Domácí chléb pšenično žitný recept
Před koncem kynutí předehřejeme troubu na 250°C. Vložíme pekáč se dvěma bochníky, které jsme potřeli vodou a posypali kmínem, sezamem, lněným semínkem nebo slunečnicovým semínkem (záleží na vás). Troubu postříkáme vodou (já dělám mašlovačkou). Rychle zavřeme troubu aby se nám udělala pára. Takto peč
Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný
Špaldovo-žitný chléb recept
Troubu si předehřejeme na 225 °C a na dno trouby dáme kastrůlek s vodou. Po půl hodině přendáme vykynutý bochánek i s pečicím papírem na plech pomaštěný sádlem. Bochánek lehce párkrát nařízneme ostrým nožem a pomašlujeme slanou vodou. Vložíme do trouby na nižší mřížku a pečeme 10 minut při 225 °C, p
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb