Čalamáda moc dobrá recept
Také jsem jí udělala podle tohoto receptu, ale moc jsem suroviny neměřila, paprik jsem dala méně, ale zato jsem tam dala pálivou, aby to celé bylo pikantnější, oleje cca 2 deci, půl litru octa a cca půl kila cukru.
Podobné recepty jako Čalamáda moc dobrá
Houbová omáčka s knedlíkem recept
Postup přípravy receptu. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10-15 minut.
Podobné recepty jako Houbová omáčka s knedlíkem
Dýňové rizoto
Způsob přípravy. Dýňové rizoto je zdravé a velmi chutné jídlo a pochutnají si na něm nejen vegetariáni. Je voňavé tymiánem a podzimem.
Podobné recepty jako Dýňové rizoto
Kuřecí řízky trochu jinak
Způsob přípravy. Vezmeme si tvrdé rohlíky a pomocí ručního struhadla z nich uděláme strouhanku. Přisypeme rozstrouhaný 30 % eidam. Směs promícháme a dáme do vyšší mísy.
Podobné recepty jako Kuřecí řízky trochu jinak
Palačinky recept
Postup přípravy. 1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
Podobné recepty jako Palačinky
Švestková povidla
Doporučovala bych švestky před naložením umlít na masovém strojku. Ještě horké dávám do připravených zavařovacích sklenic, uzavřu víčkem, obrátím sklenici dnem vzhůru a nechám tak do vychladnutí.
Podobné recepty jako Švestková povidla
Hrušková povidla
Omyté hrušky oloupáme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Podobné recepty jako Hrušková povidla
Hruškový kompot po našem
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které naskládáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice.
Podobné recepty jako Hruškový kompot po našem
Džem z rakytníku
Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček a slupek.
Podobné recepty jako Džem z rakytníku
Jablečná přesnídávka
5. Vařím cca 5 minut, ve sklenici rozmíchám 1-2 pudinky (podle hustoty), třeba vanilkový, banánový nebo malinový (dostane lehkou chuť malin či banánů) a přileju do přesnídávky a povařím.
Podobné recepty jako Jablečná přesnídávka
Pečená švestková povidla
Švestková povidla patří u nás doma mezi nejoblíbenější buchtový interiér, takže jsme jich napekli zásobu, zima bude dlouhá. Píši napekli, protože nejsem zastáncem úmorného vyvařování povidel na plotně.
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla
Jablečný koláč
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Podobné recepty jako Jablečný koláč
Staročeské lívance recept
Postup přípravy. Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít. Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto.
Podobné recepty jako Staročeské lívance
Houbová omáčka
Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, zasmahneme moukou, zalijeme vývarem a rozšleháme. Přidáme sůl, pepř a zvolna vaříme asi 30 minut.
Podobné recepty jako Houbová omáčka
Zelená rajčata
Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky. Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata.
Podobné recepty jako Zelená rajčata
Švestkové buchty
Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Těsto na moukou posypané desce vyválíme na plát silný asi 1,5 - 2 cm a rozkrájíme na čtverce.
Podobné recepty jako Švestkové buchty
Cuketové placky
Cuketu a brambory oloupeme a nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, přidáme vejce, sladkou papriku, dle potřeby osolíme, dle potřeby dáme strouhanku.
Podobné recepty jako Cuketové placky
Výborné šunkofleky
Jakmile jsou flíčky uvařené, scedíme je a dáme do zapékací mísy či na pekáček. K flíčkům do mísy přidáme osmahnuté uzené maso.
Podobné recepty jako Výborné šunkofleky
Avokádová pomazánka
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme cibulku, osolíme, opepříme, přidáme lučinu a vše v misce pomocí vidličky vypracujeme v pomazánku.
Podobné recepty jako Avokádová pomazánka
Smetanová houbová omáčka recept
vydusit hříbky okmínované lehce osolené,udržovat dušení pár lžícemi vody po minimální dobu púl hodiny, následně zahustit mléčným klechtem se solamylem, povařit a zjemnit smetanou.Chuť hříbků bude ta pravá.Nerušit jejich chuť ničím jiným.
Podobné recepty jako Smetanová houbová omáčka
Švestkové knedlíky
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné, přiměřeně husté těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Podobné recepty jako Švestkové knedlíky
Švestková nutela
2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.
Podobné recepty jako Švestková nutela
Houbový guláš
Nejvhodnější je příprava guláše ze směsi hub. Očištěné a pokrájené houby podusíme na tuku a osmahnuté cibulce. Pak přidáme oloupané rajče a na kostičky nakrájenou papriku.
Podobné recepty jako Houbový guláš
Pravá jihočeská kulajda recept
Postup přípravy. Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list.
Podobné recepty jako Pravá jihočeská kulajda
Holandská omáčka
V misce (nerez nebo z varného skla) šlehejte žloutky s citronovou šťávou tak dlouho, až se hmota zdvojnásobí. Potom vezměte tuto misku a dejte ji na hrnec s horkou vodou (voda se nesmi vařit, musí být jen tak akorat u bodu varu, miska se nesmi vody dotykat – udělali byste z vajec míchaná vajíčka).
Podobné recepty jako Holandská omáčka
Klasická česnečka
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.
Podobné recepty jako Klasická česnečka
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy, 10 kuliček nového koření, ½ kg cibule, ½ kg paprika (zelená nebo červená), 3 dkg soli a 13 dkg cukru dát na 20 minut vařit, a pak nechat v hrnci do druhého dne.
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Květáková polévka
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi dvě třetiny prolisujeme.
Podobné recepty jako Květáková polévka
Nejlepší nakládaný hermelín recept
Postup přípravy. Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek.
Podobné recepty jako Nejlepší nakládaný hermelín
Švestkový koláč
Z mouky, másla, vejce, cukru a soli pečlivě vypracujeme tuhé těsto. Utvoříme kouli a necháme ji 30 minut odležet v chladničce. Švestky vypeckujeme.
Podobné recepty jako Švestkový koláč
Pečené batáty
Sladké brambory můžete samozřejmě nahradit běžnými. Zvolte pevné lojovité hlízy, do marinády přidejte trochu oleje a po 15 minutách pečení zkontrolujte, zda už jsou brambory měkké.
Podobné recepty jako Pečené batáty
Jablečné čatní
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme ocet, přidáme nakrájená oloupaná jablka, zbytek cukru, nakrájené chilli papričky, sůl, pepř, bobkové listy, tymián, zázvor, cayenský pepř a přikryté vaříme na minimu 30 minut, dokud omáčka nezh
Podobné recepty jako Jablečné čatní