Červená řepa se zelím recept
Uvařenou a zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka. Uvaříme nálev z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minut). Do svařeného nálevu přidáme povařit zelí smíchané s cibulí. Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím a sterilujeme.
Podobné recepty jako Červená řepa se zelím
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Hlávky zelí zbavíme vrchních listů, rozřežeme je na čtvrtky, vykrojíme košťály a nakrouháme na nudličky. Nastrouhané zelí pak smícháme ve větší nádobě se solí a kmínem (na sůl buďte "lakomí", když je soli více, zelí moc špatně kvasí). Promíchané zelí pak vtlačujeme po částech do čtyřlitrové láhve. V
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Červená řepa se zelím
Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10 minut, přidáme nastrouhanou cibuli, ocet a převaříme. Naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 °C. Používáme jako salátovou přílohu.
Podobné recepty jako Červená řepa se zelím
Kysané zelí
Poměr je asi 20 g soli na 1 litr vody. Nádobu umístíme v teplotě 15-20 stupňů C. Po 3-4 týdnech už obvykle můžeme zelí ochutnávat. Poté nádobu přeneseme do chladnějšího prostředí, vhodná je teplota maximálně 10 stupňů C. Dbáme, aby zelí bylo stále zakryto tekutinou a odstraňujeme pěnu a bílý povlak.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Kvašáky recept
Steriluji na 80 stupňu C,tak,aby jenom chytly víčka cca 10 min. Teď už to dělám tak,že to steriluji v MV troubě na plný výkon 900W 5 min. a můžete je pojídat od podzimu do léta i příští rok. Odpovědět. nikin (neregistrovaný) 17. 7. 2015 13:05:04. Po vykvašení nálev sliju a převařím s chilli paprička
Podobné recepty jako Kvašáky
Pařížské noky recept
Na mírnějším plameni důkladně promícháváme a propařujeme, až vznikne hladká koule z těsta, která se nelepí na hrnec a nechává na dně bílý povlak. Necháme vychladit. Pak do tohoto těsta postupně zašleháme jedno vejce po druhém (= další přidáme až tehdy, když je to dřívější dokonale zapracované). Vzni
Podobné recepty jako Pařížské noky
Věnečky z odpalovaného těsta recept
Musí se opravdu na plotně důkladně mouka propařit a " odpalovat " . Na dně kastrolku se dělá bílý povlak - to je známka, že se těsto odpaluje. Po zchladnutí přidávat vejce postupně a vždy to vajíčko do těsta důkladně vešlehat. Když nastříkám věnečky na plech, pokropím celý plech vodou - jako když kr
Podobné recepty jako Věnečky z odpalovaného těsta