Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Zelí ochutnat a je-li moc kyselé, vymačkat z něj lák - ale nevylévat, uschovat !!! Sádlo rozpustit (nebo slaninu trochu vyškvařit a škvarečky vyndat). Na tuku zpěnit cibuli - množství podle chuti. Potom vložit zelí bez láku, podlít vodou, přidat kmín, bobkový list a dusit téměř doměkka.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v hlubší pánvi. Přidáme špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí ..
Podobné recepty jako Dušené zelí
Červené zelí s jablky
Jablka oloupeme a nsatrouháme nahrubo na struhadle. V hrnci na sádle zpěníme cibuli. Do hrnce přidáme zelí a dusíme dokud není zelí hezky do měkka. Před koncem dušení přidáme jablka. Nakonec zelíčko dochutíme octem, cukrem, solí, vínem, případně pepřem a chvilku ještě povaříme. Skvělé červené zelí s
Podobné recepty jako Červené zelí s jablky
Dušené kysané zelí recept
S touto přílohou chutná masíčko líp. Recept na klasické dušené zelí. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí
Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené kyselé zelí recept
Základní recept pro přípravu kyselého zelí jakožto přílohy, která se hodí zejména k pečenému vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené kyselé zelí
Dušené červené zelí recept
Dušené červené zelí; Přidat vlastní recept. Přidat vlastn í Další foto (2) Dušené červené zelí . Doladění medové kachničky a houskového knedlíku. 3,7. 295× 25 min. 13× Podobné recepty. Načíst další recepty. 4,0 4× Pečené červené zelí s hříbky. 4,5 152× Dušené bílé nebo červené zelí. 4,3 32× Tatínkov
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené kysané zelí recept
Dobrý den,naložil jsem zelí,zelí nekrupe je měkké.Nakladam jako jindy,Osolíme,pepř,bobkový list,nové koření a dám do kadecky,udusam a zatezkam,nechám kvasit.Zelí je jako bahno.Nevím kde dělám chybu.Děkuji za radu.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené zelí recept
Tématické fráze: dušené zelí dušené zelí recept dušené kysané zelí dušené kysané zelí recepty úprava zelí dušené kysané zelí recept úprava kysaného zelí dušené čerstvé zelí dušené kyselé zelí kysané zelí dušené zelí dusene recept na dušené kysané zelí jak upravit zelí jak upravit kysané zelí ...
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené červené zelí
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené kysané zelí recept
Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vs
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené zelí recept
Jak se zelí postupně ohřívá či třeba už i dusí, tak občas zamícháme a k zelí přistrouháme jablka. Následně přisypeme cukr, promícháme a dále dusíme. Připravíme si rendlík - ideálně se spodkem oblým jako mísa a tak velký, aby se do něj vešlo všechno zelí. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádl
Podobné recepty jako Dušené zelí
Kysané bílé zelí recept
Recept na domácí přípravu kysaného zelí - jemně kořeněné, lahodné chuti a vhodné k přímé konzumaci, do různých jídel nebo po tepelné úpravě jako příloha k masitým pokrmům. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Karamelové zelí recept
Karamelové zelí mě naučila tchýně je to maďarský recept a moc dobrý, jiné nedělám. Mám trošku jiný recept. Do kastrulku dám dvě lžíce cukru ,udělám tmavý karamel barvy lesního medu ,potom přidám olej nebo sádlo a nakrájenou cibuli.Chviličku osmahnu /musí se to hlídat/ a přidávám postupně nakrouhané
Podobné recepty jako Karamelové zelí
Dušené zelí na cibulce recept
Brambory přimícháme k zelí, tím ho krásně zahustíme. Necháme opět podusit a v závěru jen dochutíme cukrem a vmícháme osmaženou cibulku nebo ještě jiné koření, kterého se nám zdá málo. Dušené zelí na cibulce podáváme jako přílohu: Hodí se k vepřovému masu, ke knedlíkům a jiným typicky českým pokrmům.
Podobné recepty jako Dušené zelí na cibulce
Dušené hlávkové zelí s jablky recept
Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce . Dušená jablka s křenem . Slezské kysané zelí . Dušená růžičková kapusta s jablky . Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem . Cuketové zelí . Zelí po moravsku . Zelí s medem . Zelí z dýně . Tématické fráze: recept na dušene hlávkového zelí červené z
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s jablky
Dušené zelí zadělávané recept
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Kysané zelí na slanině recept
Kysané zelí (nejlépe domácí) překrájíme na kratší kousky, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přidáme kmín. Zelí vaříme téměř doměkka. Slaninu pokrájíme na kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme. Přidáme k zelí a dusíme, dokud ne
Podobné recepty jako Kysané zelí na slanině
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme. Dochutíme octem, cukrem, každý podle své chuti.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Kysané zelí ve sklenici recept
Zelí napěchujeme do třílitrových sklenic tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 - 3 cm místa. Uzavřeme víčkem omnia a dáme na tácek na teplé místo. Víčka se vydují, ale pak se za 10 - 14 dnů vrátí zpět do původního stavu a je hotovo. Kysané zelí ve sklenici podáváme jako přílohu.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenici
Moravské zelí recept
Zelí se u nás vaří stejně, jen jsme nikdy k cibulce nepřidávali špek. Jako malá jsem babičce musela míchat s cibulkou, ona zaprášila moukou a zalila vodou a já musela míchat dohladka, přidaly jsme nastrouhané brambory, osolilo se to a já byla schopna půl hrnce zásmažky /tak se tomu říká u nás na Han
Podobné recepty jako Moravské zelí
Dušené zelí bez mouky recept
Tématické fráze: zelí bez mouky kysané zelí bez mouky jak zahustit zelí bez mouky dušené nové zelí dušené kyselé zelí bez mouky zelí bez zahuštění recept na zeli bez mouky nove zeli dusene dušená kapusta bez mouky dušené zeli bez jisky hlávkové zelí bez mouky jak dusit kysané zelí recept zelí bez mo
Podobné recepty jako Dušené zelí bez mouky
Dušené kvašené zelí s jablkem recept
Dušené zelí odstavíme, vypneme plamen, zelí ochutnáme, podle potřeby dochutíme cukrem krystal, případně citronovou šťávou nebo octem, zelí má potom příjemnou sladko-kyselou chuť. Dušené kvašené zelí s jablkem podáváme horké. Jedná se o vynikající přílohu k pečenému masu. Zelí servírujeme s domácím v
Podobné recepty jako Dušené kvašené zelí s jablkem
Kysané zelí na sladko i na kyselo recept
Podle chuti můžeme zelí osladit. Kdo má radši zelí více na kyselo, vynechá proplach vodou uvedený na začátku, nebo na konci přidá ocet. Nakyslá chuť kvasu je přeci jen jiná než chuť octa. Kysané zelí na sladko i na kyselo podáváme podle chuti k různým pokrmům.
Podobné recepty jako Kysané zelí na sladko i na kyselo
Tymiánové zelí dušené recept
Zelí zlehka osolíme a dusíme asi 5 minut bez poklice - uniknou tak výpary a zelí tolik nenadýmá. Poté ze zelí vydusíme všechnu vodu a zlehka jej za stálého míchání zasypeme moukou. Mouka se tak nabalí na zelí a nedělá hrudky. Vše pár minut orestujeme a pak podlijeme studenou vodou opět do třetiny vý
Podobné recepty jako Tymiánové zelí dušené
Dušené hlávkové zelí na slanině recept
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5-7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme. Brambora nám zelí zahustí do krémovější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku. Nakonec okyselíme
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí na slanině
LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ recept
Když je zelí měkké a vody třetina i méně, nastrouháme brambor nadrobno a vmícháme do zelí postupně, až se zahustí a vznikne hladká hmota, která pomalu teče. Nakonec dochutíme octem, aby zelí mělo nakyslou chuť. Toto zelí nemá chybu a oproti zahuštěním moukou je lahodnější.
Podobné recepty jako LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ
Dušené zelí jako příloha
Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.Mezitím si uděláme zásmažku - na
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Sterilované zelí se slaninou recept
Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou . Bavorské červené zelí od Lemarti . Karamelizované kysané zelí podle Oldy . Fazole s kysaným zelím . Salát ze sterilovaného zelí . Cuketové zelí sterilované . Tématické fráze: sterilizované červené zel í zelí se slaninou dušené sterilizované zelí červené st
Podobné recepty jako Sterilované zelí se slaninou
Dušené zelí od stařenky recept
Po změknutí zelí vše zahustíme máslovou jíškou připravenou ze 3 lžic hladké mouky a 80 g másla. Zahuštěné dušené zelí dochutíme podle potřeby octem nebo cukrem. Dušené zelí od stařenky podáváme jako přílohu k pečenému či dušenému masu.
Podobné recepty jako Dušené zelí od stařenky
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na p
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Dušené kysané zelí v titanovém hrnci recept
Poté vlijeme do dušeného zelí mouku rozmíchanou ve studené vodě, dobře promícháme a ještě asi 5 minut provaříme. Dušené kysané zelí v titanovém hrnci podáváme s vařeným uzeným masem nebo s pečeným masem a různými knedlíky.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí v titanovém hrnci
Dušené zelí zadělávané
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané