Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Před naložením husy do láku nejdříve najdeme vhodný, nejlépe nerezový hrnec, do kterého zkusíme požit husu tak, aby nad ní bylo ještě kousek volného místa. Poté husu odložíme do lednice a do hrnce dáme vodu. Uvedeme k varu, přidáme rozmarýn a sůl, necháme 3 minuty vařit, promícháme a dáme vychladit.
Podobné recepty jako Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Pečená husa s brusinkovým zelím
Vykrojte jádřince, místo nich vložte po hvězdičce badyánu, půlky hrušky zase spojte a vyplňte jimi břicho husy. Na dno pekáče položte uříznutá křídla a na ně umístěte husu hřbetem nahoru. Podlijte ji hrnkem vody, přiklopte a pečte asi 2 hodiny. Poté husu opatrně otočte a pečte přiklopenou dalších 40
Podobné recepty jako Pečená husa s brusinkovým zelím