Špagety s kuřecím masem recept
Ale špagety se dají připravit dalšími nápaditými způsoby. Podle receptu je vyzkoušíme s kuřecím masem, doplněné rajčaty, paprikou a provensálským kořením. 5,0 (71×) sebena. 22 názorů. 40 min. 3. 12. 2011 13:30.
Podobné recepty jako Špagety s kuřecím masem
Kuře à la bažant recept
Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme. Maso vyjmeme (udržujeme v troubě). Pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk.
Podobné recepty jako Kuře à la bažant
Rýžový nákyp s meruňkami
Ve velké míse smícháme uvařenou rýži s máslovým krémem a na čtvrtky nakrájenými meruňkami. Nakonec zvolna přimícháme tuhý sníh z bílků. Do pekáče přendáme připravenou směs a v předehřáté troubě pečeme nákyp 50 až 70 minut. Kuchař: HanaRohlenová. Publikováno: 20.10.2020 - 10:06.
Podobné recepty jako Rýžový nákyp s meruňkami
Tiramisu s jahodami ve sklenicích
Letní měsíce si přímo žádají o ovocné recepty. Tiramisu s jahodami ve sklenicích bude to pravé.
Podobné recepty jako Tiramisu s jahodami ve sklenicích
Salát z bulguru se zeleninou a vajíčkem
Postup přípravy. Nejprve uvařte bulgur v zeleninovém vývaru dle návodu na obalu. Než se uvaří, připravte zeleninu. Nakrájejte okurku, papriku, ředkvičky, rajčata a omyjte polníček. K připravené zelenině přidejte nakrájená vajíčka. Bazalku nakrájejte a smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou.
Podobné recepty jako Salát z bulguru se zeleninou a vajíčkem
Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi
Typické chudé jídlo z italského venkova, které zasytí kombinací pár surovin. Krátké těstoviny se perfektně obalí omáčkou a drobné fazole s nimi překvapivě dobře souzní. Vaří ho Carmela v druhém dílu Kmotra, když s Vitem začali žít ve skromném bytě na 10. avenue v New Yorku. Vito pracuje v obchodě Ge
Podobné recepty jako Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi
Krtkův dort
Vlijte do ní těsto, vložte do trouby a pečte 40–50 minut, dokud není korpus propečený (test špejlí). Krém: Mascarpone a smetana musí být vychlazené na stejnou teplotu. Spolu s cukrem je vložte do mísy a šlehačem na nižší otáčky asi minutu promíchávejte. Pak zvyšte otáčky a asi 2 minuty šlehejte, dok
Podobné recepty jako Krtkův dort
Vepřové ragú na víně s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy. Maso nakrájejte na menší kousky, zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Ve větším kastrolu na olivovém oleji opečte cibuli dosklovata, přidejte k ní celer, mrkev a maso a opékejte. Po cca 5 minutách přidejte rajčatový protlak, rajčata, cukr a nechte dalších 5 minut za občas
Podobné recepty jako Vepřové ragú na víně s rajčatovou omáčkou
Pravý zabijačkový guláš, který vyniká chutí masa
Vařte společně ještě asi 10–15 minut a nakonec guláš zahustěte střídou staršího chleba nebo vepřovým mozečkem, které v něm nechte rozvařit. Zabijačkový guláš podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem. Pravý zabijačkový guláš, který vyniká chutí masa Zdroj: Coolinářka.
Podobné recepty jako Pravý zabijačkový guláš, který vyniká chutí masa
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy se řadí k neodolatelným českým moučníkům. Nadýchaný pečený sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Důležité je jablka nastrouhat nebo nakrájet na tenké plátky tak, aby zůstaly po upečení šťavnaté, ale zároveň si zachovaly lehkou texturu a těsto příliš n
Podobné recepty jako Hraběnčiny řezy
Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a ...
Gril uzavřete a pozvolna vařte 50–55 minut. Dbejte na to, aby žár v grilu nebyl příliš silný a pohyboval se kolem 200–220 °C. Každých 5 minut gril odklopte, guláš promíchejte a následně znovu přiklopte. Zatímco se guláš vaří, připravte brambory: Omyjte je, nakrájejte na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0
Podobné recepty jako Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a ...
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji mám
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Vláčná tvarohová bábovka
Postup přípravy. Nejprve vyhřejte troubu na 170 °C. Bábovkovou formu zlehka vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, pak vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Nakonec přisypte mouku s práškem do
Podobné recepty jako Vláčná tvarohová bábovka
Dort královny Viktorie podle Josefa Maršálka
Dort královny Viktorie podle Josefa Maršálka. Dort královny Viktorie podle Josefa Maršálka Zdroj: archiv Josefa Maršálka. 20x. O tomto dortu se traduje, že patřil mezi oblíbené dobroty královny Viktorie. Geniální ve své jednoduchosti spojuje nadýchaný piškot se šlehačkovým krémem a čerstvým ovocem.
Podobné recepty jako Dort královny Viktorie podle Josefa Maršálka
Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou ...
Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou klasiku Zdroj: Chilli kuchařka. 103x. Katův šleh neboli kaťák je jídlo, které v minulosti patřilo na jídelní lístek snad každé restaurace nebo spíše hospody. V moderní gastronomii nemá zrovna dobrou pověst, ale ruku na srdce, kdo si ho občas z
Podobné recepty jako Katův šleh s bramboráčky – dokonalý na hospodskou ...
Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
PRIMA TIP: Houbový guláš chutná výborně s celozrnným a/nebo žitným chlebem, ale i s jakýmkoliv jiným čerstvým nebo opečeným pečivem. Ovšem podávat k němu můžete i brambory, drobné těstoviny nebo rýži. A někdo ho rád s knedlíkem, stejně jako guláš masový. Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
Podobné recepty jako Houbový guláš: nejlepší z lesních hub
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
PRIMA TIPY: Při odebírání vykvašeného zelí z nádoby používejte čistou dřevěnou vidličku nebo kleště, povrch zbylého zelí pak lehce nakypřete a uhlaďte. Kvasící zelí občas kontrolujte, pokud nad ním není dostatek šťávy, doplňte ji převařenou osolenou vychladlou vodou (20 g soli na 1 litr vody).
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Špagety all´amatriciana
Špagety all´amatriciana Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně. 19x. Ikona italské kuchyně se zrodila před mnoha staletími v městečku Amatrice, které leží v hornaté krajině Lazia. Charakteristické jsou pro něj ovčí sýr Pecorino Romano a guanciale – nasolený vysušený vepřový podbradek. Pokud jej nes
Podobné recepty jako Špagety all´amatriciana
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke ...
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke grilovačce Zdroj: iStock. 16x. Salát Coleslaw má své jméno původem z holandštiny, ale celý svět ho vnímá jako ikonu americké kuchyně, kde získal svou popularitu. Jednoduchá příprava, minimum surovin, příjemná chuť krémového dresinku a k
Podobné recepty jako Zelný salát Coleslaw – originální na nejlepší přílohu ke ...
Hrnkový perník
Ještě za tepla potřete povrch perníku marmeládou (vyjde to cca na 3 větší lžíce). Nechte zcela vystydnout. Čokoládu nalámejte a společně s máslem ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpusťte. Promíchejte, zamíchejte lžíci mléka a polevou potřete celý perník. V tuto chvíli můžete čokoládu posypat i
Podobné recepty jako Hrnkový perník
Šopský salát – autentický recept na bulharskou klasiku ...
Šopský salát – originální recept na bulharskou klasiku. Šopský salát – autentický recept na bulharskou klasiku Zdroj: iStock. 71x. Šopský salát neboli "šopák" je tradiční bulharský pokrm, který dostanete v každé restauraci většinou jako předkrm. Základem je letní zelenina a slaný sýr, které spolu vy
Podobné recepty jako Šopský salát – autentický na bulharskou klasiku ...
Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč
Poté postupně přilévejte olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem. Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá. Dejte ale pozor, abyste koláč příliš
Podobné recepty jako Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč
Domácí rakytníkový sirup
Postup přípravy. Ať už rakytník otrháte čerstvý, nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě. Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek. Propasírovanou tekutinu stačí svařit s želírovacím cukrem, a protože je rakytník hodně kyselý, nepřidáve
Podobné recepty jako Domácí rakytníkový sirup
Vepřový guláš pečený v troubě
Vepřový guláš pečený v troubě. Výhoda pečeného guláše spočívá v tom, že ho nemusíte hlídat. Stačí stejně jako u klasického guláše dobře orestovat maso a cibuli, pak vše přendejte do pekáče a nechte svému osudu v troubě. Výsledkem je maso, které se rozplývá na jazyku, a silná lahodná omáčka, které sl
Podobné recepty jako Vepřový guláš pečený v troubě
Sladkokyselé nakládané houby
Sladkokyselé nakládané houby. Když příroda dá, podzim přinese plné koše hub. Co nespotřebujete na omáčku a kulajdu, můžete usušit, zamrazit nebo naložit. A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé j
Podobné recepty jako Sladkokyselé nakládané houby
Buřtguláš s vejci a noky
Zalijte přibližně jedním litrem vody, přidejte sušenou majoránku, sůl a pepř a vařte, dokud nebudou brambory měkké, trvá to asi 20 minut. Měly by být trošku rozvařené, škrob pomůže polévku zahustit. Uvařte vejce natvrdo, nakrájejte na kostičky a vmíchejte do buřtguláše. Noky: V hrnku smíchejte jedno
Podobné recepty jako Buřtguláš s vejci a noky
Jihočeská kulajda
Poměr cukru a octa je skutečná alchymie, já dávám asi 2 lžíce octa a 2 lžíce cukru, záleží ale opravdu a pouze na vaší chuti, radši ze začátku ochuťte méně a případně ještě poupravte. Já vejce vařím natvrdo ve skořápce vedle, tradičně je můžete připravit i jako ztracená. Jihočeská kulajda Zdroj: Ter
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso
Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso. Cuketová čalamáda Zdroj: archiv Labeta. 13x. Do salátů, na gril, do těstovin, ale právě i k nakládání a zavařování s další zeleninou. Cuketa má famózní a velmi různorodé využití, tak se pusťte do jejího zpracování, ať máte přes zimu dostatečné zásoby.
