Fokáča
...prakticky čímkoliv. Třeba rajčaty, olivami, semínky, osmaženou cibulkou, sýrem nebo slaninou....
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Droždí cukr a 180 ml vody spolu smíchejte v misce. Nechte stát zakryté na teplém místě asi 10 minut, aby dobře vzešel kvásek. Mouku se solí prosijte do velké mísy. Vmíchejte kvásek a olej a promíchejte na měkké těsto. Zpracujte je nejprve vařečkou a pak je přemístěte na lehce pomoučněnou pracovní pl
Podobné recepty jako Focaccia s olivami a rozmarýnem
Italská focaccia
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se
Podobné recepty jako Italská focaccia
Bruschetta česneko-rajčatový chléb
S Italem ziji tak jenom bych chtela rici, ze je to opravdu super jenom se jeste pridava petrzelka na drobno a nepepri se a soli az na konec jako vse ostatni v Italii a ne moc a v chladu by mel pobyt vice nez jen chvili, minimalne 3 az 4 hodiny poznate pak proc nesolit je opravdu dobre prolezele :)
Podobné recepty jako Bruschetta česneko-rajčatový chléb
Focaccia chléb chudých recept
Pečeme dozlatova, okraje by však neměly být příliš hnědé. Focaccia se peče do 20 minut. V rámci experimentu jsem do těsta jednou zaválela nadrobno nakrájenou cibulku nebo trochu uzeného masa či šunky. Foccacia - chléb chudých se podáváme jako teplá či studená chuťovka, ne však starší než jednoho dne
Podobné recepty jako Focaccia chléb chudých
Focaccia z Genovy recept
Postup přípravy. Připravíme si dvě mísy. Do jedné mísy prosejeme hladkou mouku. Do druhé nalijeme teplou vodu. Do vody rozmělníme kostku droždí, přidáme lžičku cukru, přilijeme olivový olej a dobře promícháme.
Podobné recepty jako Focaccia z Genovy
Italské uzly ala focaccia fokáča
Uzly nám v troubě výrazně nezezlátnou, budou spíše bledší, než jsme běžně zvyklí u pečiva, jelikož se nepotírá vejcem a je zaprášené moukou, takže pozor na přesušení. Pokud budeme péct v remosce, krok s druhým kynutím vynecháme a po vytvoření uzlů ihned pečeme.
Podobné recepty jako Italské uzly ala focaccia fokáča
Celozrnná focaccia bez kynutí
Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia. Čtvrt litru vlažné vody, mouky, prášek do pečiva a sůl smícháme. Můžeme přidat špetku cukru, ale není
Podobné recepty jako Celozrnná focaccia bez kynutí