Španělská sušená klobása chorizo recept
Fermentace je založena na přítomnosti bakterií mléčného kvašení a mikrokoků v mase a v prostředí a probíhá na základě původní mikroflóry a bakterií podporované solením, mletím a narážením. Během fermentace jsou cukry změněny na kyselinu mléčnou a voda vzlíná na povrch, kde se odpařuje. Tyto procesy
Podobné recepty jako Španělská sušená klobása chorizo
Mozeček z pýchavky recept
Internetová encyklopedie sherry popisuje jako druh alkoholického nápoje vyrobeného ze speciálních odrůd bílých hroznů. Jde o víno, které se nechá plně prokvasit a poté se do něj přidá vinný destilát. Tento postup přípravy se liší například od portského vína. Tam se destilát přidává již v průběhu fer
Podobné recepty jako Mozeček z pýchavky
Domácí kysané zelí
Zelí vkládáme do nádob nebo sudů a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna, na ně položíme vydrhnuté a spařené prkénko nebo talířek a zatížíme ...
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Jednoduché kysané zelí recept
1.Zelí po nakrouhání není třeba nechat 2 hodiny odpočinout 2.Fermentace není zcela ukončena po jednom týdnu. Čili: nakrouhané zelí smísit se solí a kmínem (na 4 kg zelí 1 káv.lžička soli-ale dávky jsou individuální) a hned napěchovat do sklenic-opravdu napěchovat jakýmkoli dusadlem, uzavřít ,sklenic
Podobné recepty jako Jednoduché kysané zelí
Nejlepší recept na segedínský guláš s karlovarským ...
A právě kysané zelí je základem tohoto guláše, dodává mu příjemnou pikantnost a zároveň napomáhá trávení masa. Používejte výhradně kysané zelí, se sterilovaným nedosáhnete kýženého výsledku. Neprošlo totiž procesem fermentace, který zelí dodává typickou chuť i cenné látky.
Podobné recepty jako Nejlepší na segedínský guláš s karlovarským ...
Zelné listy plněné vepřovým masem s limetou a pastou ...
Listy zelí nebo kapusty pečlivě promyjte, ponořte je do vroucí vody na 3 minuty, vyjměte je a vložte do mísy s ledovou vodou, aby si zachovaly barvu. Vytáhněte je, osušte papírovou utěrkou a nechte stranou. Mezitím smíchejte maso s pastou kočchudžang a limetovou kůrou. Jarní cibulku nakrájejte nadro
Podobné recepty jako Zelné listy plněné vepřovým masem s limetou a pastou ...
Tempeh s pórkem a rýží recept
Tempeh je sójový produkt vznikající při procesu fermentace sójových bobů. Díky fermentaci také získává intenzívní aroma a je vhodný do mnoha receptů. Jistě si ho zamilujete. Tempeh je k sehnání například v některých supermarketech a v obchodech se zdravou výživou.
Podobné recepty jako Tempeh s pórkem a rýží
Špekové knedlíky se zelím
Kysané zelí má velmi vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitu. Patří mezi tradiční české ingredience, naši předci dobře věděli, že metoda fermentace je nejen dobrá...
Podobné recepty jako Špekové knedlíky se zelím
Fleky s červeným zelím a slaninou
Kysané zelí má velmi vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitu. Patří mezi tradiční české ingredience, naši předci dobře věděli, že metoda fermentace je nejen dobrá...
Podobné recepty jako Fleky s červeným zelím a slaninou
Sojové boby s listovým špenátem a žampiony recept
Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku. V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, jehož původ sahá až do 6. století. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“, MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“. Miso pasta ...
Podobné recepty jako Sojové boby s listovým špenátem a žampiony
Chleba s křupavou kůrkou
Plně souhlasím s popisem tohoto chleba,pekárna není třeba,stačí kastrol s poklicí a trouba.Peču chleba také dle rodinné receptury,která je osvědčená za použití žitného kvásku,který dodá chlebu výbornou chuť a zdraví prospěšné látky,které jsou jen v chlebu z žitného kvásku,kde probíhá delší fermentac
Podobné recepty jako Chleba s křupavou kůrkou
Polotvrdý domácí sýr z tvarohu recept
Velice jednoduchý recept na výrobu chutného sýra z tvarohu. Já jsem použil domácí tvaroh z kozího mléka a kozí mléko, ale určitě by šlo použít i koupený tvaroh a mléko kravské, například z mlékomatu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Polotvrdý domácí sýr z tvarohu
Domácí chlebové rohlíky recept
Kvásek vzniká za určitých teplot pouze z mouky a vody přirozeným kvasným procesem, který se nazývá kvašení neboli fermentace. Droždí, označované také jako kvasnice, se jedná o buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae (pivní kvasinky), které ke svému rozmnožování potřebují prostředí obsahující c
Podobné recepty jako Domácí chlebové rohlíky