Maďarský perkelt
Maďarský perkelt ze skopového je báječný pokrm pro milovníky masa. Přílohu si zvolíme už podle své chuti, ale postačí j...
Maďarský guláš
Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem....
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Maďarský tokáň
Tradiční maďarský pokrm z dušeného hovězího masa je hodně podobný našemu klasickému guláši. Výborně chutná nejen s knedlí...
Štrůdl z listového těsta
Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme ...
Jablečný štrůdl
Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začí...
Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte
Skořice provoní naše příbytky v čase Vánoc. Bez skořice si nedokážeme představit svařené víno nebo štrůdl. Každé koření m...
Kouzlíme s jablky v kuchyni
S pomalu nastupujícím podzimem se také přibližuje čas, kdy budeme ze stromů sbírat naši úrodu - jablka. Ještě je nemáme v...
Smoothie ala štrůdl
Kdo by nemiloval štrůdl jako od babičky? Toto smoothie chutná tak podobně, že ho budete chtít pít každý den. Nejlepší je ...
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl je rychlý a jednoduchý moučník vhodný i pro diabetiky. Použijte diabetické sladidlo,...
Rebarborový štrůdl
Rebarborový štrůdl je dobrý, lehce nakyslý moučník. Zkuste jednou tenhle recept, místo klasického s jablky, a uvidíte, že...
Tipy na dokonalou štědrovečerní večeři…
Nejslavnostnější večeře v roce se velmi rychle blíží. Přinášíme tipy jak co nejlépe připravit vrchol Štědrého dne. Užijte...
Tomel, churma, kakichurma, čínská švestka. Několik z mnoha názvů pro „božské“ ovoce - kaki
Kaki, botanickým názvem Diospyros, neboli Diovo ovoce, pochází z Číny. Je to oranžový plod tomelu japonského (Diospyros k...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Listové těsto
Co si upéct jablečný štrúdl? Nemáte doma listové těsto? Pojďme si ho udělat. ...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkouš...
Obyčejné jablko – nezastupitelný pracant našeho jídelníčku
Můžeme mluvit o prvotním hříchu, kdy mlsná Eva utrhla zakázaný plod ze stromu poznání. Nebo si můžeme vzpomenout na symbo...
Advent v naší kuchyni
Letos advent začíná 3. 12. 2023, první adventní nedělí. Začne tím období, kdy se podle církve připomíná příchod starozáko...
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy je kromě jiného z brambor. Můžeme ho použít na obvyklý jablečný štrůdl, ale i všud...
Jablečný závin z listového těsta
Závin s jablky nebo také štrúdl, je k mání skoro v každé cukrárně a v kombinaci s kávou jde o téměř dokonalý dezert. Není...
Slaný závin z listového těsta
Slaný závin z listového těsta je rychlý a je hlavně pro ty, co milují slané koláče. Pokud jste také takoví, upečete si sn...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Beigels madarsky strudl recepty