Bochánky
Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého...
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
Mouka, voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý chléb s křupavou kůrkou. Pečení kváskového chleba se posle...
Jak na domácí těstoviny
Mnoho zkušených kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož mají svou nezaměnitelnou chuť. Pokud...
Domácí sýrové žemle
Domácí sýrové žemle nemusí kynout a tím se jejich příprava zkrátí. Voní sýrem a rozhodně se po nich jen zapráší....
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také....
Parmezánové bochánky
Parmezánové bochánky upečené doma ve vlastní troubě jsou vynikající, a to především díky skvělé chuti sýra. ...
Čas na domácí pečení je možná právě teď
V současné situaci, kdy většina z nás tráví mnohem více času doma než jsme byli zvyklí, můžeme si vyzkoušet, jak snadné j...
Jak správně skladovat pečivo?
Tedy tak, aby vydrželo dlouho krásně čerstvé a chutné? Rádi si pochutnáváte na voňavých rohlících i křupavém chlebu, ale ...
Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha
Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i ...
Sýrové bochánky bez kynutí
Sýrové bochánky bez kynutí jsou vláčné a vydrží i pár dní. Přitom jsou velmi jednoduché....
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Bohatá úroda bazalky na zahradě? Vyrobte si domácí pesto!
Bazalka, pražené piniové oříšky, olivový olej, česnek a parmazán – to je základ asi nejznámějšího italského pesta, které ...
Jak uchovat vejce, mléčné výrobky, ovoce, zeleninu a pečivo v horkém létě
Začlo léto a s ním i dny horka. Netrvanlivé potraviny nám v teple nevydrží. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak uchovat...
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukr...
Domácí chléb s ořechy
Domácí chléb s ořechy je spíš moučník než obyčejné pečivo. Plátek chleba si namažte máslem, pokapejte medem a uvařte si k...
Konec dubna patří preclíkům! Jak upéct tohle báječné pečivo?
Preclíky jsou oblíbené po celé Evropě, ale pochutnávají si na nich i v Americe, zejména v Pensylvánii. Proč právě tam? H...
Pečivo pro hladové krky? Bramborový chléb podle našich babiček!
Chléb, housky a rohlíky jsou dnes již samozřejmou součástí našeho jídelníčku. Byly ale doby, kdy měli obyvatelé hluboko d...
Domácí houstičky
Situace, kdy zjistím, že doma došlo čerstvé pečivo, řeším docela často. Co s tím? Pátrala jsem v kuchařkách a našla recep...
Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Kdy se pečou jidáše? Velikonoční tradice a recept na „zrádné“ pečivo
Svátky jara Velikonoce jsou za dveřmi. Patří mezi nejdůležitější křesťanské oslavy, protože připomínají zmrtvýchvstání Je...
Vyrobte si domácí roušky!
Noste roušky pro vaši bezpečnosti a bezpečnost vašeho okolí! Pokud jste se nestihli rouškami předzásobit nezoufejte! Máme...
Křehké pečivo se sýrem
Křehké pečivo se sýrem uvítají hlavně ti kteří nesnáší lepek. Krásně nahradí třeba pečivo k snídani nebo ke svačině....
Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme do...
Domácí bůček
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžem...
Domácí chleba
Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu...
Domácí máslo
Domácí máslo je voňavé, lehoučké a rozplývá se na jazyku. Z tohoto množství čerstvé smetany získáme asi 350 g másla a 60...
Domácí vánoční čokoláda
Dříve se na Vánoce dělala i čokoláda, jelikož nebyla ke koupení. Pro děti to byla jedna z největších pochoutek. Domácí čo...
Domácí majonéza
Domácí majonéza se hodí nejen do bramborového salátu. Můžeme ji použít třeba k přípravě různých pomazánek a těstovinovýc...
Domácí kečup bez vaření
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, ...
Bezlepkové čajové pečivo
Bezlepkové čajové pečivo se nám bude velmi hodit třeba když se dostaví nečekaná návštěva, a my ji budeme chtít pohostit n...
Domácí kečup
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chut...
Domácí bramborové lupínky
Pro nečekanou návštěvu lehce připravíme domácí bramborové lupínky. Podle toho jaké použijeme koření na posypání (třeba ml...
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s ...
Domácí mandlový likér
Domácí mandlový likér, nebo třeba vanilkový, když použijeme vanilkový puding a vanilkovou esenci, můžeme podávat ke kávě ...
Domácí mojito
Mojito je tradiční kubánský koktejl. Domácí mojito si můžeme snadno namíchat doma a v horkém létě ho podávávat ve vysokýc...
Domácí pomerančový džus
Domácí pomerančový džus si dnes můžeme připravit doma kdykoliv. Nejlépe ale v zimě, kdy jsou pomerače u nás nejšťavnatějš...
Domácí nočky se sýrem
Domácí noky podáváme nejčastěji jako přílohu k masovým omáčkám. Můžeme je ale servírovat i jako samostatný pokrm. Do m...
Domácí máslové sušenky
Milujete máslové sušenky? Pokud ano, tak zkuste upéct tyto domácí máslové sušenky. Rozhodně nebudete zklamaní a ještě uše...
Domácí nanuk z jogurtu, malin a broskví
Domácí nanuk z jogurtu, malin a broskví je osvěžující ledová zmrzlina. Můžeme si ji v létě snadno připravit doma v lednič...
Domácí bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo hus...
Domácí ledový čaj
Domácí ledový čaj dobře vychlazený je idální nápoj pro teplé dny. Můžeme ho doplnit plátky citonu a kostkou ledu, nebo oz...
Domácí housky
Domácí housky jsou rozhodně chutnější než ty kupované. Už jen proto, že je sníme úplně čerstvé, totiž hned jak vychladnou...
Nepravý domácí marcipán
Chystáte oslavu, pečete dort? Potřebujete rychle marcipán? Nemáte čas si dojít do obchodu? Zkuste si ho udělat doma. Můž...
Domácí kečup
Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut va...
Bezlepkové domácí polévkové nudle
Bezlepkové domácí polévkové nudle si vyrobíme snadno sami doma z bezlepkové mouky, Usušené a uložené v chladnu a suchu ná...
Domácí ostružinový likér
Domácí ostružinový likér je voňavý nápoj pro dospělé. Hodí se skvěle také třeba k přípravě míchaných nápojů. Pokud nemá...
Domácí meduňkový sirup
Domácí meduňkový sirup je výborný na kašel. A také se nám po něm bude lépe usínat....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Domaci pecivo bochanky recepty