Bílý povlak na naloženém zelí recept


Bílý povlak na naloženém zelí recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Bílý povlak na naloženém zelí, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Bílý povlak na naloženém zelí. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Bílý povlak na naloženém zelí receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Červená řepa se zelím recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Červená řepa se zelím recept

Uvařenou a zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka. Uvaříme nálev z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minut). Do svařeného nálevu přidáme povařit zelí smíchané s cibulí. Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím a sterilujeme.

Podobné recepty jako Červená řepa se zelím

Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept

Hlávky zelí zbavíme vrchních listů, rozřežeme je na čtvrtky, vykrojíme košťály a nakrouháme na nudličky. Nastrouhané zelí pak smícháme ve větší nádobě se solí a kmínem (na sůl buďte "lakomí", když je soli více, zelí moc špatně kvasí). Promíchané zelí pak vtlačujeme po částech do čtyřlitrové láhve. V

Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve

Červená řepa se zelím
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Červená řepa se zelím

Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10 minut, přidáme nastrouhanou cibuli, ocet a převaříme. Naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 °C. Používáme jako salátovou přílohu.

Podobné recepty jako Červená řepa se zelím

recept internet
recept internet

Kysané zelí

Poměr je asi 20 g soli na 1 litr vody. Nádobu umístíme v teplotě 15-20 stupňů C. Po 3-4 týdnech už obvykle můžeme zelí ochutnávat. Poté nádobu přeneseme do chladnějšího prostředí, vhodná je teplota maximálně 10 stupňů C. Dbáme, aby zelí bylo stále zakryto tekutinou a odstraňujeme pěnu a bílý povlak.

Podobné recepty jako Kysané zelí

Kvašáky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašáky recept

Steriluji na 80 stupňu C,tak,aby jenom chytly víčka cca 10 min. Teď už to dělám tak,že to steriluji v MV troubě na plný výkon 900W 5 min. a můžete je pojídat od podzimu do léta i příští rok. Odpovědět. nikin (neregistrovaný) 17. 7. 2015 13:05:04. Po vykvašení nálev sliju a převařím s chilli paprička

Podobné recepty jako Kvašáky

Pařížské noky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pařížské noky recept

Na mírnějším plameni důkladně promícháváme a propařujeme, až vznikne hladká koule z těsta, která se nelepí na hrnec a nechává na dně bílý povlak. Necháme vychladit. Pak do tohoto těsta postupně zašleháme jedno vejce po druhém (= další přidáme až tehdy, když je to dřívější dokonale zapracované). Vzni

Podobné recepty jako Pařížské noky

Věnečky z odpalovaného těsta recept

Musí se opravdu na plotně důkladně mouka propařit a " odpalovat " . Na dně kastrolku se dělá bílý povlak - to je známka, že se těsto odpaluje. Po zchladnutí přidávat vejce postupně a vždy to vajíčko do těsta důkladně vešlehat. Když nastříkám věnečky na plech, pokropím celý plech vodou - jako když kr

Podobné recepty jako Věnečky z odpalovaného těsta

Kde najít informace



×