Žitný chléb recept
Tématické fráze: žitný chléb recept rozkvas zitny rozkvas recept na žitný chléb žitný chléb do formy rozkvas na chleba chléb bez rozkvasu žitný chléb chleb z rozkvasu zitny chleba chlebový rozkvas priprava rozkvasu zitny chleba recept recepty žitný chléb chleba z rozkvasu rozkvaz na chleba chleba ro
Podobné recepty jako Žitný chléb
Celožitný kváskový chléb recept
Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme večer a pak chleba necháme chladnout přes noc. Do mísy s žitným rozkvasem přidáme ostatní suroviny. Kdo má rád, přidá semínka do tě
Podobné recepty jako Celožitný kváskový chléb
Žitný celozrnný chleba se semínky recept
Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto,… Žitný celozrnný chleba se semínky recept - TopRecepty.cz
Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky
Žitný kvásek recept
Žitný kvásek - tzv. ananasové řešení . Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Dvoudenní kvásek . Kvásek z kefírové houbičky . Kvásek z fermentované ovocné vody . Žitný kvásek z podmáslí . Šátečky ze žitného kvásku . Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku . Domácí pizza z žitného kvásku . Doma su
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Žitný chleba se záparou a mákem recept
rozkvas: 30 g pravidelně krmeného kvásku 150 g žitné chlebové mouky 150 g vody dále: 230 g žitné chlebové mouky 170 g vody 50 g celého máku 2 lžičky soli . Postup přípravy receptu. 10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti. Do hotového rozkvasu přidáme záparu
Podobné recepty jako Žitný chleba se záparou a mákem
Kominíček (žitný celozrnný chleba) recept
Rozkvas: 200-205 g kvásku (viz výše) 150 g žitné celozrnné mouky 100 g šlehaného podmáslí 170 g vody Těsto: rozkvas (viz výše) 250 g žitné celozrnné mouky 50-70 g vody lžička melasy 8-10 g (2 rovné lžičky) soli trocha drceného kmínu. Postup přípravy receptu. Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smíc
Podobné recepty jako Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Žitný chleba s nasladovaným šrotem recept
(150 g na rozkvas, 230 g později do těsta) 320 g vody (150 g do rozkvasu a 170 g ještgě do těsta) 50 g celého máku 2 lžičky soli. Postup přípravy receptu. 10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot
Podobné recepty jako Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera ...
Komentáře k receptu Žitný kvásek na pečení chleba - startér podle Petera Reinharta. Přidat komentář Zobrazit celou diskuzi (5 komentářů) Celkový počet komentářů: 5. Mária Šitzová. Kvások alebo štartér. nahlásit komentář. Podľa mňaje toto len základný kvások a z neho sa pripraví štartér alebo rozkvas
Podobné recepty jako Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera ...
Světlý pšenično-žitný chléb (list) recept
Rozkvas: 30 g pravidelně krmeného žitného kvasu 50 g žitné chlebové mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 150 g vody - umícháme a v teple necháme 10-12 hodiny kynout Dále: 170 g vody 350 g pšeničné chlebové mouky 2 rovné lžičky soli 1-2 lžičky drceného kmínu. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkva
Podobné recepty jako Světlý pšenično-žitný chléb (list)
Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou recept ...
Rozkvas: 30 g pšeničného nebo žitného kvásku 150 g vody 150 g pšeničné chlebové mouky – promísíme, zakryjeme a necháme 10-12 hodin kvasit na záparu: 50 g pšeničné celozrnné mouky 2 vrchovaté lžíce lněného semínka 2 vrchovaté lžíce slunečnice 2 vrchovaté lžíce dýňového semínka 2 vrchovaté lžíce sezam
Podobné recepty jako Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou ...
Světlý kváskový chléb recept
Umícháme rozkvas a necháme ho 12-14 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme vodu z vaření brambor, dáme soli jen 1,5 lžičky) a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny nakynout.
