Zeleninové kari se špenátem
Zeleninové kari se špenátem je velmi pikantní a ocení ho hlavně milovníci pálivých jídel. Podáváme ho nejlépe s dušenou n...
Minutka ze tří druhů masa
Minutka ze tří druhů masa bude opravdu hotová za pár minut. Počítejte ale se dvěma hodinami marinování navíc....
Celerová pomazánka
Celerová pomazánka je báječná namazaná na čerstvé pečivo nebo na topinky. Rychlá a chutná svačinka nebo lehká večeře....
Houbová polévka z lišek obecných
Pochutnejte si na smetanové polévce z kulinářsky velmi ceněné houby. Lišky obecné se vyznačují jemnou štiplavou a pepřovo...
Fusilli s omáčkou z paprik a kuřecího masa
Fusilli s omáčkou z paprik a kuřecího masa je jedno z těch jídel, kdy se příloha nakonec spojí s masem a omáčkou. ...
Mojito
Léto a mojito prostě patří k sobě! Tento letní alkoholický drink díky mátě a limetkám skvěle povzbudí a naladí. Do jeho z...
Pikantní sýrová omáčka
Receptů na sýrové omáčky je spousta. Hodí se k masovým a zeleninovým salátům, nebo ke grilovaným masům. Tato rychlá a pik...
Horká čokoláda se skořicí
Horká čokoláda se skořicí je nápoj jako stvořený pro dny plné procházek zimním městem. O to sladší je návrat domů, kde na...
Rychlá rybí pomazánka
Rychlá rybí pomazánka namazaná na čerstvý, třeba i doma upečený chléb, to je opravdu pochoutka pro labužníky. Navíc v ní ...
Mrkvová polévka
Mrkvová polévka a její recept najdete právě zde, i když někde doma jistě máte také ten svůj. Tento recept na mrkvovou pol...
Dýňové lívanečky
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařenin...
Citronový koláč s pudinkem
Citronový koláč s pudinkem je rychlý moučník. Snadno ho připravíme a můžeme podat jako dezert po jídle, nebo jako zákusek...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Cizrnová polévka s fazolemi
Cizrnová polévka s fazolemi je sytá, hustá a s čerstvým pečivem vám klidně nahradí celé jídlo. A je taky zdravá....
Rakytníkový džem
Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme p...
Sardelová omáčka
Sardelová omáčka se nejlépe hodí ke grilovaným a pečeným rybám. Když si tento recept upravíte a uděláte omáčku hustší, de...
Havajský marinovaný steak
Havajský marinovaný steak chutná jedinečně. Když si marinované maso připravíme předem, je pak skvělé jídlo hotové během c...
Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami
Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno....
Míchaná vajíčka s pažitkou a sýrem
Míchaná vajíčka s pažitkou a sýrem, to je lehká a zdravá snídaně. Nebo večeře? Třeba ještě se salátem z čerstvé zeleniny ...
Letní ovocný salát
Letní ovocný salát plný vitamínů a minerálů vás v letních horkých dnech krásně osvěží. Na sytá jídla stejně není příliš ...
Rybí polévka
Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimn...
Kakaová poleva
Tento druh polevy se hodí pro výrobu domácích pralinek i polev, kterými lze ozdobit například vánoční cukroví, dezerty ne...
Americké koblihy
Americké koblihy můžeme pocukrovat moučkovým cukrem či polít polevou. Nebo před smažením uprostřed každého kolečka vykraj...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...