Dušené hlávkové zelí recept
Dušené hlávkové zelí Kuchařka: alus.s. Přílohy 58 názorů . Recept si zatím oblíbilo 45 kuchařů. Recept se mi líbí. Přidat fotografii; Suroviny 1 hlávka zelí (bílé nebo červené) 100 g tuku (nejlépe sádla) 1 cibule kmín cukr sůl ocet 1 syrová brambora. Recept si zatím oblíbilo 45 kuchařů. Recept se mi
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou recept
Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou Kuchařka: Anna Kocikova. Doba přípravy: s přípravou a dušením do 30 minut 4 porce Přílohy 10 názorů . Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů. Recept se mi líbí. Přidat fotografii; Suroviny 450 g bílého hlávkového zelí 1 menší cibule 1 cm silný plátek másla 2 za
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou
Dušené hlávkové zelí
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí
Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C. Suroviny. 5 porce. 2 ks cibule 0,5 ks brambory ...
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené bílé zelí
Dušené zelí. Dušené jemné zelíčko. Dušené hlávkové zelí . Komentáře k receptu. Tito kuchaři vyzkoušeli recept: Nejsou zde zatím žádné komentáře. Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře. Kategorie: FOOD. Dušení Slovník pojmů. Použité ingredienc
Podobné recepty jako Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Hlávkové zelí s těstovinami
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno podle chuti a zvyklosti. Dusíme, až je zelí měkké a pak zaprášíme hladkou moukou. Upravíme podle chuti a vmícháme uvařené těstoviny, které jsme si uvařil
Podobné recepty jako Hlávkové zelí s těstovinami
Dušené zelí zadělávané
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené červené zelí
Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty restujte na husím sádle, přidejte zelí, cukr, vinný ocet, badyán, špetku soli, pokrájená jablka z výpeku a brusinky.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou, přidáme jedno vejce a rychle zamícháme. Necháme pod pokličkou vychladnout. Směs pak dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo muškátovým květem dle chuti,
Podobné recepty jako Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Zalijeme bílým vínem, polovinu necháme odpařit a přimícháme fenyklová semínka, bobkovy list a papriku a promícháme. Přidáme zelí, zalijeme cca 250 ml horké vody a dusíme. Když zelí zmenší svůj objem, osolíme, promícháme a vaříme doměkka. Podáváme jako přilohu k masu nebo jen tak s čerstvým pečivem.
Podobné recepty jako Dušené zelí česko-italské hospodyně
Cuketové zelí
Pod poklicí po zahřátí dusíme na mírném ohni cca 5 minut, za občasného promíchnutí ode dna. To cuketě i bramborám bohatě stačí, cuketa zůstane na skus a nebude z ní kaše a brambora nám ji pěkně zahustí, takže na talíři z cuketového zelí můžeme udělat úhledný kopeček, který se po talíři nerozlije.
