Sírovec s mangoldem recept
Mladé plodnice sírovca umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme sírovec, pretlačený cesnak, koreniny a soľ, trochu podlejeme a dusíme pod pokrievkou. Ku koncu pridáme prekrájaný mangold a už dusíme len chvíľu. Prílohu si zvolí každý sám - hodí sa ryža, zemiaky,
Podobné recepty jako Sírovec s mangoldem
Lotus mini cheesecake
130 g Lotus sušenek. 70 g másla. Náplň: 250 g mascarpone. 250 g tvarohu z vaničky. 100 g zakysané smetany. 2 lžíce agávového sirupu. 1/2 lžičky mleté vanilky / aroma. 2 vejce.
Podobné recepty jako Lotus mini cheesecake
Vepřová pečeně s kapustou
Vepřové plátky lehce na kraji nožem nařízneme. Osolíme je a opepříme. Kapustu rozkrájíme na malé kusy a rozprostřeme do hrnce, který je vhodný do trouby. Osladíme. Přisypeme kmín. Položíme kousek pravého másla. Maso vložíme ke kapustě. Hrnec přiklopíme poklicí a vložíme do trouby. Pečeme.
Podobné recepty jako Vepřová pečeně s kapustou
Žampiony
Na vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a očištěné žampiony nakrájené na plátky. Za stálého míchání je restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme utřený česnek, oregano, ocet, pepř a špetku soli, promícháme a dusíme další 4 minuty do měkka. Mezitím si nasucho opečeme plátky chleba. Hotové žampiony ..
Podobné recepty jako Žampiony
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka. 18x. „Moje celoživotní láska. Pověsti boršče moc neprospěl způsob, jakým se dělá tady. Není to totiž jen polévka, ve které plave zelenina. Boršč je umě
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Švédský sypaný koláč s tvarohovou náplní
Švédský sypaný koláč s tvarohovou náplní Zdroj: Jíme zdravě a pečeme s láskou. 11x. Různé sypané a strouhané koláče jsou mimořádně oblíbené pro svou jednoduchost. Zvládnou je i začátečníci a výsledek je vždy báječný. Novou inspiraci přinášíme v podobě švédského receptu, v kterém nechybí velká porce
Podobné recepty jako Švédský sypaný koláč s tvarohovou náplní
Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
PRIMA TIP: Houbový guláš chutná výborně s celozrnným a/nebo žitným chlebem, ale i s jakýmkoliv jiným čerstvým nebo opečeným pečivem. Ovšem podávat k němu můžete i brambory, drobné těstoviny nebo rýži. A někdo ho rád s knedlíkem, stejně jako guláš masový. Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
Podobné recepty jako Houbový guláš: nejlepší z lesních hub
Olejová bábovka – recept na vláčný moučník s vůní citronu ...
Postup přípravy. Nejprve oddělte žloutky a bílky do samostatných misek. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. žloutky dejte do větší mísy s cukrem a vyšlehejte je i s citronovou kůrou do světlé pěny. Poté do nich postupně zašlehejte i olej a vodu. Pak do tekuté směsi zašlehejte i prosátou mouku s kypřicím
Podobné recepty jako Olejová bábovka – na vláčný moučník s vůní citronu ...
Kuřecí placičky MŇAM (mimibazar) recepty.cz
Recept Kuřecí placičky MŇAM (mimibazar) nenalezen - recept: Recepty.cz - on-line kuchařka, kde najdete dobré rady, jaké jídlo si připravit a jaké si na něj nachystat suroviny.
Podobné recepty jako Kuřecí placičky MŇAM (mimibazar) y.cz
Marocký jehněčí tažín s harissou a meruňkami z pomalého ...
Z tohoto pokrmu budete mít opravdový požitek. Hřejivé koření a meruňky zjemní jehněčí maso, křupavé mandle a opražená sezamová semínka celé jídlo završí svou výbornou chutí. Pak už zbývá jen kopeček nadýchaného kuskusu. Jehněčí krk můžete jednoduše nahradit jehněčí plecí nebo kýtou a jídlo bude chut
Podobné recepty jako Marocký jehněčí tažín s harissou a meruňkami z pomalého ...
Báječná cuketová polévka
1. Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Přidáme kari koření, sůl a zalijeme vodou, jen asi 1 cm nad okraj zeleniny (aby polévka nebyla moc řídká). Vaříme doměkka, celý obsah hrnce rozmixujeme dohladka ponorným mixérem a všleháme zakysanou sm
Podobné recepty jako Báječná cuketová polévka
Houbová smaženice s vejci – jednoduchý recept na českou klasiku ...
Houbová smaženice patří do stálého repertoáru každého pravověrného houbaře. Když je les štědrý, vyplatí se mít v zásobě recepty, kde se hub spotřebuje hodně najednou. A smaženice jsou v podstatě samé houby s trochou vajec. Je ovšem zcela zásadní vědět, jak ji připravit správně, aby z hub nebyla kaše
Podobné recepty jako Houbová smaženice s vejci – jednoduchý na českou klasiku ...
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji mám
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Mechový dort jednoduchý recept na efektní moučník ze špenátu
Nejprve si připravte zelenou směs do korpusu. Do hlubokého mixéru přidejte čerstvý špenát a olej, který společně promixujte na vyšší otáčky, aby vznikla hladká tekutina. Do mísy vyklepněte vejce, nasypte cukr a šlehejte několik minut do pěny, aby směs zesvětlala. K vejcím přidejte umixovaný špenát,
Podobné recepty jako Mechový dort jednoduchý na efektní moučník ze špenátu
Ukrajinský boršč s červenou řepou a zelím
Boršč patří k nejznámějším polévkám světa, a i když si ho povšechně spojujeme s ruskou kuchyní, jeho nejklasičtější verze ze silného hovězího vývaru a s červenou řepou má domov na Ukrajině. V samotném Rusku je prý běžné ptát se Ukrajinců, zda doopravdy jedí boršč třikrát denně. Je možné, že až si ho
Podobné recepty jako Ukrajinský boršč s červenou řepou a zelím
Poctivý domácí boršč
Poctivý domácí boršč od Karolíny Kamberské. Poctivý domácí boršč Zdroj: Karolína domácí kuchařka. 5x. Receptů na boršč je spousta, asi jako na naši svíčkovou :) Jde jen o to, najít si ten správný, který vám bude vyhovovat chutí i konzistencí. O ten svůj oblíbený se s námi podělila Karolína, domácí k
Podobné recepty jako Poctivý domácí boršč
Marinované kuřecí maso v hořčicové omáčce
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme marinované maso a krátce restujeme. Přidáme mrkev, cibuli a ještě chvilku restujeme, poté přidáme houby a podléváme 100-150 ml vody ve které se vařily. Pokud houby nebudeme používat podlijeme horkou vodou. V mističce rozmícháme smetanu s plnotučnou hořčicí a
Podobné recepty jako Marinované kuřecí maso v hořčicové omáčce
Jednoduchá omáčka aïoli s novými bramborami
3x. Aïoli je jedna ze základních omáček, na kterých stojí francouzská kuchyně. Díky dochucení dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a česnekem, má tahle omáčka zajímavou chuť, která se hodí k méně výrazným potravinám. Zkuste je servírovat s lahodnými novými bramborami – perfektní spojení, které bude
Podobné recepty jako Jednoduchá omáčka aïoli s novými bramborami
Tradiční cassoulet s kachnou, fazolemi a klobáskami ...
Cassoulet patří k oněm mýtickým jídlům, o nichž se píšou články a okolo kterých vznikají různé hádky a diskuze – co přesně má do tohoto bytelného, zapékaného fazolového pokrmu s různými druhy masa přijít, jak a jak dlouho se má zapékat. Rodný list cassouletu vystavilo jedenáctitisícové město Casteln
Podobné recepty jako Tradiční cassoulet s kachnou, fazolemi a klobáskami ...
