Dýňová marmeláda
...přílohám může mít pokaždé jinou chuť. Místo citronů můžeme použít pomeranče a marmeláda bude chutnat ... dýni tyčovým mixérem na hladkou kaši. Z citronů vylisujeme šťávu, přidáme k dýni, přisypeme cukr ... plníme do vyvařených skleniček. Můžeme ještě sterilovat půl hodiny při 80 stupních, pokud ji chceme...
Dýňová marmeláda recept
Kdo chce, tak může i sterilovat, ale já to nedělám. Poznámka. Recept mi poslala kamarádka, dělá ho již léta. Marmeláda je pěkně hustá a velice dobrá. Kuchařka: ruzena . Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na ...
Podobné recepty jako Dýňová marmeláda
Dýňový kompot recept
tina1025: pro rychlou spotřebu možná, ale kompoty by měly asi nějakou dobu vydržet. Je pak k vzteku, když otevřeš po půl roce sklenici a kolem víčka je černá plíseň - tento kompot, či podobný, jsem kdysi dělávala a vzpominám, že jsem dávala celý ananasový kompot. Odpovědět
Podobné recepty jako Dýňový kompot
Dýňový džus
Na kostičky nakrájenou dýni zasypeme cukrem a kyselinou, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Pak přidáme omyté a na plátky nakrájené citrony bez peciček a uvaříme vše doměkka.
Podobné recepty jako Dýňový džus
Zavařené hrušky s citronem recept
sterilizujem podla toho,ake je ovocie.Ked je tvrdsie sterilizujem dlhsie tak 20 minut a ak je makke tak len 10 minut,to je podla mna dost.A sterilizujem normalne pri vreni vody.Viem ze to je asi vela,ale zatial som nemala ziadny problem s kazenim sa kompotov.A tak to uz roky robí moja mama a tiez zi
Podobné recepty jako Zavařené hrušky s citronem
Pečený ovocný čaj recept
Citron oloupeme a zbavíme jadérek. Veškeré ingredience kromě rumu dáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 1/2 hodiny pečeme. Občas promícháme. Po vyndání z trouby nalijeme 1/8 l rumu, rozdělíme do skleniček a asi 10 minut na 80 °C zavařujeme. Doba přípravy záleží na tom, kolik plechů pe
Podobné recepty jako Pečený ovocný čaj
Bezinkový sirup s citronem recept
Bezinkový sirup s citronem můžeme sterilovat, tak jak děláme u zavařenin. Sklenice uzavřeme a sterilujeme na 85 - 90 °C 25 - 30 minut. Bezinkový sirup nám vydrží až do zimy. Sirup z bezinkových květů používáme jako ovocný sirup společně s ledem, ale také jím sladíme čaje. Bezinkový sirup je vhodný i
Podobné recepty jako Bezinkový sirup s citronem
Dýně kompot s ananasovým sirupem pro Janu Remkovou recept ...
citron nakrájený na kolečka. Recept si zatím oblíbilo 6 kucha řů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Dýni nakrájenou na kostičky dát přes noc nakřehnout do slabě kyselého nálevu (voda s octem). Druhý den slít a propláchnout vlažnou vodou. Nálev (voda, sirup, cukr, kyselina citronová, skořic
Podobné recepty jako Dýně kompot s ananasovým sirupem pro Janu Remkovou ...
Domácí pečený čaj recept
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sklenice důkladně omyjeme a opláchneme saponát. Sklenice necháme sterilovat v troubě asi 20 minut. Víčka dáme zvlášť do kastrolu s horkou vodou a 15 minut necháme probublat, aby byly sterilované. Sklenice necháme vychladnout, víčka necháme na čisté utěrce oschnout.
Podobné recepty jako Domácí pečený čaj
Broskvový / Meruňkový sirup
ks citron nebo kyselinu citronovou dle chuti . Postup přípravy receptu . 1. Na sirup použijeme buď jeden kilogram meruněk nebo jeden kilogram broskví. Ovoce vybíráme hodně zralé až měkké, nikoliv však nahnilé. Ovoce pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme polovinu cukru a necháme cca 30 minut odpočívat
Podobné recepty jako Broskvový / Meruňkový sirup
Léčivý med malé vyděračky
Věra | 26. 7. 2005 14:23. Tak se mi podařilo úplnou náhodou sehnat u známých na zahradě 40 krásných šišek (průměr 3-4 cm) Med jsem dělala tak, že jsem 1/2 hod vařila šišky ve vodě pak nechala asi 3 hod odstát,přecedila, smíchala s cukrem a místo kyseliny jsem přidala na jednu dávku 1 citron nakrájen
Podobné recepty jako Léčivý med malé vyděračky
Pečená rajčata ve vlastní šťávě recept
Postup přípravy receptu. Troubu předehřejeme na 150°C. Plech vymažeme olivovým olejem a poklademe rozpůlenými rajčaty řezem nahoru. Na každou polovinu rajčete přijde – snažíme se přímo na rozkrojené rajče: špetka tymiánu, plátečky česneku, posypat hnědým cukrem (udělá prima karamelovou příchuť!), po
Podobné recepty jako Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet ...
Hotový rozvar (marmeládu) nandáme ještě horký do čistých, suchých sklenic cca 1,5 cm od okraje. Pevně uzavřeme suchými, čistými víčky a dáme sterilovat na 10-12 minut do vysokého hrnce s poklicí vyloženého čistou utěrkou. Voda by měla sahat do tří čtvrtin sklenic a jakmile se začne vařit, plamen ztl
Podobné recepty jako Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet ...
Bezinkový sirup s citronem recept
Jedná se o klasický bezinkový sirup, tak jak si ho pamatujeme od našich prababiček, babiček, tetiček. Recept od babičky Jiřinky. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bezinkový sirup s citronem
Můj bezinkový sirup (za studena) recept
Bezinkový sirup dělám několik let. Můj poměr: 20 květů dát do 1 l převařené vychlazené vody, 3 dkg kyseliny citronové, 1 citron na plátky. Druhý den zcedím, přidám 1 kg cukru (já dávám na půl med a cukr). Z tohoto množství mám minimálně 1,5 l sirupu. V lednici vydrží minimálně měsíc. Protože takto s
Podobné recepty jako Můj bezinkový sirup (za studena)
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Domácí šťáva z josty
Rajčatová pomazánka
Radím dávat o hodně míň soli a raději sterilovat. Dala jsem na 2,5 kg hmoty množství soli dle receptu pro 1 kg a i tak je to velice přesolené. Dle rady níže jsem tekutý vnitřek rajčat odstranila (ivymačkáním nebo lisem na citron,
Podobné recepty jako Rajčatová pomazánka
Sirup z květů černého bezu za studena recept
Já do vroucí vody před použitím na chvíli ponořím i trychtýř, plátno na cezení a míchátko (jen pro jistotu). Vezmeme druhou třílitrovou láhev (sterilovanou, suchou a vychladlou) a přes trychtýř vyložený vyždímaným plátnem do ní přecedíme naši šťávu. Pevný podíl (květy bezu a citron) pečlivě vymačkám
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu za studena
Zavařená strouhaná jablka recept
Máte hodně jablek a málo místa na jejich uskladnění? Pak je čas sáhnout po osvědčeném receptu našich babiček. Stačí jablka nastrouhat, natlačit do sklenic a sterilovat. Pokud dodržíte jistá pravidla, mohou takto zakonzervovaná vydržet několik let. A zde je postup. Jablka rozkrojíme a vyřízneme jádři
Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka
Domácí sirup z černého bezu recept
Sirup z černého bezu můžeme sterilovat, tak jak to děláme u zavařenin. Sklenice uzavřeme a sterilujeme na 85 - 90 °C 25 - 30 minut. Bezinkový sirup nám vydrží až do zimy. Sklenice uzavřeme a sterilujeme na 85 - 90 °C 25 - 30 minut.
Podobné recepty jako Domácí sirup z černého bezu
Pečený ovocný čaj recept
Ovoce na drobné kousky, zasypu 1 kg krystal.cukrem, přidám hřebíček (asi 6 ks) lžičku skořice, hvězdičku badyánu a peču 45 min. na 220 st. v hlubším pekáči. Po upečení naliju 2 dl rumu, zamíchám a horké plním do sklínek, uzavřu a otočím na 5 min. dnem vzhůru. A je to. Nic se nemusí sterilovat. Pečen
Podobné recepty jako Pečený ovocný čaj
Banánový džem
Zorko,my tento džem používáme na všechno.Samozřejmě není tak pikantní,jako třeba rybízový,nebo malinový,je skrátka banánový.Pokud máte rádi výraznější,přidejte citron,nebo ocet.Každý jsme jiný,každému chutná něco jiného,těžko říct.Na palačinky ho mají rády děti,já třeba mám raději džem s mirabelek,j
Podobné recepty jako Banánový džem
Celoroční marmeláda recept
Vše promícháme a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Potom směs rozmixujeme a podle návodu na balení přidáme gelfix a cukr. Hotovou celoroční marmeládu naléváme do skleniček. Marmeládu není potřeba sterilovat. Celoroční marmeládu podáváme podle chuti na pečivu a používáme ji jako náplň do různýc
Podobné recepty jako Celoroční marmeláda
Ostružinový sirup 1 recept
Pokud plníme lahve zahorka, nemusíme již dále sirup sterilovat. Abychom sirup udrželi co nejdéle v dobrém stavu, uchováváme plné lahve na chladném místě. Ostružinový sirup ředíme vychlazenou vodou, nejlépe perlivou. Připravený nápoj má výraznou barvu i chuť.
Podobné recepty jako Ostružinový sirup 1