Klasický ruský boršč recept
Klasický ruský boršč. Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař. 5,0 (61×) 45natalie. 48 názorů.
Podobné recepty jako Klasický ruský boršč
Lečo recept
Poznámka autora receptu. Lečo u nás doma vaříme vždy ve velkém hrnci, třeba i z dvojnásobku surovin. Dokud nepřidáme vejce a uzeninu, je to ideální polotovar. Co nesníme, dáme za horka do vymytých a vypařených zavařovacích sklenic. Lečo naléváme skoro vařící. Tím je vlastně i sterilované.
Podobné recepty jako Lečo
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Postup přípravy. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině. Po 1,5 hodině vaření masa ol
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Bramborový salát s majonézou recept
Vychladlé brambory nakrájíme na kostičky (lze použít i speciální kolečko s drátky) a vsypeme do mísy. Salám, okurku, oloupanou cibuli a uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy k bramborám. Nakonec přisypeme hrášek. Do mísy přidáme majonézu, ocet, cukr (stačí málo), sůl, pepř, případně
Podobné recepty jako Bramborový salát s majonézou
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka. Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka Zdroj: iStock. 251x. Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce.
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka Zdroj: archiv Josefa Maršálka. 7x. Zadělat doma na poctivý chléb není tak složité, jak se může zdát. Pekař a cukrář Josef Maršálek vám prozradí, jak si doma upéct výtečný chléb ze špaldové mouky. Odměnou za trochu práce a trpělivosti vám bude křupavá kůr
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Domácí škvarky a sádlo recept
Domácí škvarky a sádlo. Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání. 4,9 (23×) nofrona. 55 názorů.
Podobné recepty jako Domácí škvarky a sádlo
Krtkův dort na plechu recept
Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý a hustý pudink (to aby krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Když je krém hotový, banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno dortu. Na ně pak rozetře
Podobné recepty jako Krtkův dort na plechu
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a slunečnicovými semínky. Žitné pečivo je lépe stravitelné, výživnější a má delší trvanlivost. Zkuste doma upéct jednoduchý chlebíček z kombinace žitné a špaldové mouky s křupavými slunečnicovými semínky. Bude výborný na snídani i jako součást studené večeř
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení. Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení Zdroj: Jíme zdravě ze spíže. 11x. Špalda se po letech v zapomnění právem vrátila na výsluní zájmu a stala se synonymem zdravé mouky. Stále je to však pšenice, byť původní kultura s vyšším obsahem zdraví prospěšných látek. C
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Bavorské vdolečky recept
Bavorské vdolečky. Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím. 5,0 (52×) Iwakk. 23 názorů.
Podobné recepty jako Bavorské vdolečky
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta recept
Postup přípravy. Z měkkého tvarohu, celého vejce a polohrubé mouky vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválíme šišku, tu nakrájíme na 12 stejných dílů. Jednotlivé díly rozválíme, dáme doprostřed jahodu, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme.
Podobné recepty jako Jahodové knedlíky z tvarohového těsta