Podobné recepty jako Cuketové zelí
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých slzách nastrouhanou kedlubnu, dobře promícháme, osolíme, přidáme trošku drceného kmínu, dle sladkosti nastrouhané kedlubny směs osladíme a okyselíme oct
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Cuketové zelí
Občas zamícháme. Cuketa pustí hodně vody, dělám vždy plný hrnec zelí a pak je toho "jen" skoro půlka. Vaříme do měkka. Zatím si nakrájíme cibuli a na oleji či sádle zesklovatíme. Přidáme ještě olej a mouku a uděláme zásmažku. Tu pak přidáme k zelí, dochutíme cukrem, octem a zamícháme. Každý dle své
Podobné recepty jako Cuketové zelí
Dušené zelí se salámem
Nejdříve na oleji osmažíme cibulku,po chvíli přidáme salám,nakrájený na kostičky.Půlku hlávky středně velkého zelí nakrájíme,rozdělíme,na
Podobné recepty jako Dušené zelí se salámem
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Vepřové maso dušené v zelí
Nakrájenou cibuli necháme zpěnit, přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme a dusíme. Mezitím nakrájíme zelí, přidáme k masu a dusíme. Zaprášíme
Podobné recepty jako Vepřové maso dušené v zelí
Dušené hlávkové zelí s jablky recept
Tématické fráze: recept na dušene hlávkového zelí červené dušené hlávkové zelí dusene zeli s jablkem hlávkové zelí recepty recept na hlavkové zelí s jablkem recepty ze syrového zelí dušené hlávkové zelí s jablkem dusene zeli na slanine s jablky dusene zeli s jablky zelí hlávkové recept dušené zelí s
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s jablky
Zelí dušené s flíčky
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a v horké vodě je 10 minut povaříme. Vodu scedíme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme okapané zelí, osolíme, opepříme, přidáme sekaný kmín a zvolna dusíme až se voda vyvaří. Flíčky vaříme ve slané vodě asi 5 minut, scedíme, přelijeme studenou vodo
Podobné recepty jako Zelí dušené s flíčky
Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím
g hlávkové zelí na nudličky pokrájené . smetana ke šlehání ... Pak přidáme pokrájené zelí a dále dusíme do úplného změknutí masa i zelí. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem. 3. Pokud použijeme zelí rané, bude doba dušení kratší, a pokud pozdní, doba dušení je delší. 4. Jestliže nechceme zahušťovat m
Podobné recepty jako Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím
Hlávkové zelí na pivu
Zelí pokrájíme a dáme do větší mísy. Přidáme pokrájené vepřové i uzené maso, cibuli, koření, sojovou omáčku, protlak a hořčici. Vše v míse smícháme a
Podobné recepty jako Hlávkové zelí na pivu
Dušené hlávkové zelí maďarské recept
Tento recept se nehodí na dušené kysané zelí. V maďarské kuchyni se zelí nijak nezahušťuje a přidává se i bobkový list a pár zrnek pepře. Kdo chce, ať vyzkouší, doporučuji jenom jeden bobkový list, aby zelí nezhořklo. Fotečku nemám, ale dušené zelí snad každý viděl. Až budu dělat, fotečku nahodím.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí maďarské
Dušené zelí bez mouky recept
Tématické fráze: zelí bez mouky kysané zelí bez mouky jak zahustit zelí bez mouky dušené nové zelí dušené kyselé zelí bez mouky zelí bez zahuštění recept na zeli bez mouky nove zeli dusene dušená kapusta bez mouky dušené zeli bez jisky hlávkové zelí bez mouky jak dusit kysané zelí recept zelí bez mo
Podobné recepty jako Dušené zelí bez mouky
Tymiánové zelí dušené recept
Tématické fráze: tymiánové zelí hlávkové zelí recepty dušené zelí recepty recepty na netradiční zeli úprava zelí bez mouky zelí na tymiánu netradiční zelí dušené zelím slezská hrudka dušené hlávkové zelí zelí s tymiánem červené zelí s tymián kysané zelí netradičně netradiční recepty ze zelí tymianov
Podobné recepty jako Tymiánové zelí dušené
Hlávkové zelí dušené s bramborami na špeku recept ...
Hlávkové zelí dušené s bramborami na špeku Kuchařka: mika59. Zeleninová jídla 2 názory . Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů. Recept se mi líbí. Přidat fotografii; Suroviny malá hlávka bílého zelí cca 5 brambor+1 na strouhání 150 g špeku velká cibule vývar masový nebo zeleninový kmín sůl pár kapek o
Podobné recepty jako Hlávkové zelí dušené s bramborami na špeku ...
Kedlubnové zelí recept
Kuchařka: Jaruna18 . Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku ... Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou . Karamelizované kysané zelí podle Oldy . Zelný salát z červeného nebo bílého zelí . Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu . Bavorsk
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Dušené zelí s vinnou klobásou
Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Pokud nám během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť nám v pokrmu zůstane a to je podstatné.
Podobné recepty jako Dušené zelí s vinnou klobásou