Sekaná recept
Tématické fráze: aby sekaná nepraskla sekaná aby sekaná nepraskala sekaná která nikdy nepraskne jak péci sekanou sekaná délka pečení délka pečení sekané sekaná která nepraskne jak dlouho pečeme sekanou jak upect sekanou aby nepraskla jak dlouho peci sekanou aby nepraskala sekaná sekaná recepty sekan
Podobné recepty jako Sekaná
Rychlá bábovka recept
Ještě se mi za ta léta nepodařilo, aby mi při pečení nepraskla - a dokonce někdy i jako trochu přes tu prasklinu vyteče. Dala jsem i méně toho prášku do pečiva, moc to nepomohlo. Nevím, možná by stačila i půlka sáčku.
Podobné recepty jako Rychlá bábovka
Tradiční česká vánočka
Pro jistotu můžeme ze shora napíchnout špejle, aby se při pečení jednotlivá patra vánočky nezdeformovala. Pečeme přibližně tři čtvrtě hodiny, čili 45 minut na 160°C, vánočku musíme ale stále hlídat. Po upečení ji už jen necháme zchladnout a nezapomeneme vyndat špejle.
Podobné recepty jako Tradiční česká vánočka
Mušle plněné ořechovou nádivkou
Potom těsto přehneme na polovinu, dolní okraj zvedneme a se spodním okrajem ho stiskneme dohromady aby při pečení nádivka nevytekla. Připravené naplněné mušle klademe na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě (180 stupňů) dorůžova (přibližně 7 minut).
Podobné recepty jako Mušle plněné ořechovou nádivkou
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
všem rejpalům z dobou pečení strčte si do trouby teploměr a pak řešte vaši nastavenou (co je vreceptu napsáno stačí) oněco déle je to černá rakev ... že jste to kolečko z mlýnku asi snědli při ochutnávání těsta před pečením. To víte, hlad je hlad. :-) ... samochvála smrdí - název. Aby nepraskla tak
Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Pečené jitrnice recept
Postup přípravy. Připravíme si hlubší mísu a do ní dáme horkou vodu. Ne však vroucí. Namočením jitrnice při smažení neprasknou. Jitrnice prohlídneme, aby byly pořádně zpevněny, protože by při smažení vytekly.
Podobné recepty jako Pečené jitrnice
Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater recept
Dobře promícháme a zpracujeme na tvarovatelnou hmotu, kterou necháme chvíli odstát v chladničce, aby se dobře propojily chutě. Touto odleženou hmotou potom naplníme kůži z kachního krku, ale ne na velmi těsno, aby nám při pečení nepraskla a náplň nevytekla.
Podobné recepty jako Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater
Císařská bábovka
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme pomalu při teplotě asi 150-160 °C. Troubu necháme malinko pootevřenou, aby bábovka při pečení nepraskla.
Podobné recepty jako Císařská bábovka
Kančí karbanátky / sekaná
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
Podobné recepty jako Kančí karbanátky / sekaná
Pomalu pečená husa s pečenými jablky a brambory recept
Husu dáme do pekáče a 48 hodin před pečením vydatně osolíme ze všech stran i zevnitř, aby se husa prosolila i do hloubky a při pečení se uvolnilo, co nejvíce sádla, které promastí husí maso. Husu přikryjeme alobalem a odložíme na tento čas odpočívat do chladničky.
Podobné recepty jako Pomalu pečená husa s pečenými jablky a brambory
Plněná sekaná z bůčku
Někam se ztratil ten solamyl, ale předpokládám, že ho dáváš dovnitř do masa, aby lépe drželo při pečení. Já někdy dělám tak že pomletý bůček zaliju JEN mlékem, ono veme tu tučnost z bůčku a nechám stát několik hodin - třeba i do rána v lednici a pak teprve dělám sekanou a nebo přidám strouhaný sýr c
Podobné recepty jako Plněná sekaná z bůčku
Kančí karbanátky / sekaná recept
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova.
Podobné recepty jako Kančí karbanátky / sekaná
Roláda z mletého masa II recept
Tématické fráze: roláda z mletého masa sekaná z mletého masa recept sekaná roláda co udělat aby nepraskla sekaná při pečení roláda ze sekané rolady z mleteho masa roláda s mletého masa roláda z mletého masa s vejcem roláda recept mlete maso rolada recepty z mleteho mesa roláda babicovy dobroty rolád
Podobné recepty jako Roláda z mletého masa II
Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na menší medailonky, nebo prokrojit na slabší plátky, jemně osolíme.
Podobné recepty jako Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Plněná sekaná
Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se nám směs nerozpadala).
Podobné recepty jako Plněná sekaná
Košíčky z listového těsta
Aby se nám těsto nesesunulo a nenafukovalo při pečení, dáme do košíčků (muffin) suché fazolky nebo hrách, nebo si můžeme do mufinnového plechu s těstem vložit kovové košíčky, které po upečení ihned vyndáme.
Podobné recepty jako Košíčky z listového těsta
Mletá roláda
Peču při 200 - 230 stup. jolana behalova ... 2 lžíce bramborového škrobu-Solamylu.Ještě mi nepraskla.Ještě dávám kousek jemně nakrájené cibule do masa,zbytek do náplně. ... Výborná už jsem jí dělala několikrát recept mám už dlouho a jedna moje poznámka.Alobal sundavám během pečení aby se udělala rol
Podobné recepty jako Mletá roláda
Domácí klobásy podle Hynka recept
Pokud možno z obou stran. Potom ho trochu poplácám, aby se co nejvíc vzduchu dostalo ven. Zbytek vzduchu se dostane ven při zatáčení jednotlivých klobás. Klobása má být utažená co nejvíc to jde, ale samozřejmě tak aby vám při zatáčení nepraskla. Pokud vám nepraskne při zatáčení, v udírně se jí už ni
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Staročeský domácí chléb
Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Bylinková krkovička na černém pivu
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami, vložíme do pekáče s pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem a podlijeme zhruba 250 ml piva.
Podobné recepty jako Bylinková krkovička na černém pivu
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem, posypeme tymiánem a 6ti bobkovými listy a nakonec nahoru prolisujeme 4 stroužky česneku. Celer po stranách pevně zabalíme do alobalu, nahoře necháme otevřený. Máslo položíme navrch tak, aby při pečení rovnoměrně stékalo po celeru dolů a pak alobal pevně uzavřem
Podobné recepty jako Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Vláčný jablečný štrůdl
Zavineme, přeneseme na plech (nejlépe vyložený papírem na pečení) a potřeme rozšlehaným vejcem. Vidličkou závin propíchneme na třech místech u spodního okraje, aby při pečení vytekla přebytečná šťáva a závin nepraskal. Upečeme (při 170 °C cca 25 minut) dozlatova, necháme vychladnout a pocukrujeme.
Podobné recepty jako Vláčný jablečný štrůdl
Pomalu pečená kachna téměř bez práce recept
Postup přípravy. Kuchyňsky upravenou kachnu dočistíme od zbytků peří, omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a kůži několikrát rovnoběžně šikmo nařežeme, aby se lépe vypekl tuk z kachny během pečení.
Podobné recepty jako Pomalu pečená kachna téměř bez práce
Kuřecí roláda s houbovou nádivkou
Kuře potřebujeme mít větší proto, aby se nám dobře vykošťovalo a dal se z něj udělat větší a silnější plát. Podrobný a názorný postup vykošťování kuřete najdete na netu, při zadání :,,vykoštění kuřete,, ,proto si myslím, že napsaný postup by byl zbytečný.
Podobné recepty jako Kuřecí roláda s houbovou nádivkou
Bochánek, který se vždy povede
Aby nepraskl je důležité pečení. Nejprve rychle zapéci při vysoké teplotě a potom péci asi hodinu při cca 150 - 160 stupních a nepraskl mi, byl krásně lesklý s opečenými mandličkami
Podobné recepty jako Bochánek, který se vždy povede
Pekingská kachna dle Robina
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.
Podobné recepty jako Pekingská kachna dle Robina
Rostbíf od kamarádky z Anglie
Ano, marináda se pak už nepoužívá. Do marinády se to nakládá, aby maso změklo a nasáklo ingrediencemi. Stačí to při pečení podlévat jen vodou, já to taky většinou podlévám jen vodou. A použít marinádu na podlití jsem nezkoušela, tak nevím, možná ale kdyby se přecedila tak by to šlo. tak ať se podaří
Podobné recepty jako Rostbíf od kamarádky z Anglie
Vánočka od babičky
Mouku s cukrem a vanilkovým cukrem vsypeme do mísy (na jednu stranu), na volné místo na dno rozdrobíme droždí, zalijeme teplým mlékem, vařečkou vmícháme trochu mouky s cukrem, aby se vytvořila kašička a kvásek necháme na teplém místě vykynout.
Podobné recepty jako Vánočka od babičky
Skořicové cukroví recept
Těsto můžeme zpracovávat klidně až druhý den, ale necháme si ho povolit, aby se při válení netrhalo!! Vyválíme placku o síle asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180 – 190 st. dávejte při pečení pozor, cukroví je samo o sobě hnědé a tak ať ho nepřipálíte.
Podobné recepty jako Skořicové cukroví
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Listové těsto si rozdělíme na polovinu. Každou vyválíme na obdélníkový plát,který přeneseme na plech. Každý plát propícháme vidličkou,aby nám nedělal při pečení bubliny.
Podobné recepty jako Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Gurmánská krkovička
Krkovičku mírně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při smažení, pečení či grilování nekroutila.
Podobné recepty jako Gurmánská krkovička
Vánočka recept
Před pečením zapíchneme do vánočky špejle, aby při pečení držela tvar. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit. (Záleží na vaší troubě).
Podobné recepty jako Vánočka
Burgundská hovězí pečeně
Plec odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme a ovážeme provázkem, aby se při pečení nerozpadla a vložíme do pekáčku. Cibule nakrájíme na kostičky, prudce osmahneme na oleji a když začnou na okrajích zlatovatět, přidáme rajský protlak a na prudkém oleji společně restujeme, až je směs tmavohněná.
Podobné recepty jako Burgundská hovězí pečeně
Cukrářská vánočka (mazanec) recept
Tématické fráze: mazanec jako od babičky pečení vánočky domácí vánočka od babičky testo na vanocku pečení mazance jak dlouho péct vánočku vánočka podle babičky jak péct vánočku kynutá vánočka vanočka pečeni pečení vánočky v horkovzdušné troubě pečení vánoček recepty kynutá vanočka chyby při pečení .
Podobné recepty jako Cukrářská vánočka (mazanec)