Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Hodně rozšíří náš jídelníček, zachraňují nás při nečekaných návštěvách. Rozmanité, pikantní, dietní i sladké. Pomazánky.
Vždycky najdeme v ledničce a ve spíži něco, z čeho můžeme připravit dobrou pomazánku. Rybí konzerva, pár stroužků česneku...
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle jsou klasická polévková zavářka. Pokud chceme vývar ozvláštnit, nepřidáme koupené nudle, ale přidáme do...
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky jsou klasická a asi nejoblíbenější zavářka do hovězí nebo slepičí polévky. Všichni je známe a všichni j...
Kukuřičné nočky bez lepku
Kukuřičné nočky bez lepku se nám budou výborně hodit jako zavářka do masových vývarů nebo zeleninových polévek. Z kukuřič...
Kdy bychom měli jíst polévky a kdy ne?
Dříve se vůbec žádný oběd neobešel bez polévky. Naše babičky vařily polévky stále a ty byly neodmyslitelnou součástí i ve...
Top 10 těstovinových jídel
Už římský císař Tiberius, o němž jedni historici dnes tvrdí, že byl zvrácený despota, a druzí zase, že byl uvážlivý polit...
Mléčná polévka
Mléčná polévka je zdravá a neprávem trochu opomíjená. Je také velmi jednoduchá a uvaří ji i kuchař amatér....
Hrachová polévka
Hrách jakožto celosvětově rozšířená plodina je příčinou toho, že hrachová polévka se konzumuje na mnoha místech světa. Tí...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Zpestřete si svůj jídelníček. A inspirujte se třeba italskou kuchyní.
Je všeobecně známé, že klasická česká kuchyně je velmi pestrá. Typické pro ni jsou husté polévky, smetanové omáčky zahušt...
Kukuřičná polenta s lilkovou omáčkou
Kukuřičná polenta s lilkovou omáčkou je úžasné a trochu exotické jídlo. Polenta je tradiční italská kukuřičná kaše a ve s...
Hermelínová pomazánka
Skvělá a na přípravu jednoduchá hermelínová pomazánka, která bude chutnat celé rodině. Uvaříme vajíčka natvrdo. Nak...
Gulášová polévka s mletým masem
Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená...
Zázračná zrna plná síly - jáhly
Valné shromáždění OSN vyhlásilo rok 2023 Mezinárodním rokem prosa. Je to především pro jeho velký nutriční a ekologický p...
Letní úvahy nad zavařováním
aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...
Mražená roláda se zmrzlinou
Zmrzlinová roláda je chutný, lehký a osvěžující moučník. Můžeme podávat s ušlehanou šlehačkou a čerstvým sezónním ovocem....
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není t...
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou jsou v grilovací letní sezóně jednou z možností, jak připr...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Grilovaný halibut a salsa z manga
Grilovaný halibut a salsa z manga je recept na další chutnou rybu, kterou si můžeme rychle připravit na grilu. Salsa z ma...
Koprovka
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvaře...
Krémová dýňová polévka
Horká krémová dýňová polévka nás báječně zahřeje v sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá, rychle hotová, sytá a lehc...
Cuketová bábovka
Cuketová bábovka je velmi vláčná a lahodná. Je skvělým pohoštěním ke kávě, k čaji nebo k horké čokoládě. Cuketu oloupe...
Cuketová pomazánka na topinky
Cuketová pomazánka na topinky je snadná a rychle hotová. V sezóně cuket tento recept rozhodně vyzkoušejte. Určitě nebudet...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je polévka pro opravdové labužníky. Lahodná a krémová, a můžeme k ní podávat třeba chlebo...
Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka je vláčná, mramorová a nemůžeme na ní nic zkazit. Po upečení a vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cuk...
Dušená mrkev s bramborem
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mr...
Čokoládová zmrzlina
V horkých dnech nás ochladí lahodná čokoládová zmrzlina. Doba mražení je cca pět hodin a hotová zmrzlina je vynikající. R...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Jablečná povidla
Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel pros...
Kysané zelí s červenou řepou
Červená řepa, kdo by ji neznal? Zdravá a dobrá. Má mnoho možností úpravy. A řepa se zelím, to je dobrota!...
Žahour z borůvek
Žahour je smetanová omáčka s ovocem. Podáváme ji k lívancům, různým knedlíkům nebo ke vdolečkům .Je velmi jednoduchá, la...
Rozhuda s čerstvým medvědím česnekem
Kdybyste nevěděli, co je to rozhuda, tak se jedná o čerstvý poctivý tvaroh. Tohle je vynikající lehká večeře, která vás j...
Plněná vejce
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu. ...
Vajíčko na hniličku
Pojďme si dopřát vajíčko na hniličku? Je to jednoduché. Rychlá večeře s čerstvým pečivem a rajčátky. Proč ne? ...
Zeleninový salát
Zeleninový salát je skvělá příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká svačinka....
Výborná mrkvová polévka
Výbornou mrkvovou polévku si zamilujete. Je brzy hotová a moc dobrá....
Letní krupicová kaše s ovocným přelivem
Rychlá odpolední svačinka nebo večeře, kterou ocení zejména děti. Ideální prázdninové jídlo. Můžeme ji servírovat ve s...
Třešňová bublanina se zakysanou smetanou
Třešňová bublanina se zakysanou smetanou je vláčná a díky smetaně i velmi lahodná. Máme-li čerstvé ovoce, není co řešit, ...
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou je lehké a dobré jídlo. ...
Hrušková povidla
Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky....
Míchaná vajíčka s červenou paprikou a jarní cibulkou
Míchaná vajíčka s červenou paprikou a jarní cibulkou uvaříte během chviličky a spolu s pečivem máte jednoduchou a levnou ...
Česneková pomazánka s čerstvým chlebem a zeleninou
Výborná a jednoduchá pomazánka vhodná jak na oslavu, tak k večeři. Potěší milovníky česneku....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hotova jatrova zavarka recepty