Dušené maso s brambory po španělsku
...a hodí se pro každou příležitost. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Do velké mísy nalijeme ... Do velkého hrnce vložíme naložené hovězí maso a prudce ho opečeme po všech stranách. Když ... rajčatový kečup a trochu vody, jen tak, aby bylo maso zakryté. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Pak ... teplotu a pod pokličkou pokrm dusíme, dokud maso nezměkne. Hotové jídlo posypeme sekanou...
Vepřové se švestkami dušené na víně
...těstoviny. Komu se to zdá příliš neobvyklé, může dušené maso doplnit šťouchaným bramborem nebo rýží....
Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!
...v souvislosti s grilováním jako první napadne, je maso. Ale ti, kteří už ochutnali grilovanou zeleninu ... lilek, rajčata, chřest, kukuřici, cibuli, pórek a mnoho a mnoho jiných. Před samotným grilováním...
Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
...velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech zdomácnělo, nicméně dnes ... dále upravovat. Oproti tomu živočichové, jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak...
Řecké dušené hovězí
...dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a ... červeného vína. Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme v míse se solí a černým mletým pepřem. V...
Dušené hovězí s hříbky
...necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v pokojové ... Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso a při střední teplotě opékáme po každé straně 4...
Pomalu dušené hovězí na víně
...třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na ... se rozhodně vyplatí. Dobře omyté a osušené maso opepříme a osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Ve...
Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
...našich základních potravin. Před nějakou dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... jaké množství a jak upravené je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří...
Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
...Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, knedlíčky do polévek, ... con carne. Jídel, ve kterých používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou...
Irské dušené hovězí
...jídlo si určitě zamilujete. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a ve vyšší ... do většího hrnce. Na pánev kde jsme opekli maso dáme rozpustit máslo a přidáme tymián a cukr. Za ... a zvolna a za občasného míchání dusíme, dokud maso nezměkne, alespoň 4 hodiny. Podáváme horké, ... sytá večeře v chladných zimních dnech je irské dušené hovězí rozhodně to pravé...
Dušené sladké vepřové maso
...Existují recepty na parmazánové kuřecí kotlety, masové kuličky, kuřecí polévku nebo na kukuřičné ... také patří do této skupiny. Sladké, lehce pálivé dušené vepřové rovněž patří do základu každé kuchyně, ... co se týká chutí. Recept na toto sladké vepřové maso se připravuje rychleji než vepřové ramínko. A čas...
Kuřecí maso s omáčkou pro děti
Kuřecí maso s omáčkou pro děti podávejte s těstovinami, s rýží, nebo třeba s krupicovými noky. Můžete ale použít jakouko...
Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... A my vám je prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc...
Maso, či nemaso? Odpovědi na hamletovskou otázku
...světě přibývá lidí, kteří mají chuť maso, a tak přibývá zvířat, které je potřeba nakrmit, ... v podobě rostlinných alternativ masa. Klasické maso je výborným a spolehlivým zdrojem plnohodnotných...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do velkého hrnce spolu s ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
...souborů karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, železa, ... z faktu, že valná část naší populace považuje maso za jednu ze základních součástí jídelníčku. Zájem...
Top marinády pro grilované vepřové maso
...úspěchu je správná marináda. Marinované maso lze koupit zavakuované v obchodě, snadno se však ... dá naložit i doma. Ve směsi oleje a koření by si maso mělo poležet ideálně přes noc, aby do sebe...
Dušené kuřecí nudličky
Dušené kuřecí nudličky ve smetanové omáčce budou hotové raz dva. A k nim třeba dušenou rýži....
Pórek v těstíčku smažený
...se nemusí jen maso, ale také zelenina. Zejména aromatičtější druhy ... jako je pórek jsou osmažené v těstíčku velmi chutné. Pór je ... vodou, aby v něm nezůstaly kousky hlíny. Smažený pórek se dá servírovat například s vařeným bramborem,...
Italské dušené hovězí
...mouku, sůl a pepř a promícháme. Nakrájené hovězí maso vložíme do sáčku a protřepeme tak, aby se kostky ... a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak přihodíme maso a za občasného míchání ho opečeme dohněda. Nyní ... Občas nezapomeneme promíchat. Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou bazalku a petrželku....
