Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
...delší dobu, zatímco menším kouskům stačí doba kratší. Jako přílohu ke grilovaným potravinám...
Top omáčky k chřestu. Vyzkoušejte teplé i studené varianty!
Chřest odjakživa platí za tak trochu luxusní potravinu. Jeho pěstování je velmi náročné, vyžaduje písčité půdy a ruční pé...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Domácí kečup bez vaření
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, ...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
Pořad plný bylinek Herbář se na České televizi vysílá již od roku 2013. Herečka a zpěvačka Kateřina Winterová, která pořa...
Doba adventní: tipy, jak si ji užít co nejlépe
...která mu předchází. Právě v tu dobu začíná doba adventní a na tradičním věnci se zapaluje první ... na poslední svíčce zažehneme 19. prosince. Doba adventu je spojená se spoustou lidových tradic, s...
Babiččin vaječný koňak bez vaření
Babiččin vaječný koňak bez vaření si připravíme rychle a snadno doma. Pro milé návštěvy, pro savnostní okamžiky, nebo jen...
Omáčky ke kuřecímu masu
Omáčky ke kuřecímu masu mohou být zeleninové, smetanové, nebo jako tahle, se žampiony. Stačí pak jen přidat třeba grilova...
Omáčky z kuřecího masa
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může...
Vánoce jsou minulostí. Začíná doba masopustní!
...ale to pravé hodování přichází až s masopustem. Doba masopustní začíná po svátku Tří králů, který ... Datum proto není pevně stanovené, zato víme, že doba bujarého veselí končí v úterý, před Popeleční ... medvědi, koně, slamáci, kozlíci a další masky. Podoba masopustních obchůzek je krajovou záležitostí a...
Vaření v páře je snadné, rychlé, ale především zdravé
Vaření v páře má možná většina z nás spojené nanejvýš s ohříváním knedlíků, jak to dělaly už naše babičky, nebo s dietami...
Omáčky k rýži
Omáčky k rýži můžeme připravit podle spousty receptů. Tento recept je na jednoduchou, jemnou, smetanovou omáčku k masu. A...
Pomalu dušené hovězí
...dušené hovězí je pokrm vynikající chuti. Doba vaření je sice delší, ale právě dlouhé vaření...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je sice trochu delší, ale výsledek stojí...
Tipy na zdravé vaření...
Pojďte se společně trochu zamyslet nad tím co jíte a udělejte něco pro své tělo. Odrazí se to na vaši energii, dobré nála...
Dokonalé vaření s remoskou
...nepotřebuje žádnou zvláštní údržbu. Pečící nádoba je snadno omyvatelná i v myčce a víko stačí otřít...
Kynuté ovocné knedlíky
Léto je tu. Ovoce všude, kam se podíváte. Prostě letní nádhera. Pojďme si udělat ovocné kynuté knedlíky....
Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Utopenci
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence....
Které metody vaření ovládáte?
Uvařím a je to Samozřejmě, že klasické vaření není nic těžkého, ale možná chcete rozšířit své obzory a dozvědět se něco v...
Vytěžte z každého dne maximum - Perfect Canteen se o vaření postará za vás...
Kdo by neznal televizní show „Kluci v akci”. Toto kreativní duo rozšířilo své pole působnosti a otevřeli osmnáct kantýn p...
Pampeliškový med (sirup) s pomerančovou příchutí
Pampelišky už jsou všude kolek nás. Udělejte si doma pampeliškový med. (sirup)...
Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou
Červená řepa doplní hladinu železa i minerály, rukola je bohatá na vitamín C, beta karoten a kozí sýr na kvalitní bílkovi...
Guláš z bílých fazolí
Luštěniny jsou zdravé a nutričně cenné, protože obsahují vysoký podíl bílkovin. Dříve na nich byla založená valná část jí...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Vejce nahniličko
...dobu. Naopak vejce naměkko mají tekutý střed a doba varu je poloviční. Vejce nahniličko je kompromis,...
Čokoládová zmrzlina
...dnech nás ochladí lahodná čokoládová zmrzlina. Doba mražení je cca pět hodin a hotová zmrzlina je...
Muffiny s čokoládou
Milujete muffiny? Zajímavý moučník, který se hodí jak na oslavu, tak na svačinu do školy. ...
Čočková polévka s kořenovou zeleninou
Čočková polévka s kořenovou zeleninou je hustá, sytá a báječně se hodí do sychravých podzimních dní. Uvařte ji k večeři...
Nové brambory s bylinkovým tvarohem
Na jaro se v kuchyni moc těším, protože se na pultech obchodů opět začnou objevovat mé oblíbené rané brambory. Velmi popu...
Domácí hruškový pudink
Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ...
Rýžové nudle se zeleninou
...a zdravé jídlo pro kohokoliv, děti nevyjímaje. A doba přípravy je v podstatě zanedbatelná...
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Švestkové čatní
Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha
Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i ...
Noky se šunkou v sýrové omáčce
Pokud patříte k těm, kdo bojují s časem a na vaření vám ho příliš nezbývá, jsou pro vás noky v sýrové omáčce ideálním pok...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...opravdu dobře udržuje teplo, takže je to skvělá nádoba pro vaření velkých jídel, jako je například...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu ...
Pikantní krůtí nudličky
Pikantní krůtí nudličky podávejte třeba s dušenou rýží. Nebo s oblíbenými těstovinami....
Hovězí maso ve smetanové omáčce
Hovězí maso ve smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu,...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Lišky ve smetanové omáčce
Na podzim zdobí lesní porosty zlaté hlavičky hub lišek, které jsou považované za delikatesu. K přípravě houbové, smetanov...
Hovězí po burgundsku
Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídl...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Pikantní maso s česnekem
Pikantní maso s česnekem je jako správná minutka připravené během chvíle. Jen si dopřejte čas na marinování. Podáváme ho...
Koprová omáčka
Mezi oblíbené omáčky patří koprová omáčka se svou specifickou vůní kopru. Zejména v chladných dnech nám omáčky přijdou v...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Doba vareni panzany omacky recepty