Sdílet:

žitný rozkvas recept


žitný rozkvas recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na žitný rozkvas, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření žitný rozkvas. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších žitný rozkvas receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb recept

Tématické fráze: žitný chléb recept rozkvas zitny rozkvas recept na žitný chléb žitný chléb do formy rozkvas na chleba chléb bez rozkvasu žitný chléb chleb z rozkvasu zitny chleba chlebový rozkvas priprava rozkvasu zitny chleba recept recepty žitný chléb chleba z rozkvasu rozkvaz na chleba chleba ro

Podobné recepty jako Žitný chléb

Celožitný kváskový chléb recept

Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme večer a pak chleba necháme chladnout přes noc. Do mísy s žitným rozkvasem přidáme ostatní suroviny. Kdo má rád, přidá semínka do tě

Podobné recepty jako Celožitný kváskový chléb

recept internet
recept internet

Žitný celozrnný chleba se semínky recept

Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto,… Žitný celozrnný chleba se semínky recept - TopRecepty.cz

Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky

Žitný kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek recept

Žitný kvásek - tzv. ananasové řešení . Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Dvoudenní kvásek . Kvásek z kefírové houbičky . Kvásek z fermentované ovocné vody . Žitný kvásek z podmáslí . Šátečky ze žitného kvásku . Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku . Domácí pizza z žitného kvásku . Doma su

Podobné recepty jako Žitný kvásek

Žitný chleba se záparou a mákem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chleba se záparou a mákem recept

rozkvas: 30 g pravidelně krmeného kvásku 150 g žitné chlebové mouky 150 g vody dále: 230 g žitné chlebové mouky 170 g vody 50 g celého máku 2 lžičky soli . Postup přípravy receptu. 10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti. Do hotového rozkvasu přidáme záparu

Podobné recepty jako Žitný chleba se záparou a mákem

Kominíček (žitný celozrnný chleba) recept

Rozkvas: 200-205 g kvásku (viz výše) 150 g žitné celozrnné mouky 100 g šlehaného podmáslí 170 g vody Těsto: rozkvas (viz výše) 250 g žitné celozrnné mouky 50-70 g vody lžička melasy 8-10 g (2 rovné lžičky) soli trocha drceného kmínu. Postup přípravy receptu. Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smíc

Podobné recepty jako Kominíček (žitný celozrnný chleba)

recept internet
recept internet

Žitný chleba s nasladovaným šrotem recept

(150 g na rozkvas, 230 g později do těsta) 320 g vody (150 g do rozkvasu a 170 g ještgě do těsta) 50 g celého máku 2 lžičky soli. Postup přípravy receptu. 10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot

Podobné recepty jako Žitný chleba s nasladovaným šrotem

Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera ...

Komentáře k receptu Žitný kvásek na pečení chleba - startér podle Petera Reinharta. Přidat komentář Zobrazit celou diskuzi (5 komentářů) Celkový počet komentářů: 5. Mária Šitzová. Kvások alebo štartér. nahlásit komentář. Podľa mňaje toto len základný kvások a z neho sa pripraví štartér alebo rozkvas

Podobné recepty jako Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera ...

recept internet
recept internet

Světlý pšenično-žitný chléb (list) recept

Rozkvas: 30 g pravidelně krmeného žitného kvasu 50 g žitné chlebové mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 150 g vody - umícháme a v teple necháme 10-12 hodiny kynout Dále: 170 g vody 350 g pšeničné chlebové mouky 2 rovné lžičky soli 1-2 lžičky drceného kmínu. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkva

Podobné recepty jako Světlý pšenično-žitný chléb (list)

Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou recept ...

Rozkvas: 30 g pšeničného nebo žitného kvásku 150 g vody 150 g pšeničné chlebové mouky – promísíme, zakryjeme a necháme 10-12 hodin kvasit na záparu: 50 g pšeničné celozrnné mouky 2 vrchovaté lžíce lněného semínka 2 vrchovaté lžíce slunečnice 2 vrchovaté lžíce dýňového semínka 2 vrchovaté lžíce sezam

Podobné recepty jako Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou ...

Světlý kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Světlý kváskový chléb recept

Umícháme rozkvas a necháme ho 12-14 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme vodu z vaření brambor, dáme soli jen 1,5 lžičky) a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny nakynout.

