Sdílet:

Žitný destilát recept


Žitný destilát recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Žitný destilát, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Žitný destilát. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Žitný destilát receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Žitný chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chleba recept

Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka žitná chlebová, podmáslí, sůl, kmín celý. K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto….

Podobné recepty jako Žitný chleba

Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g sušené droždí 9 g cukr krystal 1 lžička drcený kmín 2 lžičky voda 400 ml slunečnicová semínka 6 lžic sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce sůl 2 lžičky

Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

recept internet
recept internet

Žitný chleba s nasladovaným šrotem recept

Postup přípravy. 10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme (spaříme) 80°C horkou vodou, dobře promícháme a 4-5 hodin udržujeme v teple 28-30°C.

Podobné recepty jako Žitný chleba s nasladovaným šrotem

Žitný chléb podle Lucasinky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb podle Lucasinky recept

Uprostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu ohřejeme, vmícháme melasu a postupně zapracujeme do sypké směsi. Vypracujeme pevné nelepivé těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Jakmile těsto zdvojnásobí svou velikost

Podobné recepty jako Žitný chléb podle Lucasinky

Výborný domácí chléb z žitného kvásku recept

Výborný domácí chléb z žitného kvásku

150 g žitný kvásek 4 kávových lžiček sůl 1/2 kg mouka – pšeničná 1/2 kg mouka – pšeničná chlebová 1/2 kávové lžičky koriandr – mletý Způsob přípravy. Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Žitný chleba se záparou a mákem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chleba se záparou a mákem recept

Postup přípravy. 10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti. Do hotového rozkvasu přidáme záparu a ostatní surroviny a umícháme těsto – není třeba hníst dlouho, žitná mouka nemá přehnané hnětení moc ráda.

Podobné recepty jako Žitný chleba se záparou a mákem

Žitný chléb z pekárny

Suroviny: voda, med, ocet, olej, mouka žitná chlebová, sůl, kvasnice. Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750….

Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept

Suroviny: kvas žitný, jogurt bílý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, brambory, sůl, kmín drcený, kmín celý, semínka lněná, koření chlebové, droždí. Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na….

Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /

Domácí pšenično žitný chléb recept

Suroviny: voda, droždí sušené, cukr, mouka hladká pšeničná, mouka žitná, sůl, kmín drcený, voda, ocet, vejce, kmín celý. Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv….

Podobné recepty jako Domácí pšenično žitný chléb

recept internet
recept internet

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

Postup přípravy receptu. 1. Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý. 2. Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience. Stačí použít: vsechny mouky, kmín, sůl, vodu, droždí, olej. Všechno ostatní chleba rozhodně vylepší a určitě takový nikde

Podobné recepty jako Pšenično-špaldovo-žitný chléb

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny. Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna zajistí výsledek s minimálním úsilím. 4,8 (13×) Lenicka ART. 15 názorů. 130 min. 10.

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...

360 ml vody. 2 lžičky soli. 3 lžičky kmínu. 80 g strouhaných vařených brambor. 70 g pšeničné celozrnné jemné. 70 g žitné celozrnné jemné. 100 g žitné chlebové mouky. 170 g pšeničné chlebové mouky. 200 g hladké mouky.

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...

Domácí pšenično-žitný chléb se semínky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí pšenično-žitný chléb se semínky recept

Postup přípravy. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program těsto. Potom vypracujeme do tvaru chleba a necháme ještě chvíly kynout na plechu s pečícím papírem. Kdo má může dát chleba nejdříve ještě kynout do ošatky.Po kynutí můžeme chléb posypat semínky i na povrchu.

Podobné recepty jako Domácí pšenično-žitný chléb se semínky

Žitný kvásek  tzv. ananasové řešení recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek tzv. ananasové řešení recept

Postup přípravy. První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení nežádoucích mikroorganismů, které někdy svým působením vývin kvásku pozdrží, zpomalí. Vhodnější je míchat kvásek v menší ...

Podobné recepty jako Žitný kvásek tzv. ananasové řešení

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept

Postup přípravy. Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bu

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem

Žitno-pšeničný chléb II. recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný chléb II. recept

1 lžička cukru 100 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné 350 g tmavé žitné mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého sezamová semínka (nebo slunečnicová, lněnná ap) Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.

Povidla pečená v troubě recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Povidla pečená v troubě recept

Pokud chceme obětovat místo rumu kvalitnější destilát, nejlépe slivovici, nalijeme lžíci na dno víčka, zapálíme a víčkem ihned uzavřeme sklenici. Vzduch vyhoří a prostor se vysteriluje. Po dobu pečení v troubě v žádném případě ovoce nemícháme! TIP Jak zpracovat úrodu švestek

Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě

Pšenično  žitný chléb III. recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično žitný chléb III. recept

Suroviny: pivo světlé, ocet, olej, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná, droždí sušené, cukr, kmín drcený. Domácí pekárnu nastavíme na základní program a vložíme suroviny postupně, jak jsou popsány.

Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb III.

Žitný kvásek z podmáslí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek z podmáslí recept

600 ml vlažné vody. 600 g žitné mouky. Nebo běžnější postup krmení je 1:2:2 to jest například 100 g kvásku 200 g žitné mouky a 200 g vody. Takto můžete uchovávat menší množství kvásku a nemáte takovou spotřebu mouky. Také se se to lépe počítá. 3 ) Finální produkt z kvásku (dle receptu) například.

Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí

Žitné rohlíky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitné rohlíky recept

Žitné rohlíky. Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu. 5,0 (34×) cathleen. 71 názorů. 40 min. 7.

Podobné recepty jako Žitné rohlíky

Žitný kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek recept

Žitný kvásek. Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však poctivý žitný kvásek, o který se musíte řádně starat, pokud má dobře sloužit. 4,9 (23×) cathleen. 119 názorů.

Podobné recepty jako Žitný kvásek

Pšenično-žitné rohlíky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitné rohlíky recept

Suroviny: voda, mouka hladká, droždí, sladěnka, voda, olej, semínka lněná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl. Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme….

Podobné recepty jako Pšenično-žitné rohlíky

Domácí žitné rohlíky

ocet 1 lžíce drcený kmín 1 lžička olej 2 lžíce droždí 10 g cukr 1 lžička mléko (na potření a posypání) kmín (na potření a posypání) hrubozrnná sůl (na potření a posypání) sůl špetka Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na domácí pečivo! Upečte si bagety, housky, placky, rohlíky... Postup přípravy

Podobné recepty jako Domácí žitné rohlíky

Kde najít informace



×