Domácí máslo
Domácí máslo je voňavé, lehoučké a rozplývá se na jazyku. Z tohoto množství čerstvé smetany získáme asi 350 g másla a 60...
Ořechové máslo
Máslo vyrobené z ořechů a mandlí má bohaté využití. Dá se natřít na pečivo a doplnit například ovocem. Je však i chutným...
Hladká, polohrubá, hrubá nebo snad krupice?
...toho se používá k zahušťování polévek a omáček. Mouka se vyrábí rozmělněním části obilného zrna. Podle ... polohrubou, hrubou a krupici. Je jasné, že každá mouka se používá jinak a k přípravě jiných jídel....
Jak při úklidu využít ocet
...zároveň nízkou cenu ocení jistě každý. V koupelněOcet je skvělý desinfekční prostředek, proto lze ... Obdobně ho využijete i při umývání podlahy. Ocet výborně odstraňuje vodní kámen. Sprchovou hlavici...
Bylinkový ocet
...záleží pouze na vaší kreativitě. Bylinkový ocet u nás není příliš běžnou záležitostí, protože se...
Bezinkový ocet
...ale dají se z vyrábět také sirupy nebo třeba ocet, který se hodí k obkladům nebo masáži bolavých...
Vyzkoušejte: Jablečný ocet s jeho blahodárnými účinky…
...dýchacích cest a tak dále, zařaďte jablečný ocet do svého jídelníčku. Bohatý zdroj vitamínů a ... minerálů Jak už název napovídá, jablečný ocet je vyrábí z kvašených jablek. Jsou v něm obsaženy...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Na...
Bylinkové máslo
Máslo je základ tradiční české kuchyně, a s tímto receptem lze tento mlékárenský výrobek povýšit na další level. Stačí k ...
Dýňové máslo
Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu ne...
Jak na domácí ochucené máslo
Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s celozrnným pečivem nebo opečenými toasty. Hodí ...
Sůl nad zlato: Proč se bez soli v kuchyni neobejdete a kolik existuje druhů?
...slané vody. Tímto roztokem může být mořská voda (z níž se vyrábí mořská sůl), nebo voda, která ... za účelem rozpuštění zásob soli. Způsob jakým se voda z roztoku odpařuje, ovlivňuje také kvalitu ... černá a vajíčkovou, sirnou vůni, která pochází ze sulfidu železa. Černá sůl zvýrazňuje sladké, kyselé a...
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři tý...
Bylinkové máslo
Hodí k vařeným či pečeným bramborám, k masovým minutkám a samozřejmě na pečivo. Skvěle vám poslouží i jako základ při pří...
Není ocet jako ocet
...V podstatě špatným kvašením vína vznikl první ocet, a brzy se přišlo na to, že má chuťové, ... jablečný, rýžový, balzamikový, lihový a sladový. Ocet je v každé naší kuchyni nepostradatelný. Ať už...
Ocet není jen okyselující přísada v kuchyni, víme toho o něm víc.
...tak dávno doba, kdy se ocet používal hlavně jako dezinfekce, odstranovač ... z přísad. Ale i bez té chemie můžeme samotný ocet použít doma jako skvělého pomocníka. Třeba při...
Sůl s medvědím česnekem
Když do obyčejné soli přidáte oblíbené bylinky, vytvoříte směs, kterou lze dochutit saláty, pomazánky, ale i vařené pokrm...
Brambory na paprice
Brambory na paprice, to je syté jídlo z jednoho hrnce. Jste-li vegetariáni, klidně klobásu vynechte....
Smetanové krůtí řízky na másle
Smetanové krůtí řízky na másle podávejte s brambory v jakékoliv úpravě. K tomu třeba ještě salát z čerstvé sezónní zeleni...
Špaldová mouka se vrací do naší kuchyně
...pšenice, ta, ze které se dodnes vyrábí bílá mouka. Díky dvojitému obalu a také díky tomu, že nikdy ... pšenice, kukuřice a ostatní obiloviny. Špaldová mouka se vyrábí z celého zrna včetně obalu. Její ... další výhodou je i krátká doba vaření. Špaldová mouka tedy prospívá našim kostem, kloubům, vlasům i ... trpí syndromem dráždivého trakčníku není špaldová mouka vhodná. Ze špaldové mouky můžeme péci slané i...
Proč si pořídit jablečný ocet?
...letech získal nebývalou popularitu jablečný ocet, který se vyrábí z jablečného moštu, respektive ... 1. Důležitý zdroj vitaminů a minerálůJablečný ocet obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek. Z...
Pstruh na smetaně
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smeta...
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Námořnický řízek
Námořnický řízek s bramborovou kaší. Nebo s opečenými brambory a naloženou okurkou. Chcete-li lehčí jídlo, vyberte jako ...
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Smažená brokolice
Smažená brokolice je hodně podobná smaženému květáku, ale jen svou přípravou. Chuť má úplně jinou, možná vám bude chutnat...
Dušená mrkev s kuřecím masem
Dušená mrkev s kuřecím masem a s vařenými bramborami nebo s rýží. Jednoduché a rychlé jídlo, které vám bude chutnat....
Ořechový koláč
...cukr, sirup, rozpuštěné máslo, třtinový cukr a rum. Dobře promícháme a ve finále přidáme na jemno...
Fazole nakyselo na smetaně
Fazole nakyselo na smetaně můžeme podávat s houskovým knedlíkem. Někdo je ale má raději s vařenými bramborami a natvrdo u...
Kynutá vánočka s tvarohem
Kynutá vánočka, která se jen rozplývá na jazyku. Recept na toto těsto můžete využít hned dvakrát v roce, dá se z něj přip...
Brokolicová polévka krémové konzistence
Brokolicová polévka krémové konzistence je výborný tip na večeři. Obzvláště v zimních měsících nám krémová konzistence př...
Bílá houbová omáčka
Bílá houbová omáčka se smetanou je jemná a lahodná. Přílohou mohou být hranolky a čerstvá zelenina s plátkem kuřecího neb...
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, n...
Dušené žampiony
Dušené žampiony voní česnekem a bylinkami. S čerstvým pečivem, s vařenými bramborami nebo jako příloha k masu....
Jednoduchá koprová omáčka
Jednoduchá koprová omáčka je připravená snadno a rychle. K ní můžete podávat čerstvě uvařené brambory a vejce na tvrdo. N...
Vepřové nudličky v křenové omáčce
Vepřové nudličky v křenové omáčce můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s vařenými bramborami. Výborné jsou s brambo...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Segedínský guláš
Segedínskému guláši kysané zelí dodá tu známou chuť, pro kterou je tak oblíbený pro mnohé z nás. Podáváme ho s houskovým...
Rychlá a jednoduchá rajská omáčka
Tato rychlá a jednoduchá rajská omáčka je hotová během půlhodiny. Přidejte k ní těstoviny nebo houskový knedlík a vařené ...
Česnekové cibulové kroužky
Česnekové cibulové kroužky, to je pikantní pohoštění při setkání s přáteli. K tomu dobré pití a dobrou náladu....
Kuře na smetaně s houbami
Kuře na smetaně s houbami podáváme buď s dušenou rýží nebo s houskovými knedlíky. Je to rychlé a chutné jídlo pro celou r...
Zapečený baklažán
Zapečený baklažán je zeleninové jídlo hodící se i pro vegetariány. A když použijete kukuřičnou nebo pohankovou mouku, můž...
Dušené kuřecí nudličky
Dušené kuřecí nudličky ve smetanové omáčce budou hotové raz dva. A k nim třeba dušenou rýži....
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Skvělá omáčka k těstovinám nebo knedlíkům. Očistíme a oloupeme houby. Cibuli nasekáme na malé kpousky. Houby nakrájím...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hladka mouka maslo rum sul voda ocet recepty