Jíst či nejíst hovězí maso?
...v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo před pěti lety, se dnes vyvrací, a ... přehánět. No, a pokud se rozhodnete z jídelníčku maso jako takové vynechat, je důležité si nastudovat,...
Jak smažíme maso
...ještě dle chuti pokapat citronem. Rady a tipy Maso nejčastěji obalujeme v klasickém trojobalu, což ... mouku a třeba sýr důkladně rozmícháme a poté maso obalujeme. Do těstíčka můžeme použít různé koření...
Dušené kuřecí závitky
Dušené kuřecí závitky podávejte s rýží nebo třeba s italskými těstovinami. Ale ani vařené brambory nebo noky nebudou špat...
Dušené kedlubny s uzeným masem
Dušené kedlubny s uzeným masem, k nim vařené brambory, to je pochoutka. Jednoduchý recept na zeleninové jídlo, kde ale ne...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Dušené kuře s kedlubnou a mrkví
Dušené kuře s kedlubnou a mrkví je lehké zdravé jídlo. Podávejte ho s brambory, houskovými knedlíky, těstovinami, nebo tř...
Dušené telecí s rajčaty
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými n...
Kuřecí kostky dušené se zeleninou
...kostky dušené se zeleninou v jemné smetanové omáčce , to je...
Pomalu dušené hovězí
...olejem vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a oloupané a nakrájené brambory. Na to nasypeme ... promícháme a dusíme velmi zvolna 4 až 5 hodin, až maso úplně změkne. Podle chuti můžeme osolit....
Hovězí mleté maso se zeleninou
...se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou...
Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami
...kuřecí maso se smetanou a bramborami je jednoduchý oběd...
Kentucké dušené hovězí
...stojí za to ho vyzkoušet. Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Smícháme mouku se solí...
Dušené kuře ve smetanové omáčce
Dušené kuře ve smetanové omáčce se zeleninou bude výborné s vařenými bramborami. Také ho ale můžete podávat s rýží, housk...
Dušené kuře s kapustou a bílým vínem
...přibližně 5 minut a pak vrátíme do pánve kuřecí maso. Přidáme všechny bylinky, víno a vývar a...
Pórek, mangold a kukuřičný chléb
...vznikl z nápadu spojit tři suroviny – mangold, pórek a kukuřici. Jedná se vynikající letní kombinaci, ... se dokážou fantasticky zrcadlit a doplňovat. Pórek vládne chutí hlubokou a sladkou. Mangold sice ... trochou kozího sýra, nebo sýr můžete namazat pod pórek a mangold. Tento recept je na dvě velké...
Zapečený pórek s čedarovým dipem
...večeři. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pórek důkladně očistíme, rozřízneme ho podélně a ... Ve pánvi rozpustíme máslo a nakrájený pórek na něm restujeme přibližně 10 minut, až změkne. ... na hladký krém. Do zapékací misky rozložíme pórek, posypeme ho zbývajícím čedarem a zapečeme v...
Vepřové kotlety dušené
...zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné maso, které lze připravit v troubě, na grilu i na...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Pikantní kuřecí maso s broskvovou marinádou
...kuřecí maso s broskvovou marinádou na grilu je skvělou a ... zeleninových salátů přes brambory či rýži až k dušené zelenině. V misce smícháme olivový olej, ... jedné a 7 až 10 minut po druhé straně. Když je maso propečené, podáváme ho s přílohou a zbytkem...
Zapečený fenykl, pórek a brambory
Pokud jste ještě nevyzkoušeli tento u nás spíše méně užívaný druh zeleniny, bude pro vás tento recept nejlepším způsobem ...
Dušené zelí
...masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a...
Dušené brambory s paprikou
Dušené brambory s paprikou jsou báječné vegetariánské jídlo. Pro milovníky masa je to zase netradiční příloha....
Dušené kapustičky
Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příli...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
...recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dobře!...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Dušené maso pórek recepty