Podobné recepty jako Světlý kváskový chléb

recept internet
recept internet

Jarní kváskový chleba s kopřivami recept

Rozkvas: 55 g žitného kvásku 350 g vody 140 g žitné celozrnné jemné mouky 200 g žitné chlebové mouky – zamícháme a v teple necháme asi 12-14 h kvasit Dále: 190 g (ml) vody 3 lžičky soli 1/2 lžičky chlebového koření 2 velké hrsti mladých kopřiv 200 g pšeničné chlebové mouky 310 g hladké mouky (+ hlad

Podobné recepty jako Jarní kváskový chleba s kopřivami

recept internet
recept internet

Chleba ze Ždánského lesa recept

Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout – těsto je dost volné, kyne rychle. Opatrně ho vyškrábněme na pomoučený stůl, přeložíme ho a vytvarujeme bochník, který nechám

Podobné recepty jako Chleba ze Ždánského lesa

recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb s kaší recept

Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu… Pšenično-žitný chléb s kaší recept - TopRecepty.cz

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s kaší

recept internet
recept internet

Chleba fifty – fifty (z remosky) recept

Rozkvas: 30 g žitného kvásku 150 g (ml) vody 150 g žitné chlebové mouky – vše smícháme a dáme 12 hodin předem do tepla rozkvasit. Dále: 180 g (ml) vody 100 g žitné celozrnné jemné 150 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké mouky kmín 2 lžičky soli. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkvasu přidám

Podobné recepty jako Chleba fifty – fifty (z remosky)

recept internet
recept internet

Pšeničné bagetky z kvásku recept

Rozkvas : 2 lžíce žitného kvásku 150 g hladké pšeničné mouky 150 ml vody Těsto : 500 g hladké pšeničné mouky +mouka na vál 3 g oleje 2 lžičky soli asi1 dcl vody 1 vejce na potření . Postup přípravy receptu. Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě. Ráno smícháme všech

Podobné recepty jako Pšeničné bagetky z kvásku

Kváskový chleba se semolou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chleba se semolou recept

Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat. K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2-3 hodiny kynout. Z vykynutého těsta pak na pomoučeném stole zformujeme bochník, který uložíme do moukou vysypané ošatky vykynout -

Podobné recepty jako Kváskový chleba se semolou

Chlebový kvásek  základ pro chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chlebový kvásek základ pro chleba recept

Kváskový žitný chléb . Žitný kvásek . Chleba z vajíček v chlebové kůrce . Chlebové jednohubky . Chlebové bramboráky . Chlebové karbanátky . Zapečená chlebová bageta s rajčaty a vejci . Chlebové košíčky se šunkou, vejci a sýrem . Žebrákova chlebová haše . JINÝ chleba ve vajíčku . Chleba ve vajíčku ji

Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba

Světlý kvasový chléb recept

Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté necháme přibližně 10 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme další vodu a mouku (viz Suroviny), promícháme a necháme 30-40 minut odpočívat a bobtnat. Pak vmícháme kmín, sůl a zbytek vody a uhněteme těsto, které necháme nakynout cca o polovinu - trvá to podle

Podobné recepty jako Světlý kvasový chléb

recept internet
recept internet

Špaldový chléb se zakysankou recept

Rozkvas: 25 g kvásku 120 g (ml) vody 120 g žitné chlebové mouky Dále: 70 g (ml) vody 160 g zakysané smetany 1,5 lžičky soli 250 g špaldové hladké mouky 100 g hladké mouky trocha kmínu nebo chlebového koření

Podobné recepty jako Špaldový chléb se zakysankou

Kváskový chléb s chia semínky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb s chia semínky recept

Rozkvas: 200 g žitné mouky 2 polévkové lžíce kvásku 200 ml vody Směs semínek: 50 g chia semínek 100 g ovesných vloček 40 g slunečnicových semínek 260 ml vody Ostatní suroviny: 220 g špaldové chlebové mouky 2 polévkové lžíce otrub 1 a 1/2 lžičky soli 1 lžička medu 100 ml vody máslo na vymazání formy.

Podobné recepty jako Kváskový chléb s chia semínky

Tečkovaný kváskový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Tečkovaný kváskový chleba recept

Rozkvas: 30 g kvásku 200 g vody 200 g žitné chlebové mouky - vše dobře promícháme a zakryté necháme 12-14 hodin v teple kvasit dále: 300 g pšeničné chlebové mouky 120 g vody 2 lžíce máku 2 rovné lžičky soli drcený kmín. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, uhněteme tě

Podobné recepty jako Tečkovaný kváskový chleba

Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept

Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě… Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept - TopRecepty.cz

Podobné recepty jako Kváskový chléb se semínky a syrovátkou

recept internet
recept internet

Kváskový chleba s ovesnými vločkami recept

Suroviny na rozkvas smícháme a v zakryté míse necháme v teple rozkvasit asi 10-14 hodin. K hhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple přibližně 2-3 hodiny. Pak na pomoučené desce opatrně zformujeme bochník, omoučíme ho a uložíme nakynout do moukou vys

Podobné recepty jako Kváskový chleba s ovesnými vločkami

Dalamánky z domácího kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dalamánky z domácího kvásku recept

Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc. Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme. Může se stát že bude těsto řidší, tak můžeme lehce přidat žitnou mouku. Necháme kynout na teplem místě minimálně 6 hodin. Můžete i déle záleží na kvásku.

