Klobásky cigárového typu recept
Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě. V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu
Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já recept
Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já Kuchařka: medanek. Vepřové maso 7 názorů + 6 fotografií Přidat fotografii; Suroviny 4 kg vepřové krkovice (může být i plec nebo kýta) 30 dkg sýra (já použila eidam) 40 dkg syrového sádla 95 g soli 4.5 g kmínu 4.5 g cukru 36 g česneku (já dávám 50 g) 31.5 g slad
Podobné recepty jako Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já
Domácí vepřové klobásy recept
Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobá
Podobné recepty jako Domácí vepřové klobásy
Uzené maso
Kamarád si ho jednou spletl s jasanem a nedaly se klobásy jíst. 15 kg klobás vyhodil. Milan | 9. 12. 2016 23:26. S receptem souhlas - jen: dávám pouze klasickou sůl 20g na kilo masa, udím 2 dny - začínám na 35 stupních a první den se dostvám na 50, druhý den jdu pomalu až na 70-80 %, výsledek je tak
Podobné recepty jako Uzené maso
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka