Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme. Dochutíme octem, cukrem, každý podle své chuti.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Pak dušené zelí zahustíme jíškou. Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme. Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu. reklama.
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené zelí
Zelí dělám jen od oka, poměr surovin je jen přibližný. Prakticky stejným způsobem dělám i sladké zelí (navíc přidávám jen kmín, sůl a ocet). Takovéto zelí máme moc rádi a jiné prakticky neděláme.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené zelí mojí babičky
Červené zelí se dělá víc sladké. Ten recept zde je krajový recept, moje babička a maminka nikdy nedělala s bramborem, s moukou.Cibulka na měsíčky by měla být jen povolená, ne do hněda, to by bylo vidět v zelí.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené červené zelí recept
V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem. Bramboru oloupeme, nastrouháme ji najemno a přidáme k zelí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Před podáváním případně dochutíme podle vlastní chuti - sůl, cukr, ocet.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Dušené kysané zelí recept
K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme. Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Sladké zelí recept
Zelí poprášíme kmínem, podle chuti přidáme ocet či cukr a za občasného míchání 10 minut provaříme. Sladké zelí je vynikající přílohou k medovému kuřeti nebo plněným knedlíkům.
Podobné recepty jako Sladké zelí
Dušené zelí jako příloha
Dušené vepřové v zelí Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou Dušené zelí Dušené zelí - zadělávané Dušené zelí česko-italské hospodyně Dušené zelí mojí babičky Dušené zelí s paprikami Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou Dušené zelí s vinnou klobásou Dušené zelí se salámem
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Dušené červené zelí
Zelí osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dále dusíme pod pokličkou. Podle potřeby dále zelí podléváme vodou, dokud částečně nezměkne.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dobré sterilované zelí recept
Postup přípravy. Zelí očistíme a nakrouháme. Pak je spaříme zálivkou 1 a necháme minutu odležet. Scedíme jej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu kmínu promícháme a dáme do sklenic.
Podobné recepty jako Dobré sterilované zelí
Dušené červené zelí 1 recept
Recept na dušené červené zelí vhodné ke zvěřině. Sádlo, hovězí vývar a jalovec dodají zelí specifickou chuť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí 1
Sterilované zelí recept
Zelí jemně nastrouháme, po částech povaříme ve slané vodě (asi 5 minut), dáme okapat a plníme do sklenic. Přiravíme si horký nálev z vody, octa, soli a cukru. Zelí proložíme kořením, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sladkokyselé zelí sterilujeme při 90 °C 30 - 40 minut.
Podobné recepty jako Sterilované zelí
Sterilizované zelí se slaninou recept
Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme tolik vody, aby bylo zakryté a lžíci kmínu. Osolíme a dáme vařit. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme. Zaprášíme moukou, promícháme a přidáme k téměř měkkému zelí a ještě chvilku vaříme.
Podobné recepty jako Sterilizované zelí se slaninou
Dušené zelí zadělávané
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ recept
Cibuli osmahneme na másle a přidáme nadrobno nakrájené zelí, zalijeme vodou nebo vývarem, tak aby bylo zelí zakryté a dusíme. Přidáme 5-6 polévkových lžic cukru, dosolíme tak, aby nebylo jen sladké asi 3 lžičky.
Podobné recepty jako LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ
Zelí v nálevu recept
Zelí očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrouháme do větší nádoby. Z octa, vody, kmínu, hořčičného semínka, cukerinu, soli a pyrosyřičitanu draselného (zakoupíme v drogerii) svaříme nálev. Necháme vychladnout. Nálev nalijeme na zelí s cibulí a necháme 24 hodin uležet.
Podobné recepty jako Zelí v nálevu
Dušené vepřové v zelí
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu.
Podobné recepty jako Dušené vepřové v zelí
Moravské zelí recept
Postup přípravy. Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce, přidáme kmín a sůl, podlijeme sklenicí vody, necháme dusit a vodu postupně doléváme.
