Mořská štika na zázvoru
Mořská štika na zázvoru je pikantní rybí jídlo připravené snadno a rychle v troubě. Můžeme místo štiky použít i jinou moř...
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Tepelná úprava potravin
...součástí jídelníčku. Právě u masa je tepelná úprava velmi důležitá. Víme že každý způsob tepelného ... kulinářské hody. Právě u masa je tepelná úprava důležitá ale i z úplně jiného důvodu. Syrové maso...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Mořská štika zapečená s parmezánem
Mořská štika zapečená s parmezánem je nejlepší s bramborami. Mohou být vařené nebo pečené v troubě zároveň s rybou....
Mořská štika na tymiánu
Mořská štika na tymiánu, podávaná třeba s bramborovou kaší a zeleným salátem, je lehký a rychlý oběd. Tento recept se ho...
Mořská štika s jarní cibulkou
Mořská štika s jarní cibulkou bude výborná s vařenými bramborami. Rychlý a zdravý oběd....
Dieta podle krevních skupin
...sardinky, mořský jazyk, okoun říční, hejk, losos, štika, mečoun, jeseter a také mořské plody. Ze zeleniny ... mléčné výrobky, ananas, tuňák, makrela, mořská štika, hejk, sardinky, jeseter, měkkýši, štika, kanic,...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...teď se jedly ryby – siven, lín, candát, sumec, štika, okoun a úhoř –, které se vyskytovaly v početných ... muž tehdejší doby. Byly to nadívaná štika s mandlovou nádivkou, takzvaný rissoles – mleté...
Klasický grilovaný steak
...se zeleninovými přílohami nebo saláty. Rychlá úprava kvalitního masa nám připraví gurmánský zážitek....
Baba Ganoush - lilková pomazánka
...Poslední rozdíl v přípravě může být tepelná úprava samotného lilku, ale věřte mi, už jsem vyzkoušela...
Domácí hranolky
...se dají smažit v tuku, o něco zdravější je jejich úprava v troubě. Hranolky se dají snadno připravit i...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...mezi další nejoblíbenější patří pstruh, candát, štika, amur, siven, sumec a mnohé další. Cennější pro...
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
...tučné ryby patří pstruh a kapr. Méně tučná je štika, candát, tilápie, treska. Ryby mořské jsou svými...
Chřest pečený v troubě
...uvařit ho vypadá jako hračka, občas se tepelná úprava nepovede podle našich představ. Zkuste dát chřest...
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Tipy na zdravé vaření...
...spařit horkou vodou a poté vařit v nové. Tepelná úprava musí proběhnout minimálně 20 minut nejlépe s ... železa. Zachování vitamínů Nejzdravější tepelná úprava zeleniny je vaření v páře. Díky tomu se ze...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
...sushi v Japonsku. SASHIMI SUSHI, oblíbená úprava japonských samurajů, jsou nakrájené kousky syrové...
Bramborové pyré s brokolicí
...třeba k rybám jako je losos, treska, mořská štika. Je jemné a recept je opravdu jednoduchý....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou štika úprava recepty