Podobné recepty jako Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso
Alsaský cibulový koláč
Alsaský cibulový koláč. Alsaský cibulový koláč Zdroj: archiv Prima. 227x. Nikomu snad nejdou slané koláče lépe než Francouzům. Pro Alsasko je typický právě tento cibulový se sýrem. Jak na něj, vám ukáže šéf Zdeněk Pohlreich. 4 porce.
Podobné recepty jako Alsaský cibulový koláč
Císařský trhanec
Císařský trhanec Zdroj: Neplecha na plechu. 19x. O tom, jak vznikl tento nadýchaný dezert, panuje několik verzí a jen těžko lze soudit, která z nich je ta pravá. Říká se, že jednoho dne se rakouský císař ukryl v lese před deštěm, kde jej v hájence pohostili typickým dřevorubeckým pokrmem zvaným trha
Podobné recepty jako Císařský trhanec
Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem ...
Jakmile fazole zchladnou, přidejte k nim na proužky nakrájenou červenou cibuli nebo šalotku, na kostičky nakrájená rajčata, kousky avokáda (buď jej vydlabejte, nebo vyloupněte ze slupky a nakrájejte) a nakonec přidejte také kousky tuňáka. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, trošku soli
Podobné recepty jako Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem ...
Domácí trdelník – vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu ...
Připravené ruličky položte na pečicí formu s vyšším okrajem, aby se trdlo nedotýkalo dna. Pečte 15–20 minut, až bude trdlo zlatavé ze všech stran, v průběhu pečení je můžete jednou obrátit. Po upečení trdelníky jemně stáhněte z ruličky a pusťte se do nich! PRIMA TIP: S drobenkou k obalování si můžet
Podobné recepty jako Domácí trdelník – vyzkoušejte na oblíbenou dobrotu ...
Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Zatímco se základ vaří, opláchněte rajčata, zbavte je stopek a případně rozkrájejte. V kastrůlku na nízkém stupni a mírně osolené je vařte asi 15 minut, až se rozvaří. Do základu omáčky prolisujte přes cedník uvařená rajčata, dobře promíchejte a ještě asi 10 minut vařte, až bude omáčka správně hustá
Podobné recepty jako Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Domácí fermentované kimči
Sklenice uzavřete a nechte na kuchyňské lince fermentovat 2 dny při pokojové teplotě. Po dvou dnech opatrně otevřete, zkontrolujte a zase zavřené přemístěte do lednice, kde nechte ještě pár dní uležet (stačí i jen do dalšího dne, zase záleží na vaší chuti). Potom už můžete konzumovat. Domácí ferment
Podobné recepty jako Domácí fermentované kimči
Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a ...
Saag je označení pro skupinu pokrmů rozšířených v jižní Asii, jejichž základ tvoří zpravidla listová zelenina (například špenát nebo hořčičné listy) a směs koření. Některé varianty saagu mohou obsahovat také brambory, sýr či různé druhy masa. Každopádně je to skvělá inspirace na rychlou a zdravou ve
Podobné recepty jako Krůtí saag – rychlá orientální směs s červenou čočkou a ...
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino. Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino Zdroj: Italská pasta nejen těstoviny. 99x. Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlno
Podobné recepty jako Spaghetti aglio olio e peperoncino
Bulgurové rizoto s houbami a hráškem
Postup přípravy. Vývar vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Houby namočte do 100 ml vody a nechte alespoň 10 minut odstát. Do vroucího vývaru vsypte bulgur, přiklopte, ztlumte na střední stupeň a vařte doměkka, zhruba 20–25 minut. V pánvi rozehřejte máslo, houby slijte a opékejte je na másle 5–6 minut
Podobné recepty jako Bulgurové rizoto s houbami a hráškem
Bulgur s červenou řepou, nivou a ořechy
Postup přípravy. Uvařte bulgur podle návodu na obalu. Červenou řepu nakrájejte na menší kusy a dejte do mixéru. Přidejte nadrobno pokrájený česnek, ořechy, špetku soli, olivový olej, tymián a rozmixujte nahrubo. Směs promíchejte s bulgurem. Na talíři ozdobte zakysanou smetanou, pokrájenou nivou a ře
Podobné recepty jako Bulgur s červenou řepou, nivou a ořechy
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Každý rajskou omáčku vaří podle sebe, Marcela z blogu Pradobroty ji zkoušela jen z rajčat a nebo jen z protlaku, jednou i bez vývaru jen z vody, ale ta nejlepší, u které zůstala, obsahuje všechno – vývar, rajčata i protlak. Taková rajská omáčka jim doma chutná nejvíc! :) Zkuste i jejich verzi s maso
Podobné recepty jako Rajská omáčka s masovými kuličkami