Svíčková na smetaně
...svíčkova, byť je velice lahodná, se na delší dušení vůbec nehodí. Uvařte takovou Svíčkovou na smetaně ... která zboří všechny tyto mýty. A z jakého masa? Zkuste zadní hovězí. To je totiž pro tento druh...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Dušené hovězí maso recept
Tématické fráze: dusene hovězí maso dušené hovězí maso recept recepty hovězí maso dušené dušené hovězí maso na cibulce hovězí maso dušené zavařování hovězího masa dušení masa recepty z hověziho masa hovězí maso na dušení dušene hovězího masa hovezi dusene hovězi dušene maso dušené hovězí recept duše
Podobné recepty jako Dušené hovězí maso
Dušené vepřové maso s jablkovým pyré recept
300 g vepřového masa 1 velká cibule 2-3 větší jablka půl kostky masoxu půl lžičky kari sůl cukr tuk. Postup přípravy receptu. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vložíme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka orestujeme a přidáme na plátky nakrájená a jadřinců zbavená jablka
Podobné recepty jako Dušené vepřové maso s jablkovým pyré
Dobré dušené maso
kg maso hovězí, vepřové, kuřecí nebo krůtí - vhodné k dušení. 2 ks cibule ... Podlijeme vodou a dusíme doměkka jednu až dvě hodiny (dle zvoleného druhu masa). 2. Vhodnou přílohou jsou brambory (nejlépe nové) nebo rýže. 3. Takto připravené hovězí maso skvěle chutná např. k dušené kapustě, dušenému ze
Podobné recepty jako Dobré dušené maso
Dušené kuřecí maso v omáčce
Dušené kuřecí maso v omáčce - recept: Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso (osolené, opepřené a okořeněné). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl
Podobné recepty jako Dušené kuřecí maso v omáčce
Dušené maso s hráškem
Po osmažení masa dáme krátce osmažit i nastrouhaný nebo nasekaný česnek a vše zalijeme vývarem. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka, případně dle potřeby během dušení trošku podlijeme. Nakonec přidáme krátce k masu podusit i hrášek (nerozdusit!), pak omáčku zahustíme trochou hladké mouky (nebo solamyl
Podobné recepty jako Dušené maso s hráškem
Dušené kuřecí stehenní maso s rychlou přípravou recept ...
Ke konci dušení už šťávu buď zredukujeme, necháme odpařit bez pokličky nebo naopak přidáme trochu vody. Vhodná je bramborová příhoha a zeleninový salát. Poznámka od kuchařky. Takto připravuji maso když spěchám, ale potřebuji mít navařeno. V kuchyni nikdo nechce strávit mnoho času, když je třeba i na
Podobné recepty jako Dušené kuřecí stehenní maso s rychlou přípravou ...
Koňské maso dušené v papiňáku se zeleninou na smetaně ...
Doba dušení záleží podle druhu masa ze kterého vaříme. Po otevření hrnce vytáhneme maso, veškeré koření a vydušený citron, omáčku ochutíme solí, cukrem a šťávou z citronu, chutě musí být vyvážené a takové, jaké máme rádi.
Podobné recepty jako Koňské maso dušené v papiňáku se zeleninou na smetaně ...
Dušené hovězí plátky
Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém másle. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vý
Podobné recepty jako Dušené hovězí plátky
Ježky z masa a rýže podle Marie Janků Sandtnerové recept ...
Bochníčky masa neopékáme, ale rovnou dusíme (pod pokličkou). Velikost bochníčků jako na větší karbanátky a ne moc tenké! Bochníčky – karbanátky – po celou dobu přípravy neotáčíme!!! Během dušení rýže nabude a trochu vyleze ven z bochníčků – to jsou „bodliny“ ježka, proto se pokrm takto jmenuje. Mezi
Podobné recepty jako Ježky z masa a rýže podle Marie Janků Sandtnerové ...
Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí recept
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek.…
Podobné recepty jako Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí
Lodní hrnec
Lodní hrnec - recept: Na trošce tuku osmahneme cibuli, přidáme kostky masa, opečeme zprudka (jako u guláše), okořením dle chutí uvedenou směsí, osolíme a dusíme pod poklicí
Podobné recepty jako Lodní hrnec
Španělské ptáčky
Já osobně zaleji při dušení masa 750ml kečupu smíchaný se 4 polévko.lžící Podravky. Výborné je ke konci nasypat koření z čínské polévky. Omáčka pak dostane jemnou chuť. Marie | 26. 5. 2014 17:48:- :D monika | 4. 10. 2013 22:42. nekdo pece,treba ja pecu i gulas,ma pak luxusni chut a maso krasne mekke
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového - recept: Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Klasické řízky z mletého masa
Klasické řízky z mletého masa - recept: Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce
Podobné recepty jako Klasické řízky z mletého masa
fresh.iprima.cz
Kližka je na pomalé dušení nejvhodnější kus hovězího masa. Po pár hodinách se maso úplně rozpadá, s výraznou chutí worcesteru a hořčice vytvoří neodolatelnou souhru chutí. Ideální víkendová pečínka - ráno masu věnujete 10 minut času na přípravy a k obědu můžete servírovat výtečné rodinné jídlo.
Podobné recepty jako fresh.iprima.cz
Bigos recept
Podle druhu zvoleného masa dáváme maso dusit buď všechno najednou, nebo ho přidáváme do vroucího zelí postupně, pokud se nároky různých druhů masa na délku dušení významně odlišují. Delší dušení ovšem bigosu podle tradice spíše prospívá. Pokud je maso s kostí, vykostíme ho předem a kosti přidáme hne
Podobné recepty jako Bigos
Vepřové plecko na hořčici hezké barevně recept
Dušení masa je všeobecně známá a uznávaná metoda - technologický postup. Ozvláštnit ji lze např. jako v tomto případě hořčicí. Když je maso hotové, tak na jiné pánvi krátce restujeme papriku a rajčátka a pak je přidáme na maso, až při servírování. Jako příloha v tomto případě spirálky.
Podobné recepty jako Vepřové plecko na hořčici hezké barevně
Pravý vepřový guláš recept
Když tohle všechno máme hotové, tak zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku, česnek a necháme maso dusit. Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a omáčku zahustíme chlebem nebo tzv. Amerikou (hl. mouka, vajíčko, voda, sůl). A pak už zbývá
Podobné recepty jako Pravý vepřový guláš
Španělské ptáčky z mletého masa recept
Z masa udělám cca 4 placky a potom pokračuji jako u normálních ptáčků z plátků masa. Potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulkou. Položit špalíček špeku, nebo slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočit a hodně umačkat. Na troše oleje zpěnit cibuli, vložit ptáčky. Obrátíme,
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z mletého masa
Guláš z krůtího masa
Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit
Podobné recepty jako Guláš z krůtího masa
Dietní segedínský guláš s krůtím masem recept
150 g krůtího masa (ne prsa) ... Ke konci dušení přidáme druhou polovinu zelí a dokořeníme podle chuti. Na závěr přelijeme smetanou a prohřejeme. Recept je vhodný jako oběd. Při redukční dietě podáváme bez přílohy!! Při udržování hmotnosti můžeme podávat s bramborovým knedlíkem. Poznámka od kuchařky
Podobné recepty jako Dietní segedínský guláš s krůtím masem
Dušená oháňka s tarhoňou
Ale většinou stačí sebrat tuk z dušení masa, rozehřát ho na pánvičce a orestovat těstovinu, aby některé kuličky začaly hnědnout. To zabere asi 5 minut. Následně přelijte vydušenou šťávou, aby hladina sahala 1,5 cm nad tarhoňu. Přiklopte a duste na mírném ohni asi 13 minut – tedy dokud těstoviny nezm
Podobné recepty jako Dušená oháňka s tarhoňou
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku recept
Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení. Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na
Podobné recepty jako Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
Dušené srbské rizoto s mletým masem recept
250 g mletého masa mix nebo z plece 1 cibule velká sádlo nebo olej 1 malá plechovka rajského protlaku 2-3 stroužky česneku 1 čerstvá kapie nebo 3-4 lžíce sterilované 1 lžíce mleté papriky hrst mraženého hrášku 250 g rýže v suchém stavu cca 600 ml vývaru, dle potřeby sůl pepř mletý tvrdý sýr na posyp
Podobné recepty jako Dušené srbské rizoto s mletým masem
Vepřové plátky s hráškem a mrkví recept
Plátky masa opět rozprostřeme v kastrolu, přilijeme cca 300 ml vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem dle potřeby. Téměř ke konci dušení masa přidáme očištěné malé mladé mrkvičky (4 - 6 ks na porci, dle velikosti) a dále pomalu dusíme
Podobné recepty jako Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Hovězí kližka na rajčatech, dušená v papiňáku recept ...
Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl. Maso utáhneme nití, aby během dušení drželo tvar. V papiňáku na rozehřátém oleji prudce ze všech stran maso orestujeme a poté pod něj podsuneme nerezovou podložku nebo pařák na knedlíky. Přidáme spařená, slupek zbavená a drobně nakrájená rajča
Podobné recepty jako Hovězí kližka na rajčatech, dušená v papiňáku ...
Kuřecí čína recept
Čína z kuřecího masa s rýží . Šťavnatá kuřecí směs alá čína . Kuřecí směs se zeleninou (čína) z woku . Kuřecí minutkový guláš s bramboráčky (jako čína) "Čína" českého houbaře . Čína z kuřecího masa . Kuřecí "čína" se zelím . Kuřecí čína se zeleninou . Rychlá kuřecí čína . Kuřecí čína jinakl . Barevn
Podobné recepty jako Kuřecí čína
Dušená rýže
Dušená rýže - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Dušená rýže
Srnčí maso po zámecku recept
Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme. Podáváme s vařenými krupicovými noky. Kuchařka: Klarak Uvařeno Uvařeno Do oblíbených . Ohodnoťte recept. Maso očistíme, odbl
Podobné recepty jako Srnčí maso po zámecku
Guláš z mletého masa recept
Guláš z mletého masa; Přidat vlastní recept. Přidat vlastní . Guláš z mletého masa . Rychlý a levný guláš z mletého masa a rajčat. 2,9. 65× 1 hod. 2× Podobné recepty. Načíst další recepty. 3,3 1 794× Hovězí guláš. 4,4 196× Segedínský guláš z kýty. 4,7 278× Guláš z vepřového plecka. 3,2 153× Srnčí gu
Podobné recepty jako Guláš z mletého masa
Hovězí dušené se žampiony recept
Nachystáme si hrnec a vložíme opečený špalek hovězího masa, opečenou cibuli, lehce podlijeme vodou cca do 3/4 masa. Dusíme na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud maso není krásně měkké. Po cca 90 minutách dušení přidáme všechny žampióny, jelikož máme velmi drobné houby tak je necháme vcelku (pokud budou
Podobné recepty jako Hovězí dušené se žampiony
Vepřové plátky v tlakáči recept
Nakrájení masa, cibule a usmažení trvá asi 15 minut. Dušení masa asi 20 - 25 minut, provaření mouky nejméně 10 minut. Přesný čas dušení nelze uvést, z mladého kusu je maso brzo měkké, ze staršího se musí maso dusit trochu déle. Odpovědět. Marie (neregistrovaný) 4. 11. 2013 13:17:30 . Já mám papiňák
Podobné recepty jako Vepřové plátky v tlakáči
Hovězí přední na divoko recept
V průběhu dušení masa si oškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostky a propláchneme. Svaříme si vodu. Slité brambory posypeme solí a kmínem a spaříme vařící vodou. Uvaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku včetně zelené části a posledních 7-10 minut před koncem uvaření brambor ji k nim p
Podobné recepty jako Hovězí přední na divoko
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Na pánvičku od opékání masa nalijeme malé množství vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a podlijeme jí plátky při dušení. Při dušení plátky obracíme a podléváme malým množstvím vody. 3 **Dušená zelenina: ** mrkev rozkrájíme nožem na šikmé, asi půl až centimetr tenké plátky. Můžeme použ
Podobné recepty jako Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Pelmeně s kaparovou omáčkou recept
300 g kuřecího masa 1 lžíce másla na dušení masa 1 středně velká cibule 2 lžíce másla k masu Omáčka: 3 lžíce hladké mouky 4 stroužky česneku 1 cibule 120 ml bílého vína 100 ml mléka 200 ml 12% smetany 2-3 PL malých okapaných kaparů sůl pepř citronová šťáva petrželka na ozobení. Recept si zatím oblíb
Podobné recepty jako Pelmeně s kaparovou omáčkou