Podobné recepty jako Moravské zelí
Alsaské zelí
Nařízněte na okrajích vepřové kotlety, lehce je naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem a kmínem a obalte v hl. mouce. Pak je opečte krátce z obou stran na sádle nebo oleji. Do pekáčku dejte odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypte ho na kolečka nakrájenou cibulí a lehce promíchejte.
Podobné recepty jako Alsaské zelí
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Ze zelí odstraníme vrstvu vnějších listů, rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme 2-3 lžice oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, cibuli a celer.
Podobné recepty jako Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob
Vypneme plamen, necháme chvilku odstát a nakonec zelí dochutíme octem na příjemnou sladko-kyselou chuť. Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob nabereme do mísy a podáváme ke kachně zvlášť, aby si každý mohl nabrat podle sebe, kolik mu chutná. Na druhý den je zelí ještě lep
Podobné recepty jako Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob
Zelí bez sterilování
Do nakrájeného zelí přidat trochu kmínu (dle uvážení), nakrájenou cibuli, 1 sáček pyrosiřičitanu (koupíme v drogerii), to vše zalít vychladlým lákem, důkladně promíchat a nechat 12 hodin uležet.
Podobné recepty jako Zelí bez sterilování
Maminčino kedlubnové zelí recept
Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne. Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit. Maminčino kedlubnové zelí podáváme jako klasické zelí.
Podobné recepty jako Maminčino kedlubnové zelí
Zapečené babiččino zelí recept
Z hlávky červeného zelí odstraníme vrchní listy, pak hlávku rozkrojíme na čtvrtky a bez košťálu nakrájíme na proužky. Cibuli a jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vrchovatou lžíci slaniny rozpustíme v pekáčku, kde budeme zelí zapékat.
Podobné recepty jako Zapečené babiččino zelí
Hlávkové zelí jako příloha recept
Do kastrolku dáme rozpustit lžíci sádla, přidáme rozkrájenou cibulku, tu zpěníme a zaprášíme lžící mouky, přidáme kmín, sůl, cukr a na to dáme dusit spařené zelí. Zelí se bude dusit asi 1/2 hodiny, na konci přilijeme ocet, ochutnáme a podle chuti můžeme dosolit, dosladit či ještě přikyselit.
Podobné recepty jako Hlávkové zelí jako příloha
Červené zelí s jablky recept
Umyté zelí a oloupanou červenou cibuli nakrouháme na jemné nudličky. Jablka (nejlépe červená) oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Na sádle zpěníme cibuli, do které přidáme zelí, dusíme a téměř před koncem vaření přidáme jablka. Dochutíme vínem, octem, cukrem, solí a dovaříme.
Podobné recepty jako Červené zelí s jablky
Cuketové zelí s cibulí recept
Bílé hlávkové zelí dušené. ... Cuketové zelí s cibulí zavíčkujeme a zavařujeme půl hodiny při 85 °C. Cuketové zelí s cibulí stačí v zimě chvíli podusit na oleji a příloha ke knedlíkům a masu je hned hotová. reklama. Poznámka k receptu.
Podobné recepty jako Cuketové zelí s cibulí
Sladkokyselé zelí recept
Nakrájené červené zelí dušené se slaninou, jablky, cukrem, červeným vínem, octem, jablky a rozinkami. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Sladkokyselé zelí
Dušené červené zelí recept
já ho dělám klasicky - recept od mámy ze Znojma: slaninu spolu s cibulkou opeču na sádle,potom přidám zelí,zaliju vodou,až je měkké tak zahustím nastrouhanou bramborou,nechám si zkaramelizovat cukr s troškou cibulky a tím to dochutím. Zkuste a dejte vědět.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Kysané zelí na sladko i na kyselo recept
Kysané zelí scedíme a propláchneme vodou. Na pánev dáme omastek, na kterém zkaramelizujeme cukr krystal tak akorát a přidáme propláchnuté zelí. Zelí lehce opečeme, ale nepečeme příliš dlouho, aby zůstalo stále křupavé. Podle chuti můžeme zelí osladit.
Podobné recepty jako Kysané zelí na sladko i na kyselo