Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní
Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní jsou dnes velmi oblíbeným jídlem zejména v Japonsku. Těsto gyoza kawa seženete ...
Jak uvařit hlávkové zelí
...oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní kysané zelí, kmín, sůl,...
Cibule královna kuchyně
...západní Asie. V Afghánistánu dodnes roste planá cibule (Allium oschaninii ), ze které vznikla. Její ... oklameme rostlinu tak, že druhý rok nevykvete a cibule naroste do velkých rozměrů. Cibule má mnoho...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Čínské kuřecí kuličky
Čínské kuřecí kuličky je kuřecí jídlo zase trochu jinak. Chutná báječně a příprava zabere jen půlhodinku. Můžeme k němu p...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Cibule - královna naší kuchyně
...nejen naší, cibule je základní ingrediencí v kuchyních snad celého ... stejně tak je nemožné obejít se v kuchyni bez cibule. Skromná, nenápadná zelenina, a přesto tak...
Okurka hadovka nejen na talíři
...zeleninaOkurka hadovka patří mezi tu nejběžnější zeleninu. ... či jednohubky. Co obsahuje?Takže kromě vody, okurka hadovka obsahuje vlákninu, která je dobrá pro...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Syndrom čínské restaurace – o co jde a jak mu předejít?
Čínskou kuchyni si po světě oblíbila nejpočetnější množina strávníků. Objednám si „čínu“ zní úplně stejně často v Peru ja...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Vepřová klobása a dušené zelí
...k nim přidáme cibuli a česnek a chvíli dusíme, až cibule zesklovatí. Teprve pak přilijeme vývar, přidáme...
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí je zdravá zelenina. Udělejme si salát z hlávkového zelí a k tomu zálivku, která dodá salátu ten správný šmrnc....
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Zapečené zelí se šunkou
Zapečené zelí se šunkou, bramborami a další zdravou zeleninou, je jídlo připravené v jednom pekáči. Všechny chutě se při...
Kysané zelí s červenou řepou
Červená řepa, kdo by ji neznal? Zdravá a dobrá. Má mnoho možností úpravy. A řepa se zelím, to je dobrota!...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí báječně doplní všechna pečená nebo i grilovaná masa. Můžeme k tomu podávat knedlíky, ale klidně i vařen...
Cuketové zelí se slaninou
Cuketové zelí se slaninou chutná báječně. Hodí se jako příloha třeba k bramborovým plackám. Nebo k pečenému králíkovi. Vl...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je u nás velmi oblíbené. Je dobré za tepla i za studena. Můžeme ho servírovat např. s bramborovou kaš...
Okurka s bílým jogurtem
Okurka s bílým jogurtem. Skvělý okurkový salát s bílým jogurtem k masu, pečivu nebo k bramborákům. ...
Rotkohlsuppe z červeného zelí
Velmi zdravá sezónní polévka nabitá vitamíny. Hit letošního podzimu ze kterého budete velmi nadšení a zároveň nezatíží va...
Salát z kysaného zelí, jablek a křenu
Skvělá vitamínová bomba pro zimní nečas! Kombinace kysaného zelí a jablka doplněná o ostrou chuť křenu, je také velmi vho...
Salát z červeného zelí
Salát z červeného zelí je chutná a zdravá příloha ke grilovaným masům. V grilovací sezóně na něj nezapomeňte. ...
Plněné cibule
...do zeleniny, tak proč jím nenaplnit například cibule? Snadný recept, který překvapí výraznou chutí....
Lehký letní salát
Lehký letní salát je jako stvořený pro horké letní dny. Osvěží a nezatíží naše tělo, už tak dost sužované horkem....
Zeleninový salát s rýžovými nudlemi
Zeleninový salát s rýžovými nudlemi je vitamínová bomba. Skvělá příloha třeba k pečenému masu....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Cinske zeli okurka rajce cibule recepty