Podobné recepty jako Světlý kváskový chléb
Jarní kváskový chleba s kopřivami recept
Rozkvas: 55 g žitného kvásku 350 g vody 140 g žitné celozrnné jemné mouky 200 g žitné chlebové mouky – zamícháme a v teple necháme asi 12-14 h kvasit Dále: 190 g (ml) vody 3 lžičky soli 1/2 lžičky chlebového koření 2 velké hrsti mladých kopřiv 200 g pšeničné chlebové mouky 310 g hladké mouky (+ hlad
Podobné recepty jako Jarní kváskový chleba s kopřivami
Chleba ze Ždánského lesa recept
Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout – těsto je dost volné, kyne rychle. Opatrně ho vyškrábněme na pomoučený stůl, přeložíme ho a vytvarujeme bochník, který nechám
Podobné recepty jako Chleba ze Ždánského lesa
Pšenično-žitný chléb s kaší recept
Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu… Pšenično-žitný chléb s kaší recept - TopRecepty.cz
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s kaší
Chleba fifty – fifty (z remosky) recept
Rozkvas: 30 g žitného kvásku 150 g (ml) vody 150 g žitné chlebové mouky – vše smícháme a dáme 12 hodin předem do tepla rozkvasit. Dále: 180 g (ml) vody 100 g žitné celozrnné jemné 150 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké mouky kmín 2 lžičky soli. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkvasu přidám
Podobné recepty jako Chleba fifty – fifty (z remosky)
Pšeničné bagetky z kvásku recept
Rozkvas : 2 lžíce žitného kvásku 150 g hladké pšeničné mouky 150 ml vody Těsto : 500 g hladké pšeničné mouky +mouka na vál 3 g oleje 2 lžičky soli asi1 dcl vody 1 vejce na potření . Postup přípravy receptu. Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě. Ráno smícháme všech
Podobné recepty jako Pšeničné bagetky z kvásku
Kváskový chleba se semolou recept
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat. K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2-3 hodiny kynout. Z vykynutého těsta pak na pomoučeném stole zformujeme bochník, který uložíme do moukou vysypané ošatky vykynout -
Podobné recepty jako Kváskový chleba se semolou
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
Kváskový žitný chléb . Žitný kvásek . Chleba z vajíček v chlebové kůrce . Chlebové jednohubky . Chlebové bramboráky . Chlebové karbanátky . Zapečená chlebová bageta s rajčaty a vejci . Chlebové košíčky se šunkou, vejci a sýrem . Žebrákova chlebová haše . JINÝ chleba ve vajíčku . Chleba ve vajíčku ji
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba
Světlý kvasový chléb recept
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté necháme přibližně 10 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme další vodu a mouku (viz Suroviny), promícháme a necháme 30-40 minut odpočívat a bobtnat. Pak vmícháme kmín, sůl a zbytek vody a uhněteme těsto, které necháme nakynout cca o polovinu - trvá to podle
Podobné recepty jako Světlý kvasový chléb
Špaldový chléb se zakysankou recept
Rozkvas: 25 g kvásku 120 g (ml) vody 120 g žitné chlebové mouky Dále: 70 g (ml) vody 160 g zakysané smetany 1,5 lžičky soli 250 g špaldové hladké mouky 100 g hladké mouky trocha kmínu nebo chlebového koření
Podobné recepty jako Špaldový chléb se zakysankou
Kváskový chléb s chia semínky recept
Rozkvas: 200 g žitné mouky 2 polévkové lžíce kvásku 200 ml vody Směs semínek: 50 g chia semínek 100 g ovesných vloček 40 g slunečnicových semínek 260 ml vody Ostatní suroviny: 220 g špaldové chlebové mouky 2 polévkové lžíce otrub 1 a 1/2 lžičky soli 1 lžička medu 100 ml vody máslo na vymazání formy.
Podobné recepty jako Kváskový chléb s chia semínky
Tečkovaný kváskový chleba recept
Rozkvas: 30 g kvásku 200 g vody 200 g žitné chlebové mouky - vše dobře promícháme a zakryté necháme 12-14 hodin v teple kvasit dále: 300 g pšeničné chlebové mouky 120 g vody 2 lžíce máku 2 rovné lžičky soli drcený kmín. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, uhněteme tě
Podobné recepty jako Tečkovaný kváskový chleba
Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě… Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept - TopRecepty.cz
Podobné recepty jako Kváskový chléb se semínky a syrovátkou
Kváskový chleba s ovesnými vločkami recept
Suroviny na rozkvas smícháme a v zakryté míse necháme v teple rozkvasit asi 10-14 hodin. K hhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple přibližně 2-3 hodiny. Pak na pomoučené desce opatrně zformujeme bochník, omoučíme ho a uložíme nakynout do moukou vys
Podobné recepty jako Kváskový chleba s ovesnými vločkami
Dalamánky z domácího kvásku recept
Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc. Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme. Může se stát že bude těsto řidší, tak můžeme lehce přidat žitnou mouku. Necháme kynout na teplem místě minimálně 6 hodin. Můžete i déle záleží na kvásku.
