chia, kvas žitný, droždí čerstvé. Všechny suroviny dáme do formy pekárny, neprve tekuté, pak sypké. Kvásek a droždí až nahoru na mouku tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Použijeme….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky ...
Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...
360 ml vody. 2 lžičky soli. 3 lžičky kmínu. 80 g strouhaných vařených brambor. 70 g pšeničné celozrnné jemné. 70 g žitné celozrnné jemné. 100 g žitné chlebové mouky. 170 g pšeničné chlebové mouky. 200 g hladké mouky.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Postup přípravy. Formu 10 x 30 cm vymažte sádlem. Do mísy hnětače nasypte přes prosívač mouky 300 g žitné celozrnné hladké mouky a 200 g špaldové hladké mouky, přidejte sůl, lžičku cukru, drcený kmín, slunečnicová semínka, sušené droždí a promíchejte.
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Špaldovo-žitný chléb recept
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosejeme všechny tři mouky (žitná jde hůř, ale jde to, nebojte se toho). Přidáme sůl, kmín a koření a promícháme. Přilijeme vykynutý kvásek, olej, vlažnou vodu a zpracu
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Žitný chleba recept
Přibližně po 2 hodinách by měl být bochník nakynutý, vyklopíme ho tedy na plech nebo rovnou do trouby na nahřátou dlaždici a upečeme (250°C/5-10 minut, dopékat na 210-220°C). Chléb nekrájíme čerstvý, střída by mohla být mazlavá.
Podobné recepty jako Žitný chleba
Ořechový chléb z podmáslí recept
Po 10 minutách teplotu v troubě stáhneme na 180°C a necháme ještě asi 35 - 40 minut dopéct. Jestliže nám chleba rychle na povrchu tmavne, přikryjeme ho alobalem, aby se nespálil. Pečený chléb přemístíme na mřížku a necháme vychladnout. Chleba je krásně nadýchaný s křupavými kousky ořechů.
Podobné recepty jako Ořechový chléb z podmáslí
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, olej, kmín celý, mléko, ocet, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, semínka slunečnicová. Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Domácí chléb pšenično žitný recept
Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka hladká pšeničná, droždí, sůl, kmín celý, voda, ocet, semínka sezamová, semínka slunečnicová, restovaná cibulka, česnek. Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý….
Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný
Žitný kváskový chleba z remosky recept
Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit. Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku). Necháme 2-2,5 hod nakynout a upečeme v remosce – asi 4
Podobné recepty jako Žitný kváskový chleba z remosky
Žitný chléb podle Lucasinky recept
Uprostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu ohřejeme, vmícháme melasu a postupně zapracujeme do sypké směsi. Vypracujeme pevné nelepivé těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Podobné recepty jako Žitný chléb podle Lucasinky
Žitný chléb z pekárny
Suroviny: voda, med, ocet, olej, mouka žitná chlebová, sůl, kvasnice. Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750….
Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny
Pšenično-žitný chléb s omládkem recept
100 g vlažné vody necelá lžička sladěnky 100 g žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 8-10 g čerstvého droždí Vše smícháme a zakryté v míse necháme hodinu kynout. Dále: 220-240 g piva nebo vody 350 g pšeničné chlebové mouky lžíce žitných otrub drcený kmín 2 rovné lžičky soli Naše kuchařky
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s omládkem