Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
Bezinková polévka
Z květů bezinek se připravuje sirup, ocet, kosmatice a ze zralých plodů můžeme připravit třeba polévku. Vyzkoušejte letní...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
...těm, kteří trpí onemocněním nervového systému. Z černých bobulek však lze připravit ještě víc! Bezinkový ... sirup K výrobě sirupu je třeba šťáva z plodů. Tmavé bobulky proto odšťavníme a na litr...
3 varianty nepečených kuliček. Které budou vašimi favority?
...postačí jen pět ingrediencí! Suroviny pro výrobu kuliček: 4x sušenka Delissa v bílé polevě, 100 g změklého...
Bezinková povidla
Švestková povidla jsou klasika, ale co vyzkoušet ta z bezinek? Tmavé plody černého bezu dozrávají na konci srpna a jsou d...
Bezinkový likér
Bezinková šťáva je plná zdraví prospěšných látek. Naše babička říkala, že jedna sklenička bezinkového likéru denně před s...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Populární šťáva z kaktusu aneb agávový sirup
...tlustých dužnatých listů po naříznutí vytéká šťáva, jenž je velice sladká. Dále se šťáva tepelně...
Jídlo podle horoskopu - Astrodieta
...fazole, jablka, hrušky. K pití mátový čaj nebo bezinková šťáva. Panna - nejlepší pro panny je celozrnná...
Zeleninový salát s naloženým sýrem
...salátu skvělou chuť. Olivový olej, citrónová šťáva, oregano, červený vinný ocet, utřený stroužek...
Olivová pomazánka s kapary
Olivová pomazánka s kapary je výborná namazaná na opečený nebo i čerstvý toustovým chléb. Doplnit to můžeme třeba opečený...
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka je asi nejznámější českou omáčkou vůbec. Nesmí chybět na žádném slavnostním rodinném obědě. Důkladně o...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
...džem z bezinek-povidla z bezinek-bezinkové víno-bezinková šťáva-bezinkový kompot Recept na vynikající...
Květen - čas černého bezu
...typu. Některé lékařské studie naznačují, že bezinková šťáva pomáhá snižovat cholesterol. Ovšem tyto...
Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Hovězí přední
Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...
Šálek horkého čaje do podzimní nepohody
...je to, že výběr jeho druhů je velmi pestrý. Od černých čajů přes zelené až k bylinkám a jejich směsím. A...
Kokosový olej pro vaše zdraví
...raw dezertů. Používá se do různých ořechových kuliček či ze sušeného ovoce. Můžete na něm osmažit...
Hummus
Tahle pochoutka je tradiční zejména na Středním východě, kde se podává například s plackami, ale i v našich končinách je ...
Okurkové gazpacho
Základ téhle tradiční španělské polévky tvoří čerstvá zelenina. Asi většina z nás ji zná v červené variantě, kdy prim hra...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...(nebo dle potřeby)4 lžíce rozinekrumcitronová šťávaskořicemletý hřebíčekmoučkový cukr na ... kuličky nového koření1 lžíce octa1 bobkový list5 kuliček černého pepřetrochu cukru250 g majonézy1/2...
Jmelí jako jeden ze symbolů Vánoc. Proč se věší nad dveře?
...věřil, že je chráněn před zlými duchy. Čím více kuliček, tím lépe Říká se, že čím více kuliček větvička...
Salát Nicoise
...zdravého zeleninového salátu. Spojení tuňáku, černých oliv a čerstvých bylinek si rozhodně vychutnáte....
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Domácí kečup
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chut...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ole...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád...
Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem b...
Polévka s fenyklem a rybími nočky
Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu. Je to zase trochu jiná rybí polévka ...
Hovězí vývar
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přiv...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Plněné papriky
Plněné papriky s rýží nebo s houskovými knedlíky, tak jak si je uvaříte doma, jsou oblíbeným a chutným jídlem pro děti i ...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců....
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je ...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Mořidlo s balsamikovým octem
Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsa...
Králík na smetaně
Králík na smetaně s houskovým knedlíkem je pochoutka pro labužníky. Připravte toto sváteční jídlo třeba k nedělnímu obědu...
Domácí vepřový prejt
Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Kuře a la bažant
Kuře a la bažant můžeme podávat stejně jako zvěřinu s dušeným červeným zelím. A k tomu třeba bramborové knedlíky. Foto: F...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb....
Domácí masopustní sulc
Domácí masopustní sulc je jedno z klasických jídel která se připravovala právě o masopustu. Vraťme se na chvíli ke svým ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bezinková šťáva z černých kuliček recepty