Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety...
Doba adventní: tipy, jak si ji užít co nejlépe
...která mu předchází. Právě v tu dobu začíná doba adventní a na tradičním věnci se zapaluje první ... na poslední svíčce zažehneme 19. prosince. Doba adventu je spojená se spoustou lidových tradic, s...
Vánoce jsou minulostí. Začíná doba masopustní!
...ale to pravé hodování přichází až s masopustem. Doba masopustní začíná po svátku Tří králů, který ... Datum proto není pevně stanovené, zato víme, že doba bujarého veselí končí v úterý, před Popeleční ... medvědi, koně, slamáci, kozlíci a další masky. Podoba masopustních obchůzek je krajovou záležitostí a...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Kluci v akci hovězí guláš
Tento recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
...patří. Pokud se v letošním roce chystáte na uzení poprvé, nejprve si o jednotlivých technikách něco ... abyste použili tu správnou. Potraviny jsou během uzení vystavovány účinkům kouře, jehož úkolem je maso a...
Marshmallow poleva na cukrovinky
...a necháme je při nejvyšší teplotě rozpustit. Doba závisí od druhu mikrovlnné trouby. Pak přidáme...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je sice trochu delší, ale výsledek stojí...
Pečená kachna
...si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin. Ale rozhodně...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
...vybrat vhodnou udírnu, nastudovat si techniky uzení a pustit se do práce. Při uzení se potraviny ... a prodlužuje se tím i jeho trvanlivost. Při uzení se mění chuť i vzhled masa. Co se samotné...
Zamilovali jste si chuť uzeného masa, či klobásek? Tak si je sami vyuďte
...třeba moravské uzené. Od pravěku k současnosti Uzením maso zpracovávali už naši dávní předci v pravěku ... jiné. Jaké v domácím, nebo chcete-li zahradním, uzení máme možnosti? Plynové udírny či elektrické?...
Nakládané houby se zeleninou
...Zavíčkujeme. Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C. Tuto českou...
Čokoládová zmrzlina
...dnech nás ochladí lahodná čokoládová zmrzlina. Doba mražení je cca pět hodin a hotová zmrzlina je...
Kynuté ovocné knedlíky
Léto je tu. Ovoce všude, kam se podíváte. Prostě letní nádhera. Pojďme si udělat ovocné kynuté knedlíky....
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
...tuku, na kterém se opéká maso, zbytečně moc špeku, kterého stačí spíš menší množství na protečení ... podél celého masa. Centimetr silné proužky špeku protáhněte masem stejným směrem, jak jdou jeho ... 1 500 g masa – hovězí zadní150 g voňavého uzeného špeku3 lžíce sádla3 lžíce másla800 g mrkve400 g...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
...ryb poživatelných i po delším čase. Jde o uzení, nakládání, sušení a solení ryb. Udit lze jak ... Bismarckův sleď. Na porce se rozdělí stejně jako uzení sledi. Na rozdíl od nich se ale namáčejí v bílém...
Vdolky z kynutého těsta
Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, tř...
Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
O jídle s Jiřím Vaňkem
...na rozpáleným litinovýn tálu potřeným kusem špeku, a to byl vždycky velkej zážitek. S bráchou jsme...
Grilování stylově
...je jehla a rošty před použitím potřete kůží ze špeku. Můžete jej také potřít olejem, pokud jej nemáte...
Stracciatellový dezert
Stracciatellový dezert osloví všechny milovníky sladkého. Mile překvapí návštěvy i oslavence. Dezert si můžeme před serví...
Utopenci
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence....
Tradiční jidáše
Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše....
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
...pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to...
Pampeliškový med (sirup) s pomerančovou příchutí
Pampelišky už jsou všude kolek nás. Udělejte si doma pampeliškový med. (sirup)...
Domácí kečup
Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut va...
Dresink pro všestranné použití
...Blíží se doba venkovních posezení s přáteli. Určitě přijde vhod...
Sušenky z ovesných vloček
Ovesné vločky mají v kuchyni velké využití. Sušenky z ovesných vloček si určitě najdou své oblíbence....
Sušenky s vanilkovou a kakaovou příchutí
Vyzkoušejte sušenky s vanilkovou a kakaovou příchutí. Jednoduchá příprava a skvělá chuť. Připravíme si lis na těsto (su...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Muffiny s čokoládou
Milujete muffiny? Zajímavý moučník, který se hodí jak na oslavu, tak na svačinu do školy. ...
Grilované papriky s masovou náplní
Grilované papriky s masovou náplní a rajskou omáčkou jsou skvělou variantou letního obědu. Do hrnce si vyklepneme rajčat...
Sušené švestky
Sušené švestky usušíme v sušičce velmi snadno. Ale ani v obyčejné troubě to není problém. A nepotřebujeme k tomu kromě zm...
Švestkové čatní
Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Čočková polévka s kořenovou zeleninou
Čočková polévka s kořenovou zeleninou je hustá, sytá a báječně se hodí do sychravých podzimních dní. Uvařte ji k večeři...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Skvělé borůvkové muffiny
...naprosto správná a pochopitelná. A právě tato doba se výborně hodí pro super skvělé borůvkové...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Losos
Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3...
Brambory grenaille
Označení Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské kuchyni a ze země galské...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou
Červená řepa doplní hladinu železa i minerály, rukola je bohatá na vitamín C, beta karoten a kozí sýr na kvalitní bílkovi...
Nové brambory s bylinkovým tvarohem
Na jaro se v kuchyni moc těším, protože se na pultech obchodů opět začnou objevovat mé oblíbené rané brambory. Velmi popu...
Těstovinový salát s pečenými rajčaty
...než běžný vlastně neexistují), tak tato dlouhá doba pečení promění i tato rajčata v intenzivní a...
Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha
Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Doba uzení špeku recepty