Chléb z kvásku recept
Nejprve smícháme připravený kvásek s vodou a moukou a těsto necháme pracovat 12 - 16 hodin zakryté utěrkou nebo potravinářskou fólií při pokojové teplotě. Po této době si odebereme 2 - 3 lžíce na další chléb, zbytek zpracujeme na chléb. Kvásek uchováváme v lednici ve sklenici s perforovaným uzávěrem
Podobné recepty jako Chléb z kvásku
Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku recept
Do mísy s kváskem nalijeme 175 ml vody (asi 30°C) přidáme pšeničnou mouku, kmín, fenykl, škvarky a sůl). Promícháme a svěříme robotu na prohnětení nebo pekárně (kdo nemá robota bude muset těsto zpracovat ručně). Bude mu to trvat asi 10 minut. Mělo by vzniknout lehce lepivé, ale kompaktní těsto. Poku
Podobné recepty jako Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku
Pizza ala faktotum
Já osobně si dělám těsto dopředu a poté ho zamrazím. Pizzu mám posléze, když mám chuť, raz dva hotovou. Z kila hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 2 lžičky soli, 30 g kvasnic a vody vytvoříme těsto. Klasika kynuté těsto, jen poněkud tužší. S žádným kváskem se nematláme a kvasnice normálně nadrobíme
Podobné recepty jako Pizza ala faktotum