Polévka z bažanta nebo koroptve
Polévka z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste...
Kuře a la bažant
Kuře a la bažant můžeme podávat stejně jako zvěřinu s dušeným červeným zelím. A k tomu třeba bramborové knedlíky. Foto: F...
Pudinkové strojkové recept
Postup přípravy receptu. V míse vypracujeme těsto, vymodelujeme hada a strojkem tvarujeme obdelníčky stejně dlouhé. Pečeme v mírné troubě.
Podobné recepty jako Pudinkové strojkové
Staročeská couračka recept
Postup přípravy receptu. Do jednoho hrnce dáte vařit zelí (pokud ze sáčku, tak i s nálevem), přidáte cca 300-400 ml vody, nové koření, pepř a bobkový list (v čajovém vajíčku).
Podobné recepty jako Staročeská couračka
Babiččiny vanilkové rohlíčky
Způsob přípravy. Originální recept na lahodné vanilkové rohlíčky. Necháme si povolit máslo a mezitím si nastrouháme oříšky. V míse si smícháme mouku s cukrem, oříškama a žloutky.
Podobné recepty jako Babiččiny vanilkové rohlíčky
Domácí vaječný koňak
Způsob přípravy. Vaječný koňak je oblíbený vánoční, ale i celoroční český likér. Přinášíme vám nejjednodušší recept na vaječný koňak.
Podobné recepty jako Domácí vaječný koňak
Svatomartinská husa
Husa se nejlépe peče v litinovém kastrolu s pevně přiléhající poklicí. Délka pečení se řídí velikostí a stářím drůbeže – na kilo váhy počítejte přibližně 1 hodinu pečení.
Podobné recepty jako Svatomartinská husa
Naše laskonky
Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám. Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
Podobné recepty jako Naše laskonky
Tvarohový dort Míša
Korpus – Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků, elektrickým šlehačem vyšlehejte žloutky s olejem a cukrem do téměř bílé pěny. Vedle v čisté míse si ušlehejte bílky do tužší pěny.
Podobné recepty jako Tvarohový dort Míša
Kokosové pracny
Z mouky, cukrů, tuku, kokosu a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Pokud chceme mít pracničky tmavé, přidáme do těsta kakao (množství dle barvy).
Podobné recepty jako Kokosové pracny
Medvědí tlapky
Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme odpočinout v ledničce, stačí jen 1 hod - doba může být delší, podle toho, kolik máme času.
Podobné recepty jako Medvědí tlapky
Hrachová polévka
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou.
Podobné recepty jako Hrachová polévka
Perníková chaloupka
Vypracuje se těsto, rozválí se na tenčí plát - asi 3 mm. Válet se musí na cukru moučka, nemusí se potírat vejcem, peče se na pečícím papíru - jde krásně sloupnout a díl nepraskne - asi 7 min. na 200 °C (podle trouby).
Podobné recepty jako Perníková chaloupka
Išlské dortíčky
Smícháme přísady na těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici. Vyválíme asi na 1/4 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Podobné recepty jako Išlské dortíčky
Kokosky II.
Všechny ingredience smícháme dohromady a nad horkou lázní mícháme asi 7 minut než nám směs zhoustne. Potom zhoustlou směs odstavíme a necháme vychládnout.
Podobné recepty jako Kokosky II.
Sněhové pusinky
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr a dál šleháme nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně odstavíme a šleháme, dokud bílková směs nevychladne.
Podobné recepty jako Sněhové pusinky
Dýňová buchta
Mouku smíchat s práškem do pečiva, pak přidat Granko, cukr a promíchat. Pak přidat nahrubo nastrouhanou dýni + ostatní ingredience, promíchat a nalít na pečící papír.
Podobné recepty jako Dýňová buchta
Palačinky snů
V misce rozšleháme vejce, mléko a sůl. Po troškách přidáváme mouku, až vznikne hladké tekuté těsto, a nakonec přimícháme minerálku.
Podobné recepty jako Palačinky snů
Jitrnicový prejt
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru.
