Španělská sušená klobása chorizo recept
Fermentace je založena na přítomnosti bakterií mléčného kvašení a mikrokoků v mase a v prostředí a probíhá na základě původní mikroflóry a bakterií podporované solením, mletím a narážením. Během fermentace jsou cukry změněny na kyselinu mléčnou a voda vzlíná na povrch, kde se odpařuje. Tyto procesy
Podobné recepty jako Španělská sušená klobása chorizo
Polotvrdý domácí sýr z tvarohu recept
Velice jednoduchý recept na výrobu chutného sýra z tvarohu. Já jsem použil domácí tvaroh z kozího mléka a kozí mléko, ale určitě by šlo použít i koupený tvaroh a mléko kravské, například z mlékomatu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Polotvrdý domácí sýr z tvarohu
Tvarůžková pomazánka 1 recept
Klasická a velmi aromatická pomazánka z pravých olomouckých tvarůžků. Nenechejte se odradit délkou fermentace, protože výsledek stojí opravdu za to. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Tvarůžková pomazánka 1
Domácí chlebové rohlíky recept
Kvásek vzniká za určitých teplot pouze z mouky a vody přirozeným kvasným procesem, který se nazývá kvašení neboli fermentace. Droždí, označované také jako kvasnice, se jedná o buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae (pivní kvasinky), které ke svému rozmnožování potřebují prostředí obsahující c
Podobné recepty jako Domácí chlebové rohlíky
Tempeh s pórkem a rýží recept
Tempeh je sójový produkt vznikající při procesu fermentace sójových bobů. Díky fermentaci také získává intenzívní aroma a je vhodný do mnoha receptů. Jistě si ho zamilujete. Tempeh je k sehnání například v některých supermarketech a v obchodech se zdravou výživou.
Podobné recepty jako Tempeh s pórkem a rýží