Podobné recepty jako Dalamánky z domácího kvásku
Celokváskový pšenično-žitný chléb recept
Len zarobím rozkvas, pridám suroviny, nechám vykysnúť, dám do ošatky dokysnúť, strčím do rúry a hotovka. Obyčajno-neobyčajný a hlavne chutný chlebík je na svete. Nie je náročný a rozmananý Netreba s ním robiť žiadne caviky . Odpovědět . cathleen (autor receptu) 13. 1. 2018 19:16:00. eevza: děkuju. O
Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb
Kváskový mazanec recept
Na rozkvas: 35 g pšeničného kvásku 160 g (ml) vody 80 g špaldové mouky 100 g hladké mouky (smíchat, nechat zakryté 12 hodin kvasit v teple). Dále: 1 vejce 50 g vody 80 g změklého másla 80 g cukru 2 vanilkové cukry větší špetka soli citrónová kůra 320-340 g hladké mouky (podle potřeby) hrst rozinek.
Podobné recepty jako Kváskový mazanec
Celozrnný chleba se záparou recept
Rozkvas: 25 g pravidelně krmeného žitného kvásku 160 g vody 100 g žitné mouky celozrnné jemné 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné – smícháme dohromady a zakryté necháme 10-14 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu: 200 g pšeničné mouky celozrnné jemné lžíce lněného semínka – za stálého míchání zali
Podobné recepty jako Celozrnný chleba se záparou
Kváskový chleba s dýňovým semínkem recept
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci přilévat po částech, moje těsto jí spotřebovalo celých uvedených 510 g – ale poslední dobou se mi zdá, že mám mouku žíznivější (sušš
Podobné recepty jako Kváskový chleba s dýňovým semínkem
Vesnický chléb recept
Rozkvas: 50 g pravidelně krmeného žitného kvásku 220 g vody 200 g žitné chlebové mouky Dále: 2 lžičky soli 2 lžičky oleje 2 lžičky drceného kmínu 130 g podmáslí 100 pšeničné mouky celozrnné jemné 250 g hladké mouky 1 vrchovatá lžíce otrub. Postup přípravy receptu. Večer, 10-12h před zaděláním těsta,
Podobné recepty jako Vesnický chléb
Chleba pro Popelku recept
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchládnutí uložíme do lednice. K vykvašenému rozkvasu přidáme semínkovou zá
Podobné recepty jako Chleba pro Popelku
Celozrnný kváskový chléb recept
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do lednice (proběhne autolýza, mouka bobtná a zároveň v chladu lednice nekvasí). Aspoň 2 hodiny před vlastním hnětením těsta předmočenou
Podobné recepty jako Celozrnný kváskový chléb
Kváskový podmáslový chléb recept
Rozkvas: 80 g pravidelně krmeného žitného kvásku 330 g (ml) vody 300 g žitné celozrnné mouky jemné – smícháme 10-12 h před zaděláním těsta a necháme pracovat a kynout Dále: 200 g podmáslí 3-3,5 lžičky soli drcený kmín lžička cukru dvě lžičky oleje 520-540 g hladké mouky
Podobné recepty jako Kváskový podmáslový chléb
Celozrnný kvasový chléb recept
Rozkvas: 40 žitného kvasu (kvásku) 160 g vody 160 g žitné mouky celozrnné jemné - vše dobře smícháme a zakryté necháme v teple místnosti vykvasit Dále: 230 g vody 340 g pšeničné mouky celozrnné (Natural Jihlava mouka celozrnná pšeničná speciál) 2 lžičky soli drcený kmín. Postup přípravy receptu. K h
Podobné recepty jako Celozrnný kvasový chléb
Semínkový chléb se sušenou syrovátkou
Rozkvas: 30 žitného kvásku 150 žitné chlebové mouky 150 g vody Dále: 250 g vody 350 g pšeničné chlebové mouky 2 lžíce sušené syrovátky 2 lžičky soli lžíce sezamu lžíce slunečnice lžíce dýňového semínka lžíce lněného semínka (hnědého nebo zlatého – to jsem použila tady) Postup přípravy receptu. Ze ži
Podobné recepty jako Semínkový chléb se sušenou syrovátkou