Tyrolské Gröstle
Tyrolské Gröstle Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. 0x. V tyrolských Alpách najdete tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Vaří se s mnoha obměnami – s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto j
Podobné recepty jako Tyrolské Gröstle
Čočkové kari s chlebovou plackou a rýží
Na závěr dochuťte solí, kajenským pepřem a přimíchejte orestovanou pastu se zbylým, najemno nasekaným koriandrem. Podávejte s chlebovými plackami, rýží basmati, lžící jogurtu a osmaženou šalotkou. Můžete posypat chilli vločkami. Dozdobte několika lístky koriandru. Chlebové placky: V misce smíchejte
Podobné recepty jako Čočkové kari s chlebovou plackou a rýží
Dýňový džem se skořicí
Dýně si našly do našich kuchyní cestu velmi rychle. Není se co divit, jejich pěstování není náročné, dobře se uchovávají a navíc jsou báječně univerzální. Můžete je připravit naslano i nasladko, udělat z nich polévku, rizoto, omáčku nebo upéct koláč. A dokonce z nich můžete připravit výtečný džem, k
Podobné recepty jako Dýňový džem se skořicí
Čočkový salát s pečenou jarní mrkví a sýrem halloumi
Postup přípravy. Mrkev očistěte a podélně rozkrojte. Rozprostřete ji na plech, zakápněte olejem, medem, osolte a přidejte pepř. Mrkev pečte na 200 °C dozlatova asi 20–25 minut, v polovině pečení otočte, aby se rovnoměrně propekla. Na salát uvařte čočku podle návodu v osolené vodě doměkka, slijte a n
Podobné recepty jako Čočkový salát s pečenou jarní mrkví a sýrem halloumi
Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Postup přípravy. Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kousky. Maso vložte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte nakrájenou zeleninu. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na čtvrtky a přidejte k masu spolu s bylinkami. Ve 400 ml vody důkladně rozmíche
Podobné recepty jako Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Tomato keftedes
Tomato keftedes Zdroj: Kublanka.cz. 4x. Santorini je řecké soustroví ležící na rozhraní Egejského a Krétského moře. A právě na tomto ostrově jsou velice populární rajčatové placičky, tzv. tomato keftedes. Ideální chuťovka na každou letní garden party! 2 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Tomato keftedes
VIDEO: Losos mi cuit s hráškem
Postup přípravy. Lososa stáhněte z kůže, očistěte a nafiletujte. Filet rozpulte, osolte a opepřete, pokapejte citronovou šťávou. Maso položte na potravinovou fólii, posypejte nakrájeným pórkem a mrkví a zabalte. Na gril vložte hrnec s vodou, přiveďte k varu a vsypte zbytek nakrájeného pórku a mrkve,
Podobné recepty jako VIDEO: Losos mi cuit s hráškem
Jednoduché ořechovo-dýňové řezy
vlašské ořechy, nasekané nebo mleté 150 g. velká vejce pokojové teploty, ušlehaná 2 ks. dýňové pyré (viz tip) 425 g. slazené konzervované mléko 420 g. mletá skořice 1 lžička. vejce (sůl) 1/2 lžičky. mleté nové koření 1/2 lžičky. případně moučkový cukr na poprášení.
Podobné recepty jako Jednoduché ořechovo-dýňové řezy
Krásně barevné thajské žluté curry se zeleninou a cizrnou
I když ostrá jídla jsou spíše doménou chladnějších měsíců, není důvod si občas jídelníček trochu nepřiostřit. Právě thajské jídlo si o to přímo říká, nakonec v Thajsku se jí ostré i v tom největším horku. Žlutá curry pasta je ze všech ostatních past nejjemnější, takže ideální pro začátečníky :) Poku
Podobné recepty jako Krásně barevné thajské žluté curry se zeleninou a cizrnou
Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce ...
Postup přípravy. V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a vařte 3 hodiny na vysokém stupni, dokud čočka nezměkne. Přimíchejte mangold a vařte ještě 15 minut, dokud nezměkne. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta. Ozdobte zbylým koprem, jarní ci
Podobné recepty jako Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce ...