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Dušené zelí
Když je zelí skoro hotové, přidám bramboru a často míchám (rádo se to přichytává). Hotové dochutím krystalovým cukrem (klidně i polévkovou lžíci), aby bylo dost sladké a nechám chvíli dojít.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Rychlá večeře
Nahrubo nastrouháme sýr, salám a cibuli, přidáme hořčici a jedno vejce. Směsí potřeme plátky veky, přitiskneme druhým plátkem a obalíme ve vejci a strouhance.
Podobné recepty jako Rychlá večeře
Křenová omáčka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti.
Podobné recepty jako Křenová omáčka
Tvarohová vánočka
V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme na vále.
Podobné recepty jako Tvarohová vánočka
Biskupský chlebíček
Chlebíčkovou formu (nebo srnčí hřbet) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a tu pak vložíme do trouby. Chlebíček necháme péct asi 45 minut.
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček
Nejlepší boršč
Kuchař Martin Polačko tvrdí, že ať ruský, polský nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného. Co ale nesmí chybět v žádném boršči, je červená řepa, která mu dodá nezaměnitelnou barvu a chuť.
Podobné recepty jako Nejlepší boršč
Avokádovo-tuňáková pomazánka
Avokádovo-tuňáková pomazánka; foto: P&G Foodies. Seznamte se s P&G Foodies . Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech.
Podobné recepty jako Avokádovo-tuňáková pomazánka
Tvarohová štola
Zpracujeme v těsto, vyválíme vyšší plát, okraje na delších stranách přehneme přes sebe. Dáme na vymazaný plech a upečeme. Je to rychlé a výborné.
Podobné recepty jako Tvarohová štola
Dýňová bábovka
3) Vejce, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do hustého krému. Do něj zašlehámé chladné máslo. Do vytvořené hmoty pomalu přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem (kypřící prášek dávám se zbytkem mouky téměř na konci přípravy těsta).
Podobné recepty jako Dýňová bábovka
Ořechové pusinky
Bílky ušleháme s cukrem nad párou do zhoustnutí, vmícháme ořechy. Sněhovou masu vložíme do zdobícího sáčku a na vymazaný plech stříkáme kopečky.
Podobné recepty jako Ořechové pusinky
Hermelínový salát
Nakrájíme hermelín, vajíčka, pórek, kapii, přidáme majonézu, sůl(špetku) a pepř dobře promícháme. Podáváme s pečivem.
Podobné recepty jako Hermelínový salát
Rychlé perníčky
Po vychladnutí zdobíme hustou polevou utřenou z přesátého moučkového cukru a citronové šťávy (nebo jednoho bílku).
Podobné recepty jako Rychlé perníčky
Vepřová roláda
Maso rozkrojíme v plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na másle a nastrouháme sýr.
Podobné recepty jako Vepřová roláda
Ruské vejce
Nejdříve si připravte salát. Brambory oloupejte a protlačte přes síťku, mrkev, celer, okurky a salám nakrájejte nadrobno, přidejte hrášek, majonézu, jogurt a hořčici.
Podobné recepty jako Ruské vejce
Linecké těsto
Na vál vysypu hladkou mouku, přidám cukr a rychle vmíchám vejce, aby nesteklo z mouky, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracuji těsto, až se nelepí na vál, zabalím do folie a nechám třeba půl dne v lednici odpočinout.
Podobné recepty jako Linecké těsto
Štafetky
Bílky s cukrem ušleháme do pěny. Do té přidáme hladkou mouku a mleté ořechy. Hmotu rozdělíme na dva plechy a ve středně vyhřáté troubě upečeme(při 180 °C asi 10 min.) Po vychladnutí spojíme jakymkoliv krémem, nakrájíme na menší obdélníčky a konce namáčíme v čokoládě.
Podobné recepty jako Štafetky
Dýňový džus
Na kostičky nakrájenou dýni zasypeme cukrem a kyselinou, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Pak přidáme omyté a na plátky nakrájené citrony bez peciček a uvaříme vše doměkka.
Podobné recepty jako Dýňový džus
Výborné špízy
Na špejli napichujeme rajče, maso, slaninu, červenou papriku, cibuli, zelenou papriku - vše opakujeme až do konce a uzavřeme vždy rajčátkem.
Podobné recepty jako Výborné špízy