Vepřová klobása a dušené zelí
Vepřová klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které opravdu leckdy přijde k chuti. S klobásou z kval...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Dušené hlávkové zelí recept
Postup přípravy receptu. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí recept
Zelí s jablky je dobré, já si jablka dávám péct do pekáče s masem a pak je dám do zelí a dobře promíchám a chuť je výtečná, toto mě naučila teta na Slovensku a je to super +8. Odpovědět. eva hubova. 27. 5. 2010 21:19:04.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené zelí
Když je zelí skoro hotové, přidám bramboru a často míchám (rádo se to přichytává). Hotové dochutím krystalovým cukrem (klidně i polévkovou lžíci), aby bylo dost sladké a nechám chvíli dojít.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené zelí mojí babičky
Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené kysané zelí recept
Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Dobré zelí k pečeným nebo uzeným masům,jako příloha jakékoli knedlíky. Každé zelí vaříme zvlášť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené kyselé zelí recept
Základní recept pro přípravu kyselého zelí jakožto přílohy, která se hodí zejména k pečenému vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené kyselé zelí
Moravské dušené zelí recept
Postup přípravy. Zelí očistíme, nakrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, přidáme 500 ml vody a sůl. Zelí uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Podobné recepty jako Moravské dušené zelí
Dušené hlávkové zelí
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na mírném ohni cca 10 - 20 minut.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené jemné zelíčko
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
Podobné recepty jako Dušené jemné zelíčko
Dušené červené zelí
Zelí osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dále dusíme pod pokličkou. Podle potřeby dále zelí podléváme vodou, dokud částečně nezměkne.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené zelí zadělávané
Další varianty zadělávaného zelí: do jíšky můžeme nechat krátce osmažit i sladkou papriku (1,5 lžičky). Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem.
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené kysané zelí recept
Postup přípravy. Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené červené zelí recept
Postup přípravy. Větší cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Dušené pekingské zelí recept
Postup přípravy. Pekingské zelí (v některých obchodech je pod jménem čínské zelí) opláchneme a nakrájíme je stejným způsobem jako bychom krájeli mrkev na kolečka.
Podobné recepty jako Dušené pekingské zelí
Dušené zelí se salámem
Nejdříve na oleji osmažíme cibulku,po chvíli přidáme salám,nakrájený na kostičky.Půlku hlávky středně velkého zelí nakrájíme,rozdělíme,na
Podobné recepty jako Dušené zelí se salámem
Dušené vepřové v zelí
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme.
Podobné recepty jako Dušené vepřové v zelí
Dušené zelí od stařenky recept
Zelí nakrouháme, cibuli, papriky a rajčata nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci na sádle zesklovatíme cibuli. Vsypeme slaninu, krátce orestujeme a přidáme hlávkové zelí, papriky a rajčata. Vše posypeme solí, kmínem, cukrem, paprikou, octem a dusíme v hrnci až do změknutí zelí.
Podobné recepty jako Dušené zelí od stařenky
Dušené zelí recept
Jak se zelí postupně ohřívá či třeba už i dusí, tak občas zamícháme a k zelí přistrouháme jablka. Následně přisypeme cukr, promícháme a dále dusíme. Připravíme si rendlík - ideálně se spodkem oblým jako mísa a tak velký, aby se do něj vešlo všechno zelí. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádl
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru. Vše necháme pod poklicí podusit asi 10-15 minut, tak aby zelí změklo na skus.
Podobné recepty jako Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Pokud nám během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť nám v pokrmu zůstane a to je podstatné.
Podobné recepty jako Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené červené zelí na víně recept
Podušené zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem. Zelí dodusíme doměkka. Dušené červené zelí na víně podáváme jako přílohu k pečené kachně, vepřové pečeni nebo zvěřině. reklama. Poznámka k receptu.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí na víně
Dušené červené zelí 1 recept
Recept na dušené červené zelí vhodné ke zvěřině. Sádlo, hovězí vývar a jalovec dodají zelí specifickou chuť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí 1
Dušené zelí zadělávané recept
Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talířích. Podáváme s chlebem, bramborovým nebo houskovým knedlíkem či bramborovými noky.
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené debrecínské zelí recept
Suroviny 500 g kysaného zelí 4 nožky debrecínských párků 70-80 g slaniny 2 střední brambory velká cibule lžička sádla 2 lžičky sladké nebo uzené papriky
Podobné recepty jako Dušené debrecínské zelí
Dušené čínské zelí
Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme zelí, sůl a pepř, sojovou omáčku, cukr, vývar a glutasol.
Podobné recepty jako Dušené čínské zelí
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých slzách nastrouhanou kedlubnu, dobře promícháme, osolíme, přidáme trošku drceného kmínu, dle sladkosti nastrouhané kedlubny směs osladíme a okyselíme oct
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Dušené zelí
Způsob přípravy. Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené zelí jako příloha
Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.Mezitím si uděláme zásmažku - na
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Dušené vepřové maso s kedlubnou
K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
Podobné recepty jako Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené kvašené zelí s jablkem recept
Dušené zelí odstavíme, vypneme plamen, zelí ochutnáme, podle potřeby dochutíme cukrem krystal, případně citronovou šťávou nebo octem, zelí má potom příjemnou sladko-kyselou chuť. Dušené kvašené zelí s jablkem podáváme horké. Jedná se o vynikající přílohu k pečenému masu.
Podobné recepty jako Dušené kvašené zelí s jablkem
Dušené zelí trochu jinak recept
Zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo zelí celé potopené, přidáme celý kmín a trochu soli. Odkryté vaříme asi 60 minut. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme ji na slanině dozlatova. Potom přidáme do hrnce k zelí sáček bílého kysaného zelí. Zajímavé a dobré je i červen
Podobné recepty jako Dušené zelí trochu jinak
Dušené zelí s paprikami
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání 5 minut dusíme.
Podobné recepty jako Dušené zelí s paprikami
Cuketové zelí dušené recept
polovinu cukety jsem nastrouhala i se šlupkou a ničemu to nevadilo, vůbec "zelí" nebylo blemcavé, což z duše nesnáším a s pečeným kolínkem a křížovou kostí to bylo MLASK a já, jako bonus, jsem měla ještě pečený česnek.. sama jsem si udělala, sama snědla
Podobné recepty jako Cuketové zelí dušené