Třešňová marmeláda z DP recept
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.
Podobné recepty jako Třešňová marmeláda z DP
Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky ...
Samozřejmě lze použít běžný želírovací cukr. Nepoužívám žádný konzervant proti plísni, pokud jsou pořádně vyčištěné a vypařené sklenice, není to třeba, ovšem, kdo chce mít jistotu, raději přidá...
Podobné recepty jako Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky ...
Marmeláda z ovoce recept
Cukr dáme vařit s trochou vody do hrnce. Když se cukr rozpustí, přidáme ovoce (nakrájené, v celku nebo rozmixované). Dále přidáme trochu kyseliny citronové a vaříme do zhoustnutí. Když se nám nechce čekat, přidáme želatinu nebo želírovací přípravek.
Podobné recepty jako Marmeláda z ovoce