Podobné recepty jako Dalamánky z domácího kvásku

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept

Len zarobím rozkvas, pridám suroviny, nechám vykysnúť, dám do ošatky dokysnúť, strčím do rúry a hotovka. Obyčajno-neobyčajný a hlavne chutný chlebík je na svete. Nie je náročný a rozmananý Netreba s ním robiť žiadne caviky . Odpovědět . cathleen (autor receptu) 13. 1. 2018 19:16:00. eevza: děkuju. O

Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb

Kváskový mazanec recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový mazanec recept

Na rozkvas: 35 g pšeničného kvásku 160 g (ml) vody 80 g špaldové mouky 100 g hladké mouky (smíchat, nechat zakryté 12 hodin kvasit v teple). Dále: 1 vejce 50 g vody 80 g změklého másla 80 g cukru 2 vanilkové cukry větší špetka soli citrónová kůra 320-340 g hladké mouky (podle potřeby) hrst rozinek.

Podobné recepty jako Kváskový mazanec

Celozrnný chleba se záparou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celozrnný chleba se záparou recept

Rozkvas: 25 g pravidelně krmeného žitného kvásku 160 g vody 100 g žitné mouky celozrnné jemné 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné – smícháme dohromady a zakryté necháme 10-14 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu: 200 g pšeničné mouky celozrnné jemné lžíce lněného semínka – za stálého míchání zali

Podobné recepty jako Celozrnný chleba se záparou

recept internet
recept internet

Kváskový chleba s dýňovým semínkem recept

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci přilévat po částech, moje těsto jí spotřebovalo celých uvedených 510 g – ale poslední dobou se mi zdá, že mám mouku žíznivější (sušš

Podobné recepty jako Kváskový chleba s dýňovým semínkem

recept internet
recept internet

Vesnický chléb recept

Rozkvas: 50 g pravidelně krmeného žitného kvásku 220 g vody 200 g žitné chlebové mouky Dále: 2 lžičky soli 2 lžičky oleje 2 lžičky drceného kmínu 130 g podmáslí 100 pšeničné mouky celozrnné jemné 250 g hladké mouky 1 vrchovatá lžíce otrub. Postup přípravy receptu. Večer, 10-12h před zaděláním těsta,

Podobné recepty jako Vesnický chléb

recept internet
recept internet

Chleba pro Popelku recept

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchládnutí uložíme do lednice. K vykvašenému rozkvasu přidáme semínkovou zá

Podobné recepty jako Chleba pro Popelku

recept internet
recept internet

Celozrnný kváskový chléb recept

Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do lednice (proběhne autolýza, mouka bobtná a zároveň v chladu lednice nekvasí). Aspoň 2 hodiny před vlastním hnětením těsta předmočenou

Podobné recepty jako Celozrnný kváskový chléb

Kváskový podmáslový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový podmáslový chléb recept

Rozkvas: 80 g pravidelně krmeného žitného kvásku 330 g (ml) vody 300 g žitné celozrnné mouky jemné – smícháme 10-12 h před zaděláním těsta a necháme pracovat a kynout Dále: 200 g podmáslí 3-3,5 lžičky soli drcený kmín lžička cukru dvě lžičky oleje 520-540 g hladké mouky

Podobné recepty jako Kváskový podmáslový chléb

recept internet
recept internet

Celozrnný kvasový chléb recept

Rozkvas: 40 žitného kvasu (kvásku) 160 g vody 160 g žitné mouky celozrnné jemné - vše dobře smícháme a zakryté necháme v teple místnosti vykvasit Dále: 230 g vody 340 g pšeničné mouky celozrnné (Natural Jihlava mouka celozrnná pšeničná speciál) 2 lžičky soli drcený kmín. Postup přípravy receptu. K h

Podobné recepty jako Celozrnný kvasový chléb

recept internet
recept internet

Semínkový chléb se sušenou syrovátkou

Rozkvas: 30 žitného kvásku 150 žitné chlebové mouky 150 g vody Dále: 250 g vody 350 g pšeničné chlebové mouky 2 lžíce sušené syrovátky 2 lžičky soli lžíce sezamu lžíce slunečnice lžíce dýňového semínka lžíce lněného semínka (hnědého nebo zlatého – to jsem použila tady) Postup přípravy receptu. Ze ži

Podobné recepty jako Semínkový chléb se sušenou syrovátkou

Kde najít informace



×