Dušené bílé zelí se slaninou
...bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ... ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkovi. A také k...
Kachna se zelím a knedlíkem recept
Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili. Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme. Dochutíme octem, cukrem, každý podle své chuti.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Dušené zelí
Způsob přípravy. Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Kedlubnové zelí
Způsob přípravy. Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí.
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Dušené zelí mojí babičky
Přidáme k zelí. RADA: VIDEO návod, jak správně nakrájet cibuli. 2. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku a promícháme. Touto směsí zahustíme zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti. ...
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Dobré zelí k pečeným nebo uzeným masům,jako příloha jakékoli knedlíky. Každé zelí vaříme zvlášť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené kysané zelí recept
K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme. Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu. reklama. Poznámka k receptu. Uložit poznámku.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené červené zelí 1 recept
Recept na dušené červené zelí vhodné ke zvěřině. Sádlo, hovězí vývar a jalovec dodají zelí specifickou chuť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí 1
Kysané bílé zelí recept
Recept na domácí přípravu kysaného zelí - jemně kořeněné, lahodné chuti a vhodné k přímé konzumaci, do různých jídel nebo po tepelné úpravě jako příloha k masitým pokrmům. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob
Takto upravené zelí se výborně hodí k pečené kachně, pečené huse nebo různému jinému pečenému masu. Recept na pomalu pečenou kachnu najdete zde . reklama
Podobné recepty jako Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob
Červené zelí s jablky a červenou řepou k pečenému masu (kachně ...
Zelí vložíme s oloupanými nastrouhanými jablky a oloupanou nastrouhanou řepou do hlubší nádoby a podusíme. Podle chuti okyselíme, přidáme lžíci sosu z upečeného masa, osolíme nebo dosladíme.
Podobné recepty jako Červené zelí s jablky a červenou řepou k pečenému masu (kachně ...
Dušené červené zelí recept
Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem. Bramboru oloupeme, nastrouháme ji najemno a přidáme k zelí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Před podáváním případně dochutíme podle vlastní chuti - sůl, cukr, ocet. reklama. Poznámka k receptu. Uložit poznámku.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí recept
Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dobré sterilované zelí recept
Zelí očistíme a nakrouháme. Pak je spaříme zálivkou 1 a necháme minutu odležet. Scedíme jej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu kmínu promícháme a dáme do sklenic. Řádně upěchujeme a zalijeme horkým nálevem č.2. Zelí sterilujeme asi 20 minut při 80 °C. Sterilované zelí dále používáme podle po
Podobné recepty jako Dobré sterilované zelí
Nedělní husa recept
Dvě velké cibule nakrájíme na kostičky, přidáme ke směsi a nakonec vmícháme kysané zelí. Zelí používám v plechovce (800 g) pasterizované bílé zelí s vínem, které nemusíme ani překrajovat. ... K nedělní huse se hodí podávat vařené brambory, ale i knedlík (houskový, bramborový) a noky. reklama. Poznám
Podobné recepty jako Nedělní husa
Dušené zelí od stařenky recept
Po změknutí zelí vše zahustíme máslovou jíškou připravenou ze 3 lžic hladké mouky a 80 g másla. Zahuštěné dušené zelí dochutíme podle potřeby octem nebo cukrem. Dušené zelí od stařenky podáváme jako přílohu k pečenému či dušenému masu.
Podobné recepty jako Dušené zelí od stařenky
Husa v zelí recept
Postup přípravy. Husu očistíme, zbavíme drůbků, osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle doměkka. Bůček uvaříme doměkka. Mezitím pokrájíme zelí na nudličky, propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou, okmínujeme, osolíme a přidáme nakrájenou cibuli.
Podobné recepty jako Husa v zelí
Sterilizované zelí se slaninou recept
Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme tolik vody, aby bylo zakryté a lžíci kmínu. Osolíme a dáme vařit. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme.
Podobné recepty jako Sterilizované zelí se slaninou
Moravské zelí zahušťené bramborem
Hlávku zelí jemně nakrájíme (já strouhám na skvělém V-struhadle), zalijeme vodou tak, aby bylo sotva zakryté, osolíme cca 2 lžičkami soli, přidáme lžičku kmínu a vaříme asi 10 minut odkryté.
Podobné recepty jako Moravské zelí zahušťené bramborem
Sterilované zelí recept
Zelí jemně nastrouháme, po částech povaříme ve slané vodě (asi 5 minut), dáme okapat a plníme do sklenic. Přiravíme si horký nálev z vody, octa, soli a cukru. Zelí proložíme kořením, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sladkokyselé zelí sterilujeme při 90 °C 30 - 40 minut.
Podobné recepty jako Sterilované zelí
Hovězí plátky se zelím a žampióny recept
Z pekingského zelí jsem dělala salát a zůstaly mi tuhé části, tak jsem je dala pod maso. Bílé a červené hlávkové zelí dušené mám nejraději k pečené kachně nebo huse. Odpovědět
Podobné recepty jako Hovězí plátky se zelím a žampióny
Husa po staročesku
Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým zázvorem, podlijeme a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou, aby změkla, potom pomalu dopékáme odkrytou.
Podobné recepty jako Husa po staročesku
Dušené červené zelí
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky recept ...
Dušené zelí: 500 g kysaného zelí, okapaného ... A třeba právě ke kachně nebo k huse. Když jsem bydlela na koleji, vozila jsme si je v ešusu. S mojí spolubydlící jsme je přímo milovaly. Za oknem v chladu vydržely klidně půl týdně, a to pak byly ještě lepší. Jen ten ešus, ve kterém se ohřívaly, nechtě
Podobné recepty jako Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky ...
Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku
k Vaší spokojenosti Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám. Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
Podobné recepty jako Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku
Dušené zelí jako příloha
Zásmažku vsypeme do již měkkého zelí, důkladně promícháme, dochutíme cukrem a solí. 3. Recept je výbornou přílohou k jakékoli formě uzeného masa, případně i k bramborovým (i plněným) knedlíkům, ale i jako náhrada za oblohu. Je to snadno zapamatovatelná rychlovka, která se u nás drží věrně na stole.
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Svatomartinská husa
k Vaší spokojenosti Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám. Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
Podobné recepty jako Svatomartinská husa
Bílé fazole s kysaným zelím recept
Zelí i vepřové kostky přidáme k poloměkkým fazolím, opepříme, osolíme a dusíme do měkka. Když je maso měkké, zahustíme pokrm tmavou jíškou, zakapeme worcesterem a povaříme. Nakonec můžeme ochutit octem. Bílé fazole s kysaným zelím servírujeme s křupavým chlebem.
Podobné recepty jako Bílé fazole s kysaným zelím
Bílé zelí pro tebe
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná, na čtvrtky rozkrájená jablka a dudusíme. Podáváme jako přílohu k masu nebo jako nádivku do kuřete.
Podobné recepty jako Bílé zelí pro tebe
Husa a kachna pečená recept
Až se upeče vyndá se husa a vyberou se jablka a cibule a poté zaprášíme hl. moukou (1 - 2 lžíce) a metličkou šleháme aby se neudělaly hrudky a máme k tomu sos. A příloha bramborový knedlík.
Podobné recepty jako Husa a kachna pečená