Kysané zelí ze sudu recept
Ty samozřejmě při odebírání zelí pak vyhazuju. A když zelí začne trochu na povrchu pracovat, vždy ho zklidním 1-2 naběračkami láku z okurek. A křen je báječný, ale dávám ho až do hotového zelí, např. do salátů.
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Při každém odebírání zelí vše dobře omyjeme a opláchneme. Máme ale hrnce s tzv. vodním víkem. Babička když tlačila zelí do klasického dřevěného sudu, tak se vždy vrchní cca 1 cm vrstva měkkého zelí odebrala a dala pryč.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Květáková polévka
Při šlehání do ní přidáme smetanu a strouhaný sýr. Hotovou polévku dochutíme pepřem a solí. Na talíři ji ozdobíme nasekanou pažitkou a můžeme k ní podávat teplý a křupavý opečený chléb.
Podobné recepty jako Květáková polévka
Banánový chléb
Banánový chléb s ořechy a datlemi je pochoutka pro sváteční snídaně a svačiny. Je výborný třeba s javorovým sirupem... (celý recept)Banánový chléb s ořechy a datlemi je pochoutka pro sváteční snídaně a svačiny.
Podobné recepty jako Banánový chléb
Domácí kysané zelí
Zelí vkládáme do nádob nebo sudů a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kyselé zelí do skla
Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Nakládané zelí do sklenic
Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou pustí a uzavřeme.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do sklenic
Kvašené zelí do sklenic recept
Sklenice denně kontrolujeme zrakem, protože při kvašení zelí začne vytékat něco šťávy na podnos s typickým odérem, který nám však nyní bude připadat příjemný. Vyteklou šťávu z podnosu vylijeme, podnos utřeme do sucha a stejně i sklenice. Víčka se nám sice vydují, ale časem se vcucnou a narovnají.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Zavařování hub
Při vytahování víčko mírně povolíme a upustíme trochu vzduchu a ihned zpět zatáhneme. Tím se uvolní ze skleničky přetlak a po vychladnutí perfektně drží, víčka při chladnutí lupou, to je známka, že víčko chytlo.
Podobné recepty jako Zavařování hub
Zelí do sklenic bez zavařování recept
Mnozí z Vás mají pravdu.Proč ještě zatěžovat při nakládání zelí organismus chemií.Je jí o kolo nás v naší stravě až moc.Již naši předkové věděli,že nejlepší a nejzdravější způsob je mléčné kvašení.Proto na zelí jedině sůl,kmín a cibuli.Buď dát vakvasit do soudku a nebo jak mnozí píšete do sklenic ..
Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování
Dušené kysané zelí recept
Není zelí jako zelí.Kysané zelí je nejlépe dělar ze zelí " krouhárenského " , které má vyšší obsah cukru.Letní odrůdy je třeba při nakládání přisladit.POKUD SE NEPŘISLADÍ,ZELÍ NEKVASÍ,je " rozbředlé a zahnívá.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Kysané zelí
Při kvašení zelí může dojít k tomu, že není dostatek šťávy v soudku. V tom případě je nejlepší svařit vodu se solí a po vychladnutí ji do soudku přilít.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Nakládané zelí s křenem recept
Druhý den plníme nakládané zelí s křenem do sklenic. Vydrží bez zavaření, nekazí se. Kdo chce zelí s křenem uchovat po delší dobu, lze jej zavařit při teplotě 80 °C po dobu 20 minut.
Podobné recepty jako Nakládané zelí s křenem
Jihočeské zelňáky recept
ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky. vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.
Podobné recepty jako Jihočeské zelňáky
Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Holubci od rodilé Ukrajinky
Při nakládání zelí vložíme na dno tak dvě celé hlávky zelí. Když je zelí ukvašené, tak kolem vánoc, hlávky vyjmeme, rozdělíme na jednotlivé listy a plníme směsí: 1,5kg mleté vepřové plece, 1,5kg uzené krkovice nakrájené na kostičky, 0,5kg rýže (vařené jen 5min), 2 cibule pokrájené syrové, 2 cibule .
Podobné recepty jako Holubci od rodilé Ukrajinky
Kysané bílé zelí recept
Potom zbylé zelí s lákem natlačíme do skleniček (370 ml) a sterilujeme 15 minut při 80 °C. Kysané bílé zelí podáváme k různým pokrmům podle chuti. Takto konzervované zelí spotřebujeme do doby, než je k dispozici nové.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání nebude rozpadat.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kozí (beraní) rohy sterilované
Sklenice pevně uzavřeme. Sterilujeme 10 minut při 90°C. Pokud zalijeme vroucím lákem a sklenice ihned uzavřeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru, sterilovat nemusíme a po 10-14 dnech můžeme ochutnávat.
Podobné recepty jako Kozí (beraní) rohy sterilované
Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí recept ...
Navrch položíme žebírka, pokladem kolečky zbylého salámu a pečeme zakryté alobalem při 220°C zhruba hodinu. Potom odkryjeme a dopečeme asi půl hodiny dozlatova. ... zelí recept veprovych žeber z zeli pečená žebírka na kysanem zeli nakladani zebirek nakladani zebirek pecene zebra na zeli nakládání že
Podobné recepty jako Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí ...
Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem recept
Množství masa i zelí si zvolíme dle počtu strávníků. Pokud chceme jídlo pikantnější, zvolíme při nakládání masa ostřejší koření podle chuti. Kuchařka : misza
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem
Jednoduché kysané zelí recept
Zelí napěchujeme do čistých sklenic tak, aby nahoře zbylo asi 2,5 - 3 cm místa. Někdy se může stát, že je zelí suché a málo pouští šťávu - pak doplníme převařenou vodou. ... Dal jsem šroubovaci sklenice a mam strach že při kvašeni dojde k explozi poradte prosim.
Podobné recepty jako Jednoduché kysané zelí
Dvojdruhový salát zelí s paprikou
Zelí nakrájíme na nudličky (bez košťálu). Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky nebo kostky. Obojí smícháme a nandáme do sklenic - hezky umačkáme, aby nezůstala zelenina načechraná.
Podobné recepty jako Dvojdruhový salát zelí s paprikou
Kysané zelí ve sklenici recept
Dochutím zelí až při konečné úpravě. Specielně kmín umí při kvašení pěkně zhořknout a do každého jídla se zelím se nehodí nové koření. Ale cibuli do některé sklenice zkusím.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenici
Uzené maso
Při nakládání masa do pragandy neboli dusitanové směsi stačí 14 dní.Tuto směs ale nedoporučuji je karciogení.Používám dusičnan sodný nebo draselný se solí a cukrem to nemá chybu.Tři dny v chladu naložený na sucho vtéto směsi a potom zalít lákem taktéž z této směsi a nechat tři týdny odležet vchladu.
Podobné recepty jako Uzené maso
Rychlokvašené zelí s rozinkami
V čem se může zelí nechat rychlokvasit? ... Sklenici při procesu kvašení nechte otevřenou. Suroviny (1 litrová sklenice porce) syrové bílé zel ... která se jako jediná věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí s rozinkami
Nakládané pečené vepřové koleno
Druhý den kolena z láku vyjmeme, nařízneme kůžičku na kostičky, dáme na hluboký plech, pekáč, podlijeme lákem, zakryjeme zpočátku alobalem či přikryjeme poklopem, pečeme při 200 °C do měkka.
Podobné recepty jako Nakládané pečené vepřové koleno
Nedozrálá rajčata v čalamádě recept
Použila jsem 2 hlávky zelí, 3/4 kila cibule, 6 velkých paprik a asi 30 ks nedozrálých rajčat. Poznámka Nedozrálá rajčata lze uchovat různými způsoby k dozrání, u nás je však po této čalamádě velké shánění a kdo ochutnal, po receptu se hned ptal.
Podobné recepty jako Nedozrálá rajčata v čalamádě
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Naplněné sklenice se nechají stát při pokojové teplotě (nejlépe na nějakém tácu či plechu, při kvašení se stane, že voda "přešumí") tak dlouho, dokud neproběhně proces mléčného kvašení (podle teptoty v místnosti tak 5 -6 dní).
Podobné recepty jako Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Nakládaná zelenina recept
Vím že mi sklenice vydržely, nekazily se a nemuselo se dávat tolik soli, jako při nakládaní jen s ní. Ještě jsem si vzpomněla, že skleničky se zeleninou jsem ještě sterilovala. Tady asi máš vyzkoušeno, že není třeba. Holt, měla jsem jiný recept. ... Nakládané zelí z červené řepy a gigantů .
Podobné recepty jako Nakládaná zelenina
Řecké zelí recept
Hlávkové zelí nakrájíme na větší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Použijeme větší sklenici 2-3 litrovou a střídavě prokládáme zelím, česnekem, papričkami nasekanými nadrobno až sklenici do 3/4 zaplníme.
Podobné recepty jako Řecké zelí
Dobré sterilované zelí recept
Postup přípravy. Zelí očistíme a nakrouháme. Pak je spaříme zálivkou 1 a necháme minutu odležet. Scedíme jej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu kmínu promícháme a dáme do sklenic.
Podobné recepty jako Dobré sterilované zelí
Sterilovaná rajčata
Čerstvá rajská jablíčka pečlivě opereme, raději dvakrát. Podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky a naskládáme, nebojíme se přitlačit, do čistých sklenic a zavíčkujeme.
Podobné recepty jako Sterilovaná rajčata
Kadlíkovy kysané houby recept
Tenhle rcp neznám, mám v kuchařce rcp na kvašení v soudku na zelí, kde se přidává mimo soli, cukr a kysané mléko (cibule ne). Zatím soudek nemám(chystám se koupit) ale nevím jestli najdu odvahu.
Podobné recepty jako Kadlíkovy kysané houby
Křen do skleničky
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč Křehoučké řezy s meruňkami Křehoučký jablkový závin Křehounký salát ze syrového zelí Křemešové řezy Křen nejen k uzenému kolenu Křen se šlehačkou Křenová majonéza Křenová omáčka Křenová omáčka II.
Podobné recepty jako Křen do skleničky
Nakládané papriky plněné zelím recept
Nakrouháme zelí na jmené nudličky, promícháme s cukrem, solí a tymiánem a necháme odležet, aby zelí trochu zkřehlo. Odstáté zelí trochu promačkáme a naplníme do paprik, které jsme zbavily semen.
Podobné recepty jako Nakládané papriky plněné zelím
Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu recept ...
kysané zelí bobkový list Nálev: voda ocet sůl cukr ... ,pokuď by si někdo nevěděl rady nálev je výborný a tak budu ještě zavářovat se zelím,nikdy jsem to nejedla a při pohledu na tyto fotky,fakt slintám do klávesnice. Odpovědět. jarda Kadic. 2. 10. 2013 20:42:31.
Podobné recepty jako Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu ...