Hovězí pupek na bylinkách recept
První a doporučený je po odležení nakrájet na prkýnku na tenké plátky. Ono má dlouhé vlákno a je to skoro neukousnutelné. Druhý je podávat vcelku, podivný zvyk v Česku a možná i jinde, protože co s tím na talíři, když to vzdoruje příborovým nožům. Pupek nebo jak se tomu taky říká hrudí jsou dva druh
Podobné recepty jako Hovězí pupek na bylinkách
Hovězí maso na pórku s houbami recept
500 g hovězího masa (zadní, roštěnec) 12 sušených čínských hub (já použila sušené české, předem namočených a nakrájených na plátky) 2 pórky (nakrájené na kolečka) 1 lžička koření pěti vůní 1 lžíce mletého zázvoru 2 stroužky česneku (nasekané nadrobno, použila jsem granulovaný) 2 lžíce rostlinného ol
Podobné recepty jako Hovězí maso na pórku s houbami
Staročeský vánoční kuba
Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne, ale dnes bývá i součástí štědrovečerního menu. Sušené houby namočíme do vody. Na sádle si osmažíme nadrobno nasekanou cibulku až zesklovatí. Krupky nejprve spaříme horkou vodou.
Podobné recepty jako Staročeský vánoční kuba
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. V míse si smícháme oba druhy mas, spolu s majoránkou, vajíčky, prolisovaným česnekem a osmaženou cibulkou, osolíme. Vše ručně promícháme a k tomu přidáme vyždímané rohlíky. Mícháme
Podobné recepty jako Lahodná sekaná
Hovězí karbanátky recept
Výborné a šťavnaté karbanátky z hovězího masa. Recept na hlavní chod podávaný s brambory nebo bramborovou kaší. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Hovězí karbanátky
Skvělý hovězí guláš recept
Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně
Podobné recepty jako Skvělý hovězí guláš
Hovězí polévka od babičky recept
Hovězí polévku vypnutí necháme asi 10 minut stát, aby se vše usadilo. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně sypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Játrové kn
Podobné recepty jako Hovězí polévka od babičky
Svíčková na smetaně
To nejsou minuty, ale spíše hodiny, resp. asi hodinu a půl, je to závislé na druhu masa, protože svíčkovou dělám jak z hovězího, tak i z vepřového masa i z králíka a to se dusí podstatně kratší dobu.Nejlepší je rozpécit si maso se zeleninou den předem, já to skoro upeču do měkka a druhý den jenom tr
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Sušené maso
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa, které je podle mého mínění nejchutnější. Sušit jdou samozřejmě také i ostatní masa, doporučuji však zvolit jiná koření. Výstraha: samotná příprava ...
Podobné recepty jako Sušené maso
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky recept
0,5 kg hovězího předního masa 1 větší mrkev kousek celeru 1 menší kořenová petržel sůl pepř 1 cibule vlasové nudle (jiné těstoviny) nať petržele na knedlíčky: 0,5 kg vepřová játra (hovězí) 2 stroužky česneku trochu majoránky sůl pepř 1 vejce strouhanka nať petržele
Podobné recepty jako Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Domácí klobásy podle Hynka recept
Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C. Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do p
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Jednoduchá rajská omáčka
Skoro stejný recept mě učila moje maminka, když mi jako holčičce ukazovala, jak se vaří rajská :-) akorát jsme ji dělali s čuftíky (kuličky z mletého masa), a ke konci vaření se vždy do omáčky přidávalo podle chuti několik poctivých lžic z výpeku od masa - to omáčce vždy dodalo parádní šmrnc ;-) dob
Podobné recepty jako Jednoduchá rajská omáčka
Makedonské maso recept
Na obrázku je maso s bramborovými šiškami opečenými na cibulce. ... Guláš z hovězího masa a fazolí . Maďarský tokáň z hovězího masa . Maďarský guláš z hovězího masa . Mleté hovězí maso s mrkví . Hovězí maso na smetaně s houbami . Malířova pochoutka z hovězího masa . Maso s božskou omáčkou a kluskami
Podobné recepty jako Makedonské maso
Dobrá gulášová polévka recept
Libové maso jsem vždy přidával až na konci.Toto maso jsem pripravil na oleji a s česnekem a červenou paprikou a dusil jsem (přiléval vodu z brambor) až to maso bylo měkké.Takto si podrží chuť dobrého hovězího masa a je přidané na konci.
Podobné recepty jako Dobrá gulášová polévka
Hovězí guláš recept
Slaninu osmahneme a přidáme k ní kousky nakrájeného hovězího masa poprášeného moukou. Osmažíme do zhnědnutí. Poté maso ochutíme solí, sladkou paprikou, kmínem a přilijeme horkou vodu. Maso dusíme pod pokličkou. Po vyvaření přidáme opět vodu, potom víno a nakonec kysané zelí. Znova přikryjeme pokličk
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Gulášová polévka z mletého masa recept
Tématické fráze: gulášová polévka gulasova polevka gulášová polévka recept gulášová polévka recept gulášová polévka s mletým masem gulasova polevka s mletym masem gulášová polívka polévka z mletého masa polévka z mletého masa recept na gulášovou polévku z mletého masa polívka gulasova recept na gulá
Podobné recepty jako Gulášová polévka z mletého masa
Pupek na divoko recept
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso vyjmout, v kastrole rozškvařit slaninu na kostičky, přidat nakrájenou cibuli a zeleninu, bylinky, brusinky a smažit asi 10 minut.
Podobné recepty jako Pupek na divoko
Holandské mleté řízky recept
Holandské řízy se dělávají obvykle z vepřového masa, hovězí je na tuto úpravu tuhé a sušší, hodí se spíše na dušené omáčky k těstovinám.Myslím si, že tam máš, Anetko, zbytečně moc sýru, který pak má tendenci vytékat při smažení.
Podobné recepty jako Holandské mleté řízky
Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone recept ...
Uvarené srdce pokrájame cez vlákna na plátky, vývar si odložíme. Na troške oleja vo veľkej panvici speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme mrkvu a restujeme, kým mrkva nezmäkne. Potom pridáme srdce pokrájané na asi 3cm veľké kúsky, premiešame a chvíľu restujeme, môžeme osoliť a okoreniť.
Podobné recepty jako Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone ...
Rajská omáčka recept
Nyní vše zalijeme vývarem z masa, vaříme. Když se rajčata rozvaří, omáčku přecedíme, dochutíme cukrem, osolíme, je-li třeba, okyselíme octem nebo dolijeme vodou na množství, které budeme potřebovat. Na másle uděláme tmavší jíšku, omáčku zahustíme nebo použijeme tmavou hotovou (tu jsem použila já). P
Podobné recepty jako Rajská omáčka
Hovězí roštěná
Jen pro doplnění - roštěná jsou lidové názvy druhu hovězího masa - vysoký nebo nízký roštěnec (viz jakákoli kuchařka i www.hovezimaso,cz),takže na co to kuchař použije a a ja k to nazve,je čistě jen na něm.Klasika - roštěná a omáčka - každý známe nejméně tucet obměn a každá je ta pravá pro toho,kdo
Podobné recepty jako Hovězí roštěná
Divoké maso dvou barev recept
Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, bobkový list a nové koření. Po opečení přidáme hovězí maso, podlijeme vodou a dusíme do měkka, dle stáří skotu.
Podobné recepty jako Divoké maso dvou barev
Biftek recept
Svíčkovou nakrájíme na 2-3 cm špalíky, otevřenou dlaní naklepeme, osolíme, popepříme, pepř vtlačíme do masa, potřeme olivovým olejem a dáme na hodinu odležet do ledničky. Na rozpáleném tuku opečeme 3-4 minuty z každé strany a při této délce pečení máme středně propečený biftek (médium).
Podobné recepty jako Biftek
Domácí hamburger
Vytvarujeme 4 ploché plátky, které opečeme na 2 lžících másla. Sýr nakrájíme na plátky a položíme je na horké maso a necháme roztavit. Očistíme listy salátu a zeleninu nakrájíme na plátky. Na rozpůlené housky položíme list salátu, na něj okurky, rajčata a kolečka cibule. Pokapeme kečupem a navrch dá
Podobné recepty jako Domácí hamburger
Sekaná od maminky recept
Do mísy dáme oba druhy masa. Je na vás, jestli si ho sami umelete, nebo koupíte rovnou mleté. Přidáme majoránku, sůl, vejce, prolisovaný česnek a osmaženou cibulku. Namočené pečivo lehce vyždímáme a také přidáme do mísy. Vše smícháme a podle potřeby přisypáváme strouhanku, tak aby se směs příliš nel
Podobné recepty jako Sekaná od maminky
Jednoduchá svíčková z papiňáku recept
Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku(v papiňáku připravíme za 25minut), hodí se i plátky z drůbežího masa(v papiňáku 15minut).
Podobné recepty jako Jednoduchá svíčková z papiňáku
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Tak přesně takto děláme sekanou my, jen na chuť dávám ještě česnek - na kilo masa tak 5 stroužků. Aby sekaná nepopraskala si myslím, že jsou důležité tři věci: pořádně propracovat hmotu, aby v ní nezůstaly vzduchové bubliny, potřít šišku povrchu vodou a zpočátku péci přikryté (nebo i zabalené v alob
Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Tradiční italské lasagne
Kubajs83 | 23. 10. 2015 13:18. Slecno nebo pani Petro, bohuzel vsude jsem nebyl a vsechno taky neznam, takovy clovek na zemi neexistuje. Ale alespon narozdil o vas, vim co tam prijde a co ne. Jidlo se foti jak je naservirovane hned, ne az za hodinu az vychladne, studene ho nikomu na talir servirovat
Podobné recepty jako Tradiční italské lasagne
Hovězí na kari recept
30 dkg zadního hovězího masa nakrájeného na slabé proužky 2 malé brambory nakrájené na tenčí kolečka 1/2 l vývaru 2 lžičky solamylu 2 lžíce oleje 1 cibule nakrájená nadrobno 1 - 2 čerstvé papriky nakrájené na kostky 2 lžičky kari koření 1 rajče nakrájené na kostky sůl
Podobné recepty jako Hovězí na kari
Boršč II. recept
Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata.
Podobné recepty jako Boršč II.
Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků recept ...
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého probublávání scedíme a kousky masa vrátíme do vývaru - ostatní vyhodíme.
Podobné recepty jako Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků ...
Kuličky z krůtího masa a brambor recept
Tématické fráze: krůtí masové kuličky masové kuličky z krůtího masa kuličky z mletého krůtího masa krůtí mleté maso recepty mleté krutí maso recepty masové kuličky z krůtího mletého masa karbanátky z krútího masa mleté krůtí maso karbanátky kulicky z krutiho mleteho masa krůtí mleté kuličky recepty
Podobné recepty jako Kuličky z krůtího masa a brambor
Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
vas borsc jako zakladni v naprostem poradku,kazdy kraj ma ruzne druhy i ingredience,mam recept od kamadadky z ruska,kde pouzivaji 3 druhy masa a kysanou smetanu pridavaji az do misek,jelikoz borsc ji v miskach a ne v talirich.Drzim vam palce ve vasem vareni jiste vzdy chutna..
Podobné recepty jako Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Hovězí na houbách II.
Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusíme za občasného podlévání vývarem témeř do měkka. Potom přidáme na plátky nakrájemé houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve kter
Podobné recepty jako Hovězí na houbách II.
Rump steak v bylinkách recept
Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce. Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si
Podobné recepty jako Rump steak v bylinkách
Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami recept
Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (vhodném na pečení do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce osmahneme. Přimícháme do směsi rajský protlak a rajskou šťávu, znovu osmahneme a přidáme rozmačkaný česnek a další koření. Zalijeme vývare
Podobné recepty jako Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami