Jablečné řezy
Jablečné řezy se vám budou rozplývat na jazyku. Na každý talířek s jablečným řezem přidejte kopeček šlehačky a luxusní mo...
Teriyaki tofu s brokolicí
Křupavé, svěží a vydatné jídlo v jemné omáčce. Perfektní veganská a bezlepková večeře plná vitamínů. Chutnat bude také ma...
Top 3 jarní recepty od porotců soutěže Masterchef Česko…
...řapíkatého celeru80 g máslo2 ks větší brambory2 dcl bílé víno7 dcl zeleninový vývar2 dcl smetana1...
Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky
...cibulačku Ingredience: 4 ks cibule2 dcl bílého vína5 dcl kuřecího vývaru150 g másla200 g ... nastrouhaného sýru gruyere20 g tymiánu1 dcl olivového olejesůl a pepř podle chutisvětlá...
Pudinková buchta
Tento recept je určen všem mlsným jazýčkům, kteří milují vláčné moučníky. Pudinková buchta je nejlepší druhý den, ale jen...
Cibulová marmeláda
Marmeláda z cibule? Nenechte se zmást! Cibule povařená s vínem a balzamikovým octem skvěle chutná například jako příloha ...
Rychlé lasagne
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který můžete potkat ve více variantách. Naše rychlé lasagne připravíme ze sušených t...
Dvoudenní dieta
...oběd: mrkvová polévka, 0,5 l mléka svačina : 2,5 dcl čerstvé ovocné šťávy večeře : zelenina se ... : zeleninové kari ze dvou druhů zeleniny, 2,5 dcl mléka druhá večeře : horké mléko se skořicí...
Zlepšete si imunitu a zažívání s Kombuchou...
...lučního medumateční Kombuchu nebo 3-5 dceřiných 1 dcl hotového kombuchového nápoje nebo nálev ve kterém ... teplotě nižší než 35°C nyní můžete přidat 5 x 0,1 dcl, tedy 0,5 l (10% z 5 l) hotového nápoje z minula...
Smažený kapr
Smažený kapr je klasický způsob přípravy kapra na vánoční stůl. S bramborovým salátem a plátkem citronu je na u nás nejč...
Pečená kachna
...kmínem. Položíme ji prsíčky dolů a podlijeme 1 dcl vody. Přikryjeme ji a teplotu trouby snížíme na...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
3 osvěžující drinky pro horké letní dny
...1 polévkovou lžíci bezového sirupu, hrst ledu a 7 dcl perlivé vody nebo sody. Postup: jahody umyjeme, ... zázvoru, pár snítek čerstvé máty, hrst ledu a 7 dcl sodovky nebo minerální vody. Postup: do menšího...
Zeleninové špízy video recept
...si svěží marinádu. Do misky nalijeme cca 1 dcl olivového oleje. Vymačkáme šťávu z půlky...
Velikonoční vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka, respektive její recept nám pod ruku přijde zpravidla po Velikonocích, protože většinou zbude spousta na...
Boloňské špagety s mletým masem
Boloňské špagety s mletým masem jsou těstoviny, které zachutnají nám i našim dětem. Voní bylinkami a výhodou je i to, že ...
Marmeláda z rajčat
Marmeláda z rajčat je překvapivě dobrá a máte-li velkou úrodu domácích rajčátek, stojí za to tenro recept vyzkoušet. Marm...
Vyzkoušejte kosmatice! Už je čas!
...kypřícího prášku Bylinkové těstíčko2 dcl mléka120g hladké mouky2 vejcešpetka solišpetka...
Tajemství italských kuchařů odhaleno! Jak připravit tu nejlepší pizzu?
...mouky (3 hrnky)-50 ml olivového oleje (6 lžic)-2 dcl vody (1 hrnek vody)-8 g cukru-7 g soli-2 g droždí...
Bábovka z cukety
Bábovka z cukety je vláčná a jemná. Ořechy použijeme ty, které máme rádi. Hotový moučník nakonec pocukrujeme prosátým mou...
Pomazánka z Nivy
Pomazánkou z Nivy můžeme namazat plátky veky a ozdobit je podle vlastní fantazie a chuti. Třeba plátky čerstvé zeleniny....
Švestková omáčka z povidel
Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu....
Zdravá strava u dětí je velice důležitá, na co si dát pozor?
...Velikým problémem jsou slazené nápoje, kde ve 3 dcl bývá až 9 kostek cukru, přičemž doporučená denní...
Diabetes Mellitus - ohroženi jsme všichni, nenechte se překvapit tímto onemocněním...
...pijete víno, tak pijte jen suché a maximálně do 2 dcl za den, destiláty v krajním případě, a to čisté....
Bezlepkový kefírový koláč
Bezlepkový kefírový koláč můžeme ve finále polít čokoládovou polevou a ozdobit šlehačkou. Když přidáme ještě polovinu ...
Tiramisu
Tiramisu si připravíme doma z pravého italského mascarpone. Tento výborný dezert bude chutnat všem....
Piškotový koláč s jablečnou pěnou
Piškotový koláč s jablečnou pěnou je nadýchaný a hodně dobrý moučník. K odpolední kávě nebo třeba k bylinkovému čaji se h...
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo třeba s bram...
Těsto na bezlepkovou pizzu
Těsto na bezlepkovou pizzu je jednoduché a tak si můžeme dopřát pizzu podle své chuti i tehdy, máme-li alergii na lepek. ...
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Smažené bedly
Smažené bedly můžeme servírovat s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem. Nebo k nim uvaříme brambory a také budou chutna...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Kuře na kari bez smetany
Recept na kuřecí maso, které voní po Indii, je oblíbené jídlo mé dcery, a protože má intoleranci laktózy, hledala jsem al...
Fokáča
Focaccia je italský kynutý chléb, jehož těsto je téměř identické s tím na pizzu. Jeho nadýchaný vzhled vybízí k zakousnut...
Pohlreich sekaná
Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha ...
Mrkvová bábovka
Díky mrkvi je tato bábovka krásně vláčná a tak nehrozí, že by sousto uvízlo v krku. Velmi se hodí zejména pro jarní a let...
Cuketová bábovka
Zelenina se dá přidat i do moučníků, které tak získají na vláčnosti. Cuketa se skvěle hodí například do bábovek, tak proč...
Špenátová polévka
Z této listové zeleniny špenátu lze připravit výtečnou přílohu k masu, ale také polévku. Hustá špenátová polévka upoutá s...
Bramborový trhanec s mandlemi
Sladká varianta trhance z brambor je velmi snadné jídlo, které nezatíží peněženku a potěší strávníky. Podávat ho lze jako...
Tvarohové lívance
Dokonalá snídaně pro sportovce i hladovce. Tvaroh, mléko a vejce dodají tělu bílkoviny a trocha cukru dodá energii. ...
Cuba libre
Kombinace sladké koly, kvalitního rumu a kyselé limetkové šťávy, to je koktejl Cuba libre. Tento alkoholický nápoj patří ...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Meruňková polévka
Polévky ze sezónního ovoce se vaří především v létě, kdy je surovin dostatek a nestojí majlant. Zralé meruňky mají sladko...
Gazpacho - studená zeleninová polévka
Gazpacho - studená zeleninová polévka původem ze Španělska je osvěžující, sytá a zdravá. Z volitelných příloh si vybereme...
Dýňové pyré s hřebenatkami
Dýňové pyré s hřebenatkami je lahůdka. Toto lehké a zdravé jídlo připravíme velmi snadno a ani času nám to příliš nezaber...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou 2 dcl recepty