Sdílet:

Dušení recept


Dušení recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Dušení, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Dušení. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Dušení receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Vepřová krkovice
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová krkovice

Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Up...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se přip...

Italská  polévka minestrone
Uložit recept!
recepty
recepty

Italská polévka minestrone

Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...

Dušené hlávkové zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené hlávkové zelí recept

Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na...

Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí

Dušená mrkev-Rouz recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušená mrkev-Rouz recept

Postup přípravy receptu. Nakrájenou mrkev osmažíme na másle. Pak podlijeme vodou a dusíme. Při dušení přidáme sůl, cukr . Měkkou mrkev posypeme polohrubou moukou a zamícháme a vaříme těch 10minut, pak přilijeme trochu mléka.

Podobné recepty jako Dušená mrkev-Rouz

Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem

Krátké restování a následné dušení kořenové zeleniny dodává salátu aromatickou a nasládlou chuť. Ta je zjemněná jogurtem a dochucená koriandrem a rukolou.

Podobné recepty jako Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem

Dušení

Dušení - Princip dušení spočívá v tom, že surovinu, kterou budete dusit, nejprve prudce opečete, přidáte k ní aromatický základ a zčásti podlijete. Pak necháte zvolna pod pokličkou změknout. Výsledný pokrm je báječně měkký, prostoupený všemi chutěmi.

Podobné recepty jako Dušení

Dušené kysané zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené kysané zelí recept

Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme. Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu.

Podobné recepty jako Dušené kysané zelí

recept internet
recept internet

Dušené houby recept

dušení. nahlásit komentář . boha jeho, jak dlouho to mám dusit? Dám 15 minut :) 09.10.2019 07:20:36. Odpovědět. Jiří. nahlásit komentář. Pokud chcete houby dusit, tak je musíte dusit a ne pouze sušit na pánvi. Buď je tedy na té pánvi musíte přiklopit poklicí, aby pustily vodu a pomalu se dusily a za

Podobné recepty jako Dušené houby

Dušená mrkev recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušená mrkev recept

Během dušení sem tam promícháme, aby se nám zespodu mrkev nepřipalovala. Podle chuti přikořeníme pepřem a citronem. Pokud je mrkev od přírody sladká, nepotřebuje příliš kořenit, pokud má ale nevýraznou chuť (např. některé kupované), můžeme ještě dochutit malým množstvím cukru či použít více koření,

Podobné recepty jako Dušená mrkev

Dušená kapusta
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušená kapusta

Dušená kapusta je skvělá,ale zkus jí uvařenou pomlít a během dušení tam přidej na kousky nakrájenou vyškvařenou slaninu. Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře. Kategorie: ...

Podobné recepty jako Dušená kapusta

recept internet
recept internet

Dobré dušené maso

Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme mírně zezlátnout. Poté zasypeme mletou paprikou, přisypeme kuličky pepře a chviličku osmahneme, pak přidáme na plátky nebo na kostičky pokrájené maso, posolíme, necháme zatáhnout.

Podobné recepty jako Dobré dušené maso

Klasické kuře na paprice recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Klasické kuře na paprice recept

Jinak jsem jedl kuře na paprice, doslova na paprice, kdy byly porce pouze osoleny a opaprikovány, po orestování se přidalo trochu papriky, podlilo a nechalo dusit. Postupně po trochách se podlívalo. Těsně před koncem dušení, asi 5 min. se přidal stroužek rozlisovaného česneku. Zbyla šťáva se hodila

Podobné recepty jako Klasické kuře na paprice

Dušený celer recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušený celer recept

No tak bych přidal jiný recept: celerová pomazánka s křenem. Syrový celer cca 15dkg-20dkg nastrouháme na jemno, k tomu přidáme na jemno strouhaný křen/ne krenex/ asi třetinu objemu křenu, tak asi 10dkg dobré šunky na kostičky či proužky, tak asi malou lžičku or.vegety, Majolku® s bílím jogurtem dle

Podobné recepty jako Dušený celer

Houbový kuba
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Houbový kuba

Houby namočíme přes noc do vody. Rozškvaříme slaninu, zpěníme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme. Kroupy uvaříme v osolené vodě, smícháme s houbovou směsí, ochutíme solí, majoránkou, pepřem a česnekem.

Podobné recepty jako Houbový kuba

Hovězí na česneku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí na česneku recept

Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou. Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí).

Podobné recepty jako Hovězí na česneku

Maďarský guláš z hovězího masa recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Maďarský guláš z hovězího masa recept

Nebudu proto přidávat nový recept. Cibuli osmahnu do růžova, dám zpěnit mletou papriku, rychle přidám maso které orestuju, pak rajčatový protlak který taky osmahnu, koření a trochu vody. V druhé polovině dušení dám rajčata a místo beraních rohů čerstvou papriku. Guláš je pak mírně zahuštěný moukou,

Podobné recepty jako Maďarský guláš z hovězího masa

Dušené zelí mojí babičky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené zelí mojí babičky

Jinak na dušení cibule používám husí sádlo do kterého dám vyškvařit libovou slaninku, trošku zahustím moukou a vmíchám do vydušeného zelí, zahustím nadrobno nakrájeným bramborem - suprovní zelíčko - budu dělat pro návštěvu 26.12.06 - všem přeji krásný nový rok, bez připáleného jídla a jen samé dobro

Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky

Dušená mrkev
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušená mrkev

Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky. Podlijeme trochou vody, přisolíme, přidáme kousek másla a mírném ohni dusíme doměkka.

Podobné recepty jako Dušená mrkev

Špagety s mletým masem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Špagety s mletým masem recept

Jinak pro jirinku já sem kuchař povoláním a do bolonske směsi patří i vino a vaří se to nejlépe den předem a nechá do druhého dne uležet nemám rad lidi co se snaží dělat rozbroje a považují se za chytraky nejdřív si zjistěte co a jak a potom to komentujte takže ani jak jste to napsala Kejda podle va

Podobné recepty jako Špagety s mletým masem

Dušené hlávkové zelí

Doba dušení záleží na tloušťce nudliček a na tom, zda jsme použili zelí rané či pozdní, takže se nebudeme řídit časem v receptu, ale zelí v průběhu dušení ochutnáme. Zelí by v konečné fázi mělo zůstat na skus, takže sléváme, když je ještě trochu pevnější, jelikož ho budeme následně ještě krátce dusi

Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí

Hovězí Stroganov II.
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí Stroganov II.

Koukám, že tady málokdo pochopil, že "stroganov" není "hovězí na žampiónech" - první je minutková příprava masa (a to nejde z každého masa), druhé je dušení - výsledek jsou dvě úplně jiná jídla! Ale nedivím se - pokud bych to nikdy nejedl, tak jak to má být, taky bych to asi nevěděl.

Podobné recepty jako Hovězí Stroganov II.

Dušený králík na hořčici recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušený králík na hořčici recept

Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech. 7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne...

Podobné recepty jako Dušený králík na hořčici

recept internet
recept internet

Pravý vepřový guláš recept

Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, tak zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku, če

Podobné recepty jako Pravý vepřový guláš

Vepřová játra  luxusní recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vepřová játra luxusní recept

Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme.Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená...

Podobné recepty jako Vepřová játra luxusní

Hovězí roštěná recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí roštěná recept

Pod pokličkou dusíme zhruba 1 hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Pokud je maso po 1 hodině dušení měkké (pokud by se nám zdálo maso tvrdé prodloužíme dobu dušení), připravíme si do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem 3 lžíce hladké mouky a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepe

Podobné recepty jako Hovězí roštěná

Dušené žampiony recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené žampiony recept

Recept na jednoduše zpracované žampiony a jiné hříbky, které podáváme třeba jako přílohu k masu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Dušené žampiony

Klasický španělský ptáček recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Klasický španělský ptáček recept

Vzniklý vývar nalijeme na opečené španělské ptáčky, zamícháme a přikryté poklicí za občasného promíchání necháme asi 90 - 120 minut dusit. Můžeme použít i papinův hrnec, kde je doba dušení pouze asi 45 minut. Třetí vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Ptáčky vyndáme a udržujeme teplé.

Podobné recepty jako Klasický španělský ptáček

Moravské zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Moravské zelí recept

Pak přilijete vodu (jen do poloviny vrstvy) a přikryté dusíte, obvykle v troubě. Asi v polovině dušení přidáte nastrouhané jablko, sůl a trochu octa, Ke konci dušení přidáme nastrouhaný brambor a na sporáku ještě 5 min promícháváme. Mouka tam prostě nepatří....

Podobné recepty jako Moravské zelí

Dušené hovězí plátky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené hovězí plátky

Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojm ů. Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Hlávkový salát Hovězí maso Máslo Mrkev Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sterilovaný hrášek Sůl Vývar. Podělte se s přáteli o recept Mohlo by vám zachutnat. Domácí

Podobné recepty jako Dušené hovězí plátky

Smetanová houbová omáčka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Smetanová houbová omáčka recept

vydusit hříbky okmínované lehce osolené,udržovat dušení pár lžícemi vody po minimální dobu púl hodiny, následně zahustit mléčným klechtem se solamylem, povařit a zjemnit smetanou.Chuť hříbků bude ta pravá.Nerušit jejich chuť ničím jiným.

Podobné recepty jako Smetanová houbová omáčka

Dušené zelí
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené zelí

mady | 1. 10. 2013 13:38. Takhle mám zelí taky nejraději, ale nebude už dost sladké? Propláchnuté a ještě tolik cukru? Ale je jasné, že každý máme jiné chutě, já jsem prostě na kyselé :-) Ale jak píše Jarouš, když je čas a nálada, tak začít s cukrem zkaramelizovaným na sádle a na to cibulku a pak ze

Podobné recepty jako Dušené zelí

Hovězí na pepři recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí na pepři recept

V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.

Podobné recepty jako Hovězí na pepři

Hovězí závitky se zelím recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí závitky se zelím recept

Při dušení celou dobu maso podléváme vývarem a dáváme pozor, aby se nám nepřichytilo. Jakmile jsou závitky skoro měkké přidáme zbytek zelí a ještě krátce podusíme. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce studené vody, přidáme sůl, pepř a česnek. Závitky vrátíme do šťávy a prohře

Podobné recepty jako Hovězí závitky se zelím

Hovězí líčka na víně recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí líčka na víně recept

Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat ve 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a dovařit (dodusit). Podáváme s bramborovou kaší. (Před podáváním můžeme šťávu přecedit).

Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně

recept internet
recept internet

Dušený králík recept

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.

Podobné recepty jako Dušený králík

Pravý maďarský guláš recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pravý maďarský guláš recept

Pravý maďarský guláš je pikantní pochoutka, která je oblíbená ve světě. Nezahušťuje se nikdy moukou a má málo šťávy, obsahuje stejný díl cibule a kližky. Recept na klasický hovězí guláš s různými přílohami podle chuti. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Pravý maďarský guláš

Kedlubnové zelí
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kedlubnové zelí

Jana P | 12. 3. 2016 20:52. V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

Podobné recepty jako Kedlubnové zelí

Segedínský guláš po maďarsku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Segedínský guláš po maďarsku recept

Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Segedínský guláš po maďarsku

Kde najít informace



×