Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Venku zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své příliš nepřišli, snad b...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Jidáše se škvarky
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ...
Drbáky se škvarky a s cibulkou
Drbáky se škvarky a s cibulkou se trochu podobají chlupatým knedlíkům. Hodně se vařily na Písecku a Táborsku. Je to skvě...
Houbové smetanové rizoto
Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, kt...
Houbové hody na podzim
Někteří houbaři tvrdí, že se houby najdou v kterémkoliv ročním období. Je pravda, že na podzim asi už nenajdete tolik kře...
Top 10 jedlých hub
Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...
Houbové karbanátky
Houbové karbanátky jsou skvělé. V houbařské sezóně bychom na ně rozhodně neměli zapomenout. Výborně se hodí třeba k bramb...
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
Houbové ragú
Houbové ragú s čerstvým pečivem nebo s dušenou rýží rozhodně stojí za zkoušku. Pokud nemáte čerstvé lesní houby, klidně p...
Top 5 houbových receptů
Není houba jako houbaV Čechách je houbaření velice oblíbené. Každý druhý rád vyrazí do lesa s košíkem a přinese si domů ř...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Houbové rizoto
Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte....
Houbové risotto
Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jem...
Italské houbové rizoto
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a l...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Party houbové koláčky
Přinesli jste si z lesa košík hub a přemýšlíte co s nimi? Party houbvé koláčky jsou výborná volba. Můžete jimi pohostit n...
Houbové knedlíčky
Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, pře...
Houbové placky
Placky se jedly už od pravěku a musím říct, že byť je to jídlo hodně prosté, u nás doma je mezi pokrmy v top desítce! U p...
Masopust v roce 2020
Začátek masopustu je každý rok stejný. Začíná hned po svátku Tři králové, takže 7 ledna. Jeho konec je ale pohyblivý, pro...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Škvarkové placky se zelím
Škvarkové placky se zelím jsou hodně oblíbené v jihočeském kraji. Suroviny k jejich přípravě jsou ale samozřejmě dostupné...
Škvarkové placky podle mé babičky
Se škvarkovými plackami mám spojený podzim, kdy na ně vždycky dostanu velkou chuť. Zakousnout se do placky plné křupavých...
Pikantní škvarková pomazánka
Pikantní škvarková pomazánka na nasucho opečeném plátku chleba je sice trochu nedietní, ale proč si ji občas nedopřát. Tř...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka se hodí pokaždé, když máte nečekanou návštěvu. Třeba k tomu pivu či vínu, co jí nabídnete....
Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hne...
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha je pikantní díky česneku a chilli koření. Na topinky k pivu bude chutnat skvěle....
Škvarkové placky mé babičky
Škvarkové placky mé babičky jsou jednou z mých největších pochoutek. Sice trochu pracnější, ale věřte, že to stojí za to....
Škvarkové placky
Škvarkové placky pekly už naše babičky. A byla by škoda si tuhle pochoutku občas nepřipomenout....
Škvarková pomazánka na chleba
Škvarková pomazánka namazaná na kvalitním pečivu je báječná. Můžete si i ten chléb upéct podle našich receptů jednoduše...
Bramborové placky pečené v troubě
Bramborové placky pečené v troubě můžete podávat se sladkým tvarohem, ale i s horkými škvarky. Záleží jen na tom, jestli...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Pečené škvarkové placky
Pečené škvarkové placky jsou nejlepší z domácích škvarků. Tohle jídlo, které znaly už naše babičky, se výborně hodí k hor...
Bramborové šišky polité sádlem
Bramborové šišky polité sádlem známe jistě z receptů našich babiček. Nevadí, když je trochu oprášíme....
Omáčka z hlívy ústřičné
Máte rádi houbové omáčky? Určitě vás potěší smetanová omáčka z hlívy ústřičné....
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách je báječná omáčka, doplňte ji houskovými knedlíky, těstovinymi nebo dušenou rýží. Houby můžeme použít č...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Houbový špíz
Houbový špíz je skvělé jídlo v houbové sezóně. Protože k němu potřebujete především čerstvé houby. Ale nakonec i z kupov...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Lišky ve smetanové omáčce
Na podzim zdobí lesní porosty zlaté hlavičky hub lišek, které jsou považované za delikatesu. K přípravě houbové, smetanov...
Smažené žampiony
Recept na smažené žampiony kdysi v nedávné minulosti:) byly spolu se smaženým sýrem jednou z mála možností, jak si dát v ...
Toasty s houbami
Když se houbařská sezona naplno rozjede, hrají v kuchyni prim recepty z těchto darů lesa. Co ještě z hub vytvořit? Pokud ...
Houbová omáčka
Omáčka z hub nebo taky houbovka, jak se jí přezdívá, chutná skvěle s knedlíkem nebo těstovinami. Smetanová omáčka plná če...
Houbová omáčka na těstoviny
Spojení těstovin a hub je hodně oblíbené nejen v naší kuchyni. Houbové omáčky se dají připravit na mnoho způsobů, záleží ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Houbove skvarky recepty