Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Demi Glace recept
Demi Glace vařím již pár let.Mám vlastní recept,který jsem si našel na netu a maličko ho upravil podle své chutě.Nicméně,nelze tam nic ošidit!Dávám 5kg hov.masa a kostí+zelenina a koření do 10l hrnce.Vznikne asi 5l vývaru,který redukuji na 1,5l.Je to drahé(500kč)+ energije a práce,ale výsledek je úž
Podobné recepty jako Demi Glace
Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré ...
1 kostka demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon 1,5 lžíce kukuřičného škrobu sůl pepř 2 dl vody Příloha: brokolice. Recept si zatím oblíbilo 8 kucha ...
Podobné recepty jako Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré ...
Zeleninové demi-glace
Porce demi-glace je skvělá při přípravě omáček, kdy stačí jen pár minut na pánvi a po přidání másla nebo smetany máte nejlepší omáčku na světě. Určitě znáte masové demi-glace z telecích kostí, ty se ale dělají celý víkend. Můžete ale vyzkoušet zeleninové demi-glace, příprava zabere mnohem méně času.
Podobné recepty jako Zeleninové demi-glace
Ostružinové demi-glace recept
Ostružinové demi-glace ochutíme špetkou solí, cukrem a již odstavenou omáčku zjemníme kouskem čerstvého chladného másla. Ostružinové demi-glace podáváme nejlépe s dorůžova pečeným hřbetem muflona, karamelizovanými kaštany a pečeným bramborovým pyré.
Podobné recepty jako Ostružinové demi-glace
Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem recept ...
Tématické fráze: demi-glace demiglas recept demiglas demi-glace recept demiglace recept omáčka demi-glace demi-glas omacka demiglas omáčka demi-glas fazole profi recept demiglas v prášku testoviny s pecorinem omacka demi-glace recept recepty se sýrem pecorino demiglace široké nudle s česnekévým pest
Podobné recepty jako Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem ...
Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Bujón budu používat i nadále a s Demi-glace se jděte vycpat. Jinak ráda vyzkouším Vaše jistě výtečné recepty bez použití bujónu, kečupu atd. To je ale na Vás příliš, vy jste jen od kritiky, že?
Podobné recepty jako Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Zavařené vepřové maso recept
Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy recept
Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody, cca 3 lžíce. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí.
Podobné recepty jako Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy
Kuřecí vývar recept
Jumanji:Propána,to vypečené tam zůstane,takhle se přece připravují ty nejlepší vývary a také demi-glace.O to právě jde,že takto se to nejlepší získá,ale nesmíte to vyhodit. Odpovědět
Podobné recepty jako Kuřecí vývar
Omáčka Madeira recept
Tématické fráze: madeira jídlo omáčkou madeira omacka marsala omáč madejra madeira-glace koprová omáčka ládi hrušky portska omačka omáčka z portského vína www:omáčka z portského vína kerlubnova omač recepty pepřová omáčka z demi glace omáčka madiera marsala omacka jidlo na madeire madeira pokrmy vep
Podobné recepty jako Omáčka Madeira
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Na omáčku z lišek zpěňte na másle 2 středně velké šalotky. Přidejte 100 g očištěných lišek a orestujte. Zalijte 30–40 g demi-glace (dlouho vařený, rosolovitý vývar z telecích kostí a zeleniny) a lehce povařte.
Podobné recepty jako Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Omáčka k masům recept
Udělejte si demi-glace, je to sice trochu víc práce, než splácat bujón se sojovkou, ale zase to má výhodu - má to nějakou chuť a nezabije vás to - jako tento chemický sajrajt. 04.06.2014 17:34:27. Odpovědět. rousvel. Komentář k receptu Omáčka k masům.
Podobné recepty jako Omáčka k masům
Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou recept ...
Na pánvi s tukem z kůže opečeme nakrájené šalotky, přilijeme k nim víno a brusinkový džus, vhodíme tymián a hřebíčky a necháme trochu odpařit a zredukovat. Nakonec přimícháme demi glace nebo gelový bujon. Pokud se použije pouze silný vývar, je nutné omáčku ještě znovu zredukovat.
Podobné recepty jako Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou ...
Zavařené maso recept
pročítám zde Vaše příspěvky a zjišťuji,že všichni zavařujete do sklenic.Od tohoto způsobu jsem upustil už před lety,sehnal jsem strojek na konzervy a vše dávám do plechovek.V porovnání se sklenicí to je jako nebe a dudy.Nejen,že konzerva je mnohem trvanlivější,ale předčí sklo i chuťově.Mám to už vyz
Podobné recepty jako Zavařené maso
Božské koule recept
Postup přípravy receptu. Maso osolíme, opepříme a přidáme vejce, strouhanku, krupičku a jednu na drobno nakrájenou cibuli. Vše dobře promícháme - nejlépe rukama, a tvarujeme kuličky velikosti míčku na stolní tenis.
Podobné recepty jako Božské koule
Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru recept ...
Do skleničky vložíme demi glace, creme di balsamico, prsty promnutou šalvěj, olivový olej, pepř a vše zalijeme vroucí vodou. Necháme trochu vychladnout a potom dobře promícháme s na čtvrtiny nakrájenými jablky, brambory, cibulí a špalíčky celeru. Vložíme do pekáčku a pečeme cca 40 minut dozlatova.