Velikonoční krůtí sekaná s vejci
Sekanou při tvarování vždy lehce zmáčkněte, aby se nerozpadala, a uhlaďte všechny nerovnosti. Podlijte 250 ml vody, sekanou potřete svrchu hořčicí a pečte 35–40 minut dozlatova. Vyjměte, nechte chvilku zchladnout, nakrájejte na 1cm plátky a podávejte. Velikonoční krůtí sekaná s vejci Zdroj: Jíme zdr
Podobné recepty jako Velikonoční krůtí sekaná s vejci
Bibim guksu – studené pikantní korejské nudle
sezamový olej 2 lžíce. sezamová semínka (opražená sezamová semínka) 1 lžíce. Pro přípravu tohoto jídla se používají tenké pšeničné nudle Somyeon, známé také jako Somen v japonské kuchyni. Díky tomu, že jsou tenké, vaří se pouze 3–4 minuty, což celkovou délku přípravy jídla značně zkracuje. Pak už st
Podobné recepty jako Bibim guksu – studené pikantní korejské nudle
Cheesecake s melounovým přelivem
moučkový cukr 180 g. čerstvý smetanový sýr Philadelphia 250 g. vanilkový lusk 1 ks. vejce 3 ks. citron (kůra i šťáva) 1 ks. V mixéru rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Vložte je na dno dortové formy a pečlivě upěchujte. Vložte na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.
Podobné recepty jako Cheesecake s melounovým přelivem
Domácí snídaňové müsli
Postup přípravy. Med a máslo si nalijte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Do mísy nasypte všechny sypké ingredience, přilijte máslo s medem. Směs dobře promíchejte. Pekáč vyložte pečicím papírem, nasypte na něj směs a pečte na 180 °C asi 20 minut. Müsli vyndané z trouby je měkké, až po ch
Podobné recepty jako Domácí snídaňové müsli
Jihočeská kulajda
Poměr cukru a octa je skutečná alchymie, já dávám asi 2 lžíce octa a 2 lžíce cukru, záleží ale opravdu a pouze na vaší chuti, radši ze začátku ochuťte méně a případně ještě poupravte. Já vejce vařím natvrdo ve skořápce vedle, tradičně je můžete připravit i jako ztracená. Jihočeská kulajda Zdroj: Ter
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Bún chả: Vietnamský marinovaný bůček na grilu podle Pohlreicha ...
Postup přípravy. Bůček nakrájejte na 3mm plátky. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno, dejte do mísy a promíchejte s masem. Dejte stranou. Polovinu cukru vsypte do pánve a dejte ji na gril. Nechte cukr v pánvi rozpustit, a než začne tmavnout, zalijte ho vodou a vymíchejte metličkou dohladk
Podobné recepty jako Bún chả: Vietnamský marinovaný bůček na grilu podle Pohlreicha ...
Marinovaný losos v sójové omáčce s medem
Postup přípravy. Nejprve připravte marinádu, na kterou promíchejte med, sójovou omáčku, najemno nasekaný česnek a zázvor. Lososa nakrájejte na kostky o hraně asi 3–4 cm, zalijte marinádou, promíchejte a nechte marinovat alespoň půl hodiny, nejlépe i přes noc. Na pánev nalijte olej, lososa vyndejte z
Podobné recepty jako Marinovaný losos v sójové omáčce s medem
Gratinovaný mangold v bešamelu se sýrem Gruyère
Gratinovaný mangold v bešamelu se sýrem Gruyère Zdroj: Francouzská venkovská kuchyně. 4x. Propadněte kouzlu tmavě zelené listové zeleniny, jako je kadeřávek, špenát nebo mangold. Mají totiž univerzální použití, lahodnou chuť a – máme-li věřit tomu, co se píše – jsou tím nejzdravějším, co vůbec lze k
Podobné recepty jako Gratinovaný mangold v bešamelu se sýrem Gruyère
Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
Suroviny. chřest 8 ks. máslo 20 g. bramborové noky 500 g. smetana do omáček (15%) 400 ml. parmazán nebo sýr Gran Moravia 100 g. sůl a pepř dle chuti.
Podobné recepty jako Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
Losos s máslovou omáčkou beurre blanc s pažitkou
Pokud by plotna byla příliš horká, raději ji na chvíli stáhněte stranou. Jakmile je všechno máslo zašlehané, dochuťte solí, pepřem a omáčku sceďte a do čisté máslové emulze vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku. Omáčku je třeba ihned podávat. Filet z lososa podávejte s pažitkovou beurre blanc, jako p
Podobné recepty jako Losos s máslovou omáčkou beurre blanc s pažitkou