Podobné recepty jako Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru ...
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě recept
Původní recept, který je popsaný níže, jsem začla dělat jinak. Tedˇ je mnohem chutnější, chutná výborně hlavně na cestách. Vepřové maso...
Podobné recepty jako Zavařené vepřové ve vlastní šťávě
Brasírovaná hovězí žebra recept
1 lžíce demi glace 1 feferonka (nebo jiná pálivá paprička) 1-2 lžičky sušeného provensálského koření (tymián, rozmarýn, saturejka, oregano, bazalka) 2 mrkve 2 cibule hovězí vývar 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření pepř sůl
Podobné recepty jako Brasírovaná hovězí žebra
Hovězí pupek s čabajkou recept
Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny, dokud není maso krásně měkké. Hotové maso po odstranění nitě krájíme na silnější plátky.
Podobné recepty jako Hovězí pupek s čabajkou
Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Nebojte se přípravy omáčky demi-glace. Co přesně to je? Dá se říci, že jde o silný hovězího či telecí vývar. Na přípravu takového vývaru budete potřebovat: Hovězí kosti a klouby, kořenovou zeleninu, cibule, rajský protlak, červené víno a „divoké“ koření jako je bobkový list, celý černý pepř, nové ko
Podobné recepty jako Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Telecí líčka na červeném víně recept
Poté zalijeme červeným vínem, přidáme opečené maso a počkáme, dokud se všechno víno nevyvaří. Zalijeme demi glace, přidáme koření, tymián, rozmarýn a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 4-5 hodin do úplného změknutí masa. Následně maso z omáčky vyjmeme a přes jemný cedník omáčku přecedíme.
Podobné recepty jako Telecí líčka na červeném víně
Telecí játra po benátsku
PRIMA TIP: Demi-glace je hustá silná omáčka svařená z telecího či hovězího vývaru s kapkou vína a balzamikového octa. Pokrmu dodá výraznou masovou chuť a vůni. Připravit ji můžete při vaření domácího vývaru nebo koupit už hotovou.
Podobné recepty jako Telecí játra po benátsku
Marinovaný zelený chřest sypaný parmezánem recept TopRecepty ...
Vývar v pánvi ochutíme demi glace a necháme prudce redukovat, dokud nevznikne zahuštěná šťáva. Dosolíme a dopepříme. Chřest přeléváme horkou omáčkou a vzápětí sypeme jemně strouhaným parmazánem. Podáváme s opečeným světlým pečivem, ale dobrý je i s bramborovým pyré nebo hedvábnou bramborovou kaší.
Podobné recepty jako Marinovaný zelený chřest sypaný parmezánem TopRecepty ...
Bujabéza z Francie
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme.
Podobné recepty jako Bujabéza z Francie
Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou recept ...
Suroviny vepřová očištěná panenka 1 PL švestkových povidel 1 PL zredukovaného silného hovězího vývaru nebo hotové demi glace 100 ml portského vína
Podobné recepty jako Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou ...
Balkánské koule s ajvarem recept
Postup přípravy receptu. Maso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v solamylu. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, poté klademe do zapékací misky a zalijeme omáčkou z ajvaru.
Podobné recepty jako Balkánské koule s ajvarem
Králičí roláda s hráškovým pyré
Přidejte demi glace a prudce nechte omáčku svařit tak, aby mírně zhoustla. Připravte pyré. Oloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je doměkka. Na posledních pár minut do hrnce přidejte i hrášek. Brambory s hráškem sceďte, přidejte máslo a smetanu a vše dohladka rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Podobné recepty jako Králičí roláda s hráškovým pyré
Vepřová líčka na černém pivu recept
Poznámka. Demiglace - i když demiglace je vývar, není to přesný termín, protože svojí hustotou připomíná spíše omáčku. Používá se všude tam, kde je potřeba zesílit masovou chuť.
Podobné recepty jako Vepřová líčka na černém pivu
Hovězí osso buco na víně recept
Tématické fráze: osso bucco oso buco maso na osobuko hovězí osobuko recept hovězí lýtko hovězí ossobuco oso bucco osso bucco recept osso buco recept osso buco hovězí plátky se sipkovou ossobuco hovězí lýtka hovezi ossobuco recept ossobuco recept osobuko na víně osso buco cena demi glace z hovězích k
Podobné recepty jako Hovězí osso buco na víně
Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s ...
Chřest nakrájíme na asi 3 cm kousky a necháme lehce orestovat na másle, poté přidáme lehce demi-glace a zjemníme smetanou. Ochutíme muškátovým květem, solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Mladé cukrové hrášky důkladně omyjeme a necháme také mírně povařit, ne mnoho, aby neztratily svou sladkou chuť a
Podobné recepty jako Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s ...
Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a sušenou šunkou ...
bujón nebo trochu koncentrovaného vývaru do šťávy ( popř.demi glace ), můžete použít i malé množství bílého vína kousek másla a cca 1 KL hladké mouky. Recept si zatím oblíbilo 7 kucha ...
Podobné recepty jako Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a sušenou šunkou ...
Pekingská polévka recept
Polévka je opravdu skvělá, jen místo bujonu a masoxu bych doporučil si doma udělat demi glace, jídla budou mít jiný rozměr. A s troškou chilli je pak dokonalá Odpovědět
Podobné recepty